Our StreamersΤο μυστήριο πίσω από το μανιτάρι στο κεφάλι του Toad

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον παραγωγό του Super Mario Oddysey “Yoshiaki Koizumi”, καταστράφηκε ολοσχερώς η παιδική ηλικία μας. Ο καλός μας Ιάπωνας λοιπόν δέχθηκε να απαντήσει σε κάποια αιώνια ερωτήματα των fans του Super Mario με ένα από αυτά να αφορά το “κεφάλι” του Toad. Why Nintendo;
Η ερώτηση λοιπόν ήταν:
Τελικά το μανιτάρι στο κεφάλι του Toad, είναι καπέλο ή είναι το πραγματικό κεφάλι του; Και BOOM, έρχεται ο κύριος Yoshiaki Koizumi να ισοπεδώσει όλα όσα πιστεύαμε τόσα χρόνια με την απάντηση:
Λοιπόν ναι, όπως φαίνεται άλλωστε, στην πραγματικότητα είναι το κεφάλι του. Θα πρέπει όμως να σας αφήσω να φανταστείτε μόνοι σας πως μπορεί να λειτουργεί αυτό. Ποιός ξέρει; Ίσως και να υπάρχει κάτι μέσα…

Είναι πραγματικά όμως έτσι; Ή αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση προσπαθώντας ανούσια να αφήσει ένα μυστήριο να πλανάται; Αν κάνουμε μια ανασκαφή στα στοιχεία που έχουμε ως τώρα θα παρατηρήσουμε πως ο Toad έχει παραδεχτεί ουκ ολίγες φορές πως είναι απλά ένα καπέλο. Αν το σκαλίσουμε λίγο, συγκεκριμένα στο 2017’s Mario Party: The Top 100, υπάρχει διάλογος ανάμεσα στον Mario και τον Toad, με τον Toad να λέει επακριβώς: “Θα σου πρόσφερα το καπέλο μου, αλλά κανένας μας δε θα ήθελε να το δει αυτό.” Τι μπορεί να καταλάβει κάποιος από αυτήν την πρόταση; Τι μπορεί να κρύβει μέσα σ’αυτό το οποίο τον φοβίζει και τον τρομοκρατεί τόσο πολύ; Εάν είναι όντως το κεφάλι του, τι εννοούσε ο Toad; Να σχίσει το πάνω μέρος του κεφαλιού του και να εκθέσει φρικαλέα τον εγκέφαλο του; Δεν βγάζει νόημα κύριε Yoshiaki.

Ας ανατρέξουμε τώρα λίγες δεκαετίες πίσω στο 1980,(οι νέοι να μαθαίνουν, οι παλιοί θυμούνται) όπου παιζόταν στις οθόνες μας το καρτούν με τις περιπέτειες του Super Mario το λεγόμενο “The Super Mario Bros. Super Show!” Στο παρακάτω screenshot που θα εναποθέσω, βλέπουμε ξεκάθαρα τον Toad να βγάζει το καπέλο του, φανερά λυπημένος, και ΒΟΟΜ. Nothing to see here. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα από κάτω το οποίο μπορεί να φοβίσει τον οποιοδήποτε.

Τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας, ακριβώς για τον λόγο πως αποτελεί μέρος της τρυφερής μας ηλικίας και ο καθένας ας τον έχει στο μυαλό του όπως επιθυμεί. Nintendo μη μας βασανίζεις.

Για πάμε να θυμηθούμε όμως ποιος είναι ο Toad.

Fact Tiiiime!

  • Αρχικά ο Toad είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας της σειράς Mario από την Nintendo
  • Είναι πολίτης του βασιλείου των μανιταριών, και πιστός υπάλληλος της Princess Peach
  • Συνήθως αναλαμβάνει δουλειά “κομπάρσου”, αλλά είναι playable σε αρκετά παιχνίδια της σειράς.
  • Τον συναντήσαμε πρώτη φορά μετά το feature του power-up που πρόσφεραν τα Super Mushroom
  • Το όνομα Toad εμπνεύστηκε από τη λέξη “toadstool” η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει είδη μανιταριών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση..δηλητηριώδη.
  • Στα Ιαπωνικά, το όνομά του είναι αποτέλεσμα μίας μίξης των τοπικών λέξεων “μανιτάρι” και “Πινόκιο”.
Σχόλια

About Ειρήνη "Magia"

Είμαι η Ειρήνη "Magia" Παπαδάκη και είμαι 22 χρονών. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χάρη στη τύχη που είχα να είναι ο πατέρας μου φανατικός console gamer. Όντας από μικρή στα βαθιά, είμαι πλέον φανατική κυρίως των single player και λάτρης του WoW. For the Horde

Check Also

Η “πένα” του Βασίλη – Redfall review

Το Redfall πρόκειται για τον νέο τίτλο της Arkane Studios (βλέπε Bethesda, βλέπε Microsoft)  που …