Our StreamersTekken: Bloodlines – Animation review

Το πάθος μου με τα fighting games ξεκίνησε κάπου στην εποχή του PS1 οπού στο σπίτι ενός φίλου, καθώς εγώ εκείνη την εποχή ακόμα δεν είχα την δική μου κονσόλα, όταν έπαιξα για πρώτη φορά Tekken 2 και Soul Calibur, όσο και αν με εντύπωσαν τα μεγάλα σπαθιά, τα spears και τα τεράστια great axe, αυτό που με τράβηξε πραγματικά ήταν ο ρεαλισμός του Tekken στα fighting styles.

Από εκεί και πέρα το ταξίδι μου με το Tekken συνεχίστηκε σχεδόν με όλα τα παιχνίδια, αλλά φυσικά και με όλες τις animation ταινίες ή και σειρές που ακολουθήσαν, οπού φτάνουμε στο σήμερα και στο Tekken: Bloodlines, που από την μέρα που ανακοινώθηκε η σειρά περίμενα πώς και πώς να έρθει η ώρα να την δω. Για καλή μου τύχη, βρισκόμουν και σε άδεια οπότε όπως καταλαβαίνετε είδα όλα τα επεισόδια σε ένα μεσημέρι.

Πρώτου όμως σας πω την άποψη μου για την σειρά πάμε να δούμε λίγο την ιστορία που μας διηγείται.

Το Tekken: Bloodlines μας λέει για την ιστορία του Jin Kazama, έναν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες του παιχνιδιού. Xρονολογικά βρισκόμαστε στα γεγονότα του Tekken 3, εξιστορώντας μας τον σκληρό δρόμο που διάλεξε ώστε να εκπαιδευτεί με σκοπό να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της μητέρας του τον Ogre, έναν πανίσχυρο δαίμονα που τρέφεται από την δύναμη των καλύτερων μαχητών του κόσμου αντιμετωπίζοντας τους.

Μη ξέροντας τίποτα για το ποιος είναι ο πατέρας του, πριν την μοιραία νύχτα η μητέρα τον βάζει να υποσχεθεί πως αν της συμβεί κάτι θα πρέπει να πάει να βρει τον παππού του, γνωστός και ως Heihachi Mishima. Όπου και τελικά αναγκάζεται να το κάνει, με τον Heihachi όμως να του λέει πως αν θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας του θα πρέπει να ξεχάσει όσα ξέρει για τις μάχες, θα πρέπει να τον διαλύσει και να τον ξαναχτίσει (μαχητικά) από την αρχή. Επιπλέον, σχεδιάζει να ξεκινήσει για άλλη μια φορά το King of Iron Fist Tournament ώστε να δελεάσει τον Ogre να βγει από την κρυψώνα του, όμως στη πορεία ανακαλύπτουμε πως ο πραγματικός σκοπός του Heihachi ίσως και να μην είναι μόνο να βοηθήσει τον εγγονό του.

Κάπου εδώ όμως θα σταματήσω, γιατί ό,τι και να πω από εδώ και πέρα είναι καθαρό spoil και δεν μου έχετε κάνει κάτι (ακόμα..) ώστε να σας το κάνω αυτό!

Αρχικά, θα σας πω πως η σειρά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, είδαμε για πρώτη φορά αρκετούς αγαπημένους χαρακτήρες του παιχνιδιού όπως τους Paul Phoenix, Hwoarang, King, Nina Wiliams και πολλούς ακόμα. Κατά δεύτερον η σειρά κατάφερε να εστιάσει όσο καλυτέρα γινόταν, με πολύ ωραία γραφικά, πατώντας στην ιστορία του παιχνιδιού και φυσικά δείχνοντας μας τα combos που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες στο παιχνίδι.

Ίσως το μόνο αρνητικό που παρατήρησα να είναι μια τριγωνική σκιά πάνω στους χαρακτήρες που πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί υπήρχε μονίμως εκεί, πέρα από αυτό όμως απόλαυσα και τα 8 επεισόδια και με τις φήμες ήδη να έχουν φουντώσει για ένα ακόμα παιχνίδι στην σειρά Tekken, ίσως μια συνέχεια της σειράς να μην είναι μακριά.

Τέλος, το Tekken:Bloodlines είναι για όλους, άσχετα αν είστε ή όχι fan του παιχνιδιού. Βέβαια αν είστε θα το λατρέψετε καθώς θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις από μια άλλη εποχή.

Υ.Γ. Θα ήθελα να δω περισσότερο Yoshumitsu…

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Logitech Signature M650

Logitech Signature M650 – Mouse Review

Το νέο μικρό, κομψό κι αθόρυβο ποντίκι της Logitech Πριν λίγο καιρό, έφτασε στα χέρια …