Our Streamers


twitch

Τι Αλλάζει στο Twitch

Το twitch αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές στους κανόνες που πρέπει να τηρούν οι χρήστες του, ειδικότερα, τους κανόνες που αφορούν τα περιστατικά παρενόχλησης καθώς και τα κανάλια που προβάλλουν σεξουαλικό υλικό. Αρχικά θα πρέπει να δούμε τι σημαίνουν για το twitch αυτές οι έννοιες.

 

Όπως διαβάζουμε στο https://www.twitch.tv/p/legal/community-guidelines/harassment, παρενοχλητική θεωρείται κάθε πράξη που έχει σκοπό να βλάψει, να εκφοβίσει και γενικότερα δημιουργεί περιβάλλον το οποίο το twitch θεωρεί εχθρικό. Κάποια παραδείγματα streamer που αποκλείστηκαν από τη πλατφόρμα γι’ αυτό τον λόγο, είναι ο SonOnOldschool ο οποίος επανειλημμένα σχολίαζε και κορόιδευε άλλους streamers, αλλά και ο JoeDaddyGaming που φαίνεται (για την ακρίβεια ακούστηκε) να κακοποίησε την κοπέλα του live.

 

Αντίστοιχα στο https://www.twitch.tv/p/legal/community-guidelines/sexualcontent, μπορούμε να δούμε ότι σεξουαλικό θεωρείται το περιεχόμενο, που είτε συνειδητά είτε τυχαία περιλαμβάνει γυμνά σώματα (αντρικά ή γυναίκεια, πραγματικά ή animation), εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και άλλα. Κάποιες streamers που διώχθηκαν με αυτή την αφορμή (αν και όχι μόνιμα) είναι η LegendaryLea που “κατά λάθος” έδειξε στην κάμερα το “vegana” της αλλά και ή NovaPatra πους αυτοϊκανοποιήθηκε έχοντας “ξεχάσει” το stream ανοιχτό. Η μοναδική streamer που βρήκα ότι αποκλείστηκε ολοκληρωτικά από την πλατφόρμα, είναι η ZoieBurgher, η οποία έκανε twerk, συνήθως, φορώντας μόνο εσώρουχα.

 

Τι θα αλλάξει απ’ εδώ και πέρα; Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι το twitch θα γίνει πιο αυστηρό με τις ποινές που αφορούν την παρενόχληση, αφού θα διαγράφει λογαριασμούς, που έστω και μια φορά έχουν παρουσιάσει τέτοιου είδους περιεχόμενο. Παλιότερα, δίνονταν τρεις ευκαιρίες σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αν ο streamer συνέχιζε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε του απαγορεύονταν η προβολή στην πλατφόρμα. Αντίθετα, σχετικά με το σεξουαλικό υλικό, δε γίνεται κάποια αναφορά στις ποινές για τους παραβάτες, αλλά είναι λίγο πιο ξεκάθαρο ποιες εικόνες θα απαγορεύονται πλέον. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πώς επιτρέπεται οποιοδήποτε ένδυμα δε θεωρείται ότι προσβάλει την δημόσια αιδώ.

 

Μια ακόμα αλλαγή που θα γίνει, είναι ότι το twitch θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει άλλες πλατφόρμες όπως το twitter και το instagram και να λάβει αποφάσεις με βάση τα ευρήματά του σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι θα απαγορεύεται η πώληση “lewds” (φωτογραφίες ατόμου που ναι μεν δεν είναι εντελώς γυμνό αλλά θεωρούνται πρόστυχες και πολύ αποκαλυπτικές) τόσο από το twitch όσο και από οποιαδήποτε άλλο μέσο.

 

Ένα ακόμα ζήτημα που θίγει η ομάδα του twitch, είναι τα επιθετικά σχόλια που δέχονται οι γυναίκες οι οποίες προβάλλουν σεξουαλικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, ζητά, οι καινούργιοι κανόνες να μη σταθούν αφορμή για την περαιτέρω παρενόχληση τους. Το τελευταίο μοιάζει να είναι και απάντηση στους streamers σαν τον Trainwreckstv, που στο τέλος του 2017 εξέφρασε την άποψη ότι αυτές οι γυναίκες είναι “sluts” μεταξύ άλλων προσβλητικών επιθέτων.

 

Προσωπικά, συμφωνώ με την αντιμετώπιση του twitch στο πρώτο ζήτημα· οποιαδήποτε γνώμη και πράξη έχει σκοπό την κακοποίηση και τη ζημιά κάποιου άλλου θεωρώ ότι θα ήταν καλό να μην προβάλλεται. Είναι όμως επικίνδυνο να παρεξηγηθεί κανείς και πολύ εύκολο να καταπατηθεί η ελευθερία γνώμης και έκφρασης. Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου, σε μια πλατφόρμα που πλέον δεν είναι αποκλειστικά για gaming (βλέπε κατηγορίες IRL, talk shows, creative), τα κανάλια με σεξουαλικό υλικό δε βλάπτουν με κανέναν τρόπο τρίτους. Γι’ αυτό το λόγο, δε συμφωνώ με τους κανονισμούς που αποτρέπουν την αποκαλυπτική ένδυση, ενώ μπορεί να μην επιλέξω να δω ένα τέτοιο κανάλι, δε νομίζω ότι πρέπει να απαγορεύεται σε κάποιον να ντύνεται όπως αυτός θέλει. Πάλι όμως, η γραμμή είναι πολύ λεπτή και όταν το ζήτημα γίνεται η πώληση φωτογραφιών και άλλου υλικού που θα μπορούσε να θεωρηθεί πορνογραφικό, νομίζω ότι το twitch είναι θεμιτό να αποκλείει τους παραβάτες από την πλατφόρμα.

 

Αν θες να δεις ποιο αναλυτικά τις αλλαγές:

https://blog.twitch.tv/twitch-community-guidelines-updates-f2e82d87ae58

Σχόλια

About Grumpykota

Όταν δεν κοιμάται βλέπει netflix, και όταν δε βλέπει netflix, προσπαθεί να φτάσει legend στο hearthstone. Στον ελεύθερό της χρόνο σπουδάζει πληροφορική. Γνωστή και ως “κότα”.

Check Also

Football Manager 2024 – PC review

Μετά από πολύ καιρό, ήρθε στα χέρια μου ένας νέος τίτλος (ο πιο πρόσφατος της …