Our Streamers


Cartel Tycoon

Το Cartel Tycoon μας μετέτρεψε σε βαρόνους των καρτέλ της δεκαετίας του ’80

Πριν περίπου έναν μήνα, είχε ανακοινωθεί από την tinyBuild, ότι το νέο της παιχνίδι με όνομα Cartel Tycoon, θα μπει σε Early Access στο Steam. Εμείς λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, πριν την κυκλοφορία του, στην πλατφόρμα της Valve και τώρα να σας πούμε δύο λόγια για το πώς μας φάνηκε το παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκινάει παρουσιάζοντας τον κεντρικό ήρωα, Cesar Garcetti, να μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον άγνωστο για την υλοποίηση κάποιων επιχειρηματικών ιδεών που περιλαμβάνουν την διακίνηση ναρκωτικών. Μετά από αυτό, το παιχνίδι σε ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά, δίνοντάς σου quests σε μία από τις 10 πόλεις ενός μεγάλου χάρτη, που σε βοηθούν να καταλάβεις πως λειτουργεί το παιχνίδι.

Φτιάχνεις τις δικές σου φάρμες (με ό,τι σοδειά επιθυμείς), αποθήκες και εργαστήρια για την συσκευασία των προϊόντων. Προσλαμβάνεις άτομα με συγκεκριμένες ειδικότητες για να χτίσεις ένα τεράστιο cartel, ανοίγεις καταστήματα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και δωροδοκείς τον δήμαρχο της πόλης για να σας αφήσει ήσυχους. Ωστόσο, όσο χρήμα και κύρος κι αν έχεις, θα πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γίνει έφοδος από την αστυνομία για έλεγχο σε κάποια ιδιοκτησία σου ή επιδρομή από κάποιο αντίπαλο cartel που θέλει να εξαλείψει τον ανταγωνισμό της αγοράς.

Cartel Tycoon

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά του Cartel Tycoon, είναι πως το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, αφού, ακόμα κι αν πεθάνει ο χαρακτήρας σου το παιχνίδι, σε βάζει να επιλέξεις έναν από αυτούς που είχες προσλάβει να δουλεύουν για εσένα, ώστε να πάρει την θέση σου στην κεφαλή της τραπέζης, και συνεχίζεις να παίζεις.

Cartel Tycoon

Μεγάλη ευχαρίστηση επίσης φέρνει η μουσική επένδυση, καθώς τα τραγούδια που έχει, θυμίζουν Λατινική Αμερική και σε βοηθούν να μπεις στον ρόλο του χαρακτήρα. Σημαντικό ρόλο για να μπεις στο κλίμα, έχουν επίσης και τα, καλοφτιαγμένα, cutscenes, τα οποία εμφανίζονται σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Βέβαια, μιας και μιλάμε για ένα τίτλο που ακόμα βρίσκεται σε αρκετά αρχική μορφή, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μερικά αρνητικά στοιχεία. Με ένα από αυτά να είναι το AI του παιχνιδιού, που πολλές φορές το παρακάνει με τις επιδρομές από αντίπαλα cartel και από εφόδους της αστυνομίας, δυσκολεύοντας, και κάνοντας αρκετές φορές εκνευριστική, την εμπειρία σου στο παιχνίδι. Επίσης, παρατηρήθηκαν κάποια μικρά lags, κάτι που όμως δεν είναι ανησυχητικό, αφού, όπως είπαμε και πιο πριν, το παιχνίδι βρισκόταν σε beta έκδοση.

Συνοψίζοντας, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια Tycoon και η ιστορία της έξαρσης των ναρκωτικών στην Λατινική Αμερική, την δεκαετία του ’80, τότε αυτό το παιχνίδι είναι για εσάς. Μάλιστα, μέχρι τις 25 Μαρτίου, το παιχνίδι μπορείτε να το αγοράσετε, μέσω του Steam, με μια μικρή έκπτωση, στα 18,99€.

Βαθμολογία: 7/10

Σχόλια

About Δημήτρης Σαντορινάκης

Είμαι ο Δημήτρης ή αλλιώς DiSa. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γενικά ξεκίνησα να παίζω fps games, με κύριο το CS:GO, αλλά τώρα τελευταία απέκτησα μια αγάπη προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα την F1.

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …