Our StreamersΤι συμβαίνει στον κόσμο του Hollow;

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμα review και αυτή την φορά δοκίμασα πάλι κάτι διαφορετικό. Ένα είδος παιχνιδιού που δεν εκτιμάω ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον και ήθελα να το δοκιμάσω πρώτου το κρίνω.

O λόγος για το Drake Hollow, ένα co-op (1-4 παίχτες) Colony sim Open World survival game, από την The Molasses Flood. Σκοπός  του παιχνιδιού απλός και δεν διαφέρει από αλλά παιχνίδια τέτοιου τύπου, χτίσε, πολεμά εχθρούς, μάζεψε resources, repeat.

Ας δούμε λίγο σε πιο βάθος το gameplay και την ιστορία του παιχνιδιού όμως.

Η ιστορία μας ξεκινάει σε έναν παράλληλο ‘’σαπισμένο’’ κόσμο, καθρέφτη του αληθινού, με το όνομα Hollow και ο ήρωας μας έχει κληθεί να λύσει το μυστήριο του. Στην αρχή, έρχεσαι σε επαφή με το πρώτο “guidance” ζώο του παιχνιδιού, που ουσιαστικά σου δίνει μια πρώτη ιδέα για το γίνεται στο παιχνίδι.

Προχωρώντας στο tutorial του παιχνιδιού, έρχεσαι αντιμέτωπος με κάτι μικρά πλασματικά, εν ονόματι Drakes. Τα Drakes είναι οι vegetable χωρικοί του Hollow, που σκοπός μας είναι να τα προστατεύσουμε από θανατηφόρα άγρια θηρία, να τους παρέχουμε τροφή, νερό, κλπ, κλπ. Το κάθε drake έχει το δικό του ξεχωριστό όνομα και το δικό του ξεχωριστό buff  που μπορεί να δώσει στον παίχτη μια αρκετά μεγάλη ποικιλία, από damage buffs έως resources buffs.

Για να μην τα πολυλογούμε με το gameplay, ας περάσουμε γρηγορά στα συμπεράσματα.

Ουσιαστικά στο παιχνίδι φτιάχνεις ένα χωριό στην βάση σου για να παρέχεις όλα τα απαιτούμενα στα Drakes. Για να βρεις αυτά που χρειάζεσαι πας σε διάφορες περιοχές, τις καθαρίζεις και lootarεις ό,τι υπάρχει. Το παιχνίδι έχει αρκετά ενδιαφέροντα mechanics, όπως το waypoint system που σου επιτρέπει να ενώσεις τις περιοχές μεταξύ τους και επίσης κάτι ακόμα που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι το ότι εκτός από το ότι πρέπει να κρατάς τα Drakes χορτασμένα, πρέπει να τα κρατάς και χαρούμενα, γιατί υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν από βαρεμάρα. Ο τρόπος να τα κρατήσεις χαρούμενα είναι πολύ απλός, τους φτιάχνεις διαφορά παιχνίδια όπως λούτρινα ζωάκια, μπάλες κ.α.

Επίσης υπάρχει και ένα raid σύστημα με waves που αυξάνονται μετά από κάθε raid.

Λοιπόν πάμε τώρα να δούμε την γενική εικόνα.

Στα θετικά: έχουμε πολύ όμορφα γραφικά και αρκετά stable gameplay, ιδιαίτερά mechanics, έχει ένα ιδιαίτερα όμορφο story που ξετυλίγεται καθώς προχωράνε τα quest και το γεγονός το ότι είναι co-op το κάνει ακόμα καλύτερο.

Στα αρνητικά: Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Όμως εάν δεν έχεις επαφή με τέτοιου είδους παιχνίδια, δεν σου είναι εύκολο να καταλάβεις πως να κάνεις βασικά πράγματα από την αρχή. Επίσης το gameplay είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο. Κάποιος βέβαια μπορεί αυτό να μην το βρίσκει απαραίτητα αρνητικό, αλλά έπρεπε να αναφερθεί.

Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια αξίζει να το δοκιμάσετε μιας και η τιμή του για καινούργιο game είναι αρκετά καλή, στα 25 Ευρώ, μεσώ Steam. Αν πάλι θέλετε απλά να το δοκιμάσετε γιατί σας φαίνεται ωραίο αλλά δεν σας αρέσει το πολύ grind θα έλεγα να περιμένετε για κάποια έκπτωση.

Βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το τουρνουά FIFA 21 (PS4) της ESPORTS LEAGUES

Από σήμερα λοιπόν, όσοι θεωρείτε πως ξέρετε πως να ζαλίζετε τους αντιπάλους σας με τις …