Our StreamersTop 5 σειρές βασισμένες σε παιχνίδια

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για ταινίες οι οποίες βασίστηκαν σε παιχνίδια (Tomb Raider, Assassin’s Creed, Resident Evil κ.α.) αλλά τι γίνεται όταν σας ρωτούν για σειρές οι οποίες δημιουργήθηκαν με βάση κάποιο game.

Η ανακοίνωση της σειράς εμπνευσμένης από το κόσμο του The Witcher, με έβαλε σε σκέψεις. Βέβαια θα μου πείτε η σειρά θα είναι βασισμένη στα βιβλία και όχι στο παιχνίδι αυτό καθαυτό, συν του ότι και το παιχνίδι αντλεί από το λογοτεχνικό κόσμο του Andrzej Sapkowski, αλλά θα σας προλάβω και θα σας απαντήσω ότι χωρίς το παιχνίδι δε θα συζητάγαμε τώρα για σειρά. Δε μπορούν να περιγράφουν σε αυτές τις λίγες γραμμές τα επιτεύγματα του franchise των παιχνιδιών The Witcher, αλλά μέσα σε αυτά είναι η δημιουργία μιας νέας gaming και όχι μόνο κουλτούρας με εκατομμύρια fans, πάνω στην οποία στηρίζεται το εγχείρημα για τη παράγωγή τηλεοπτικής σειράς.

Επιπλέον από ότι φαίνεται από τον προϋπολογισμό της σειράς και από το γεγονός πως θα έχει οχτώ συνολικά επεισόδια για να διασφαλιστεί η ποιότητα παραγωγής και το τελικό αποτέλεσμα η σειρά The Witcher θα καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Να είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια τέτοιας κλίμακας, μεταφοράς παιχνιδιού στη τηλεοπτική οθόνη. Από ότι θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το άρθρο, τα πράγματα μέχρι στιγμής δε δείχνουν καθόλου καλά στο κομμάτι αυτό με σειρές που, αν και σοβαρές, είχαν χαμηλό budget, ή με προσπάθειες που φέρνουν κάτι σε fan made και έτυχαν μικρής αποδοχής.

Defiance

Defiance

Η σειρά

Η αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά Defiance είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα post-apocalyptic μέλλον. Ο πλανήτης Γη έχει αλλάξει δραστικά αφού πλέον φιλοξενεί νέα είδη που άλλα έχουν έρθει από τα βάθη του διαστήματος και άλλα είναι αποτέλεσμα μόλυνσης από εξωγήινες τεχνολογίες.

Η ιστορία ξεκινά το, όχι και τόσο μακρινό πλέον, 2046 και ακολουθεί τους Joshua Nolan (Grant Bowler) την υιοθετημένη εξωγήινη κόρη του Irisa (Stephanie Leonidas) και την νέα δήμαρχο της πόλης, Amanda Rosewater (Julie Benz) στις περιπέτειές τους στη πολιτεία Defiance που είναι χτισμένη στα ερείπια του σημερινού St. Louis της Αμερικής.

Η σειρά μεταδόθηκε από το συνδρομητικό κανάλι Syfy, γνωστό για τις παραγωγές του στο τομέα της επιστημονικής φαντασίας, και έκανε πρεμιέρα πριν πέντε χρόνια στις 15 Απριλίου 2013. Η σειρά ανανεώθηκε για ακόμη δύο σαιζόν και τον Οκτώβριο του 2015, ακυρώθηκε από το κανάλι για οικονομικούς λόγους.

Το παιχνίδι

To Defiance, είναι ένα MMO third-person shooter επιστημονικής φαντασίας που αναπτύχθηκε από Trion Worlds. Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013, για PC, PlayStation 3 και Xbox 360. Μετά από ένα περίπου χρόνο από την κυκλοφορία του έγινε free to play.

Παιχνίδι και σειρά είχαν σύνδεση μεταξύ τους, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά. Τον Μάρτιο του 2016 οι developers ανακοίνωσαν ένα μεγάλο update το οποίο είχαν προωθήσει σαν τη συνέχεια της σειράς. Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται η νέα έκδοση του παιχνιδιού με τίτλο Defiance 2050, για PC και κονσόλες.

Halo 4: Forward Unto Dawn

Halo 4 – Halo 4: Forward Unto Dawn

Η σειρά

Το Halo 4: Forward Unto Dawn είναι μία σειρά (web series) επιστημονικής φαντασίας εμπνευσμένη φυσικά από το universe του Halo. Η σειρά αποτελείται από συνολικά πέντε 15-λεπτα επεισόδια και έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου 2012. Αργότερα κυκλοφόρησε ως μία ενότητα σε DVD και μεταδόθηκε και από το Netflix το 2013.

Η ιστορία αφορά τον δόκιμο Thomas Lasky ο οποίος γίνεται μάρτυρας της επίθεσης εξωγήινων (Covenant) στην στρατιωτική ακαδημία που εκπαιδεύεται. Ο Lasky και η παρέα του επιβιώνουν μετά από τη σωτήρια παρέμβαση του Master Chief.

Η σειρά δημιουργήθηκε ως μια προσπάθεια προώθησης του επερχόμενου τότε Halo 4, με στόχο να διευρύνει το κοινό του παιχνιδιού και να αποτελέσει αφορμή για μια ταινία. Η σειρά αν και γυρίστηκε με πενιχρό προϋπολογισμό (κάτω από 10 εκατομμύρια) κατάφερε να πετύχει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα που άφησε τους fans ευχαριστημένους και κέρδισε τους κριτικούς κυρίως για τις σκηνές δράσεις και τα εφέ της.

Το παιχνίδι

Το Halo 4 είναι ένα first-person shooter που αναπτύχθηκε από την 343 Industries και κυκλοφόρησε από τη Microsoft Studios για το Xbox 360 το Νοέμβριο του 2012. Αποτελεί τον έβδομο κατά σειρά τίτλο του διάσημου franchise. Η ιστορία του παιχνιδιού εμβαθύνει στη σχέση μεταξύ του Master Chief και της ΑΙ βοηθού του Cortana, καθώς εξερευνούν ένα αρχαίο εξωγήινο πλανήτη.

Ακόμα και σήμερα αποτελεί το πιο επιτυχημένο οικονομικά τίτλο της σειράς Halo. Το 2014 προστέθηκε στη συλλογή Halo: The Master Chief Collection για το Xbox One και τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησε το sequel, Halo 5: Guardians.

Dragon Age: Redemption

Dragon Age: OriginsDragon Age: Redemption

Η σειρά

To Dragon Age: Redemption είναι μια διαδικτυακή σειρά η οποία απαρτίζεται από συνολικά έξι επεισόδια και βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι της BioWare. Δημιουργήθηκε από την ηθοποιό Felicia Day, δημιουργού της επίσης διαδικτυακής σειράς The Guild. Η Day πρωταγωνιστεί ως Tallis, μια Elven assassin. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου 2011.

Το παιχνίδι

Το Dragon Age: Origins είναι ένα third-person rpg που αναπτύχθηκε από την BioWare και κυκλοφόρησε από την Electronic Arts. Είναι ο πρώτος τίτλος του franchise και τοποθετεί τον παίχτη στο φανταστικό βασίλειο του Ferelden σε περίοδο εμφύλιας διαμάχης. Ο παίχτης διαλέγει χαρακτήρα από τρεις κλάσσεις και επιστρατεύεται στη μάχη εναντίων δαιμονικών δυνάμεων. Κυκλοφόρησε για PC, Mac, PlayStation 3 και Xbox 360. Το 2011 και 2014 κυκλοφόρησαν οι συνέχειες Dragon Age II και Dragon Age: Inquisition αντίστοιχα.

Street Fighter

Street Fighter

Η σειρές

Το Street Fighter: Assassin’s Fist είναι μια live-action σειρά, Βρετανικής παραγωγής βασισμένη στο διάσημο fighting game της Capcom, Street Fighter. Η σειρά μεταδόθηκε και στην τηλεόραση και διαδικτυακά, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε σαν μια ταινία. Δημιουργήθηκε από το σκηνοθέτη και master των πολεμικών τεχνών Joey Ansah και από τον ηθοποιό και επίσης master Christian Howard.

Η ιστορία επικεντρώνεται στους Ryu και Ken καθώς αφηγείται το παρελθόν του δασκάλου τους Gouken. Η σειρά αρχικά κυκλοφόρησε σε διαδικτυακή μορφή το Μάιο του 2014 ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο μεταδόθηκε στην τηλεόραση και βγήκε και σε DVD/Blu-ray. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015.

Το Street Fighter: Resurrection είναι η συνέχεια της από πάνω και τοποθετείται σεναριακά δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης. Δημιουργήθηκε από τον master Joey Ansah φυσικά και κυκλοφόρησε διαδικτυακά το Μάρτιο του 2016.

Το παιχνίδι

Το Street Fighter είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο fighting video game franchise της Capcom. Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1987 παρακαλώ. Από τότε έχουν βγει άλλοι πέντε κύριοι τίτλοι και δεκάδες άλλα spin-offs και crossovers. Το ιστορικό Street Fighter II θεωρείται ότι είναι αυτό που καθόρισε το fighting genre όπως το γνωρίζουμε σήμερα και επηρέασε όλα τα παιχνίδια μετέπειτα.

Το franchise έχει πουλήσει συνολικά 40 εκατομμύρια αντίτυπα και μόνο το Street Fighter II υπολογίζεται ότι έχει αποδώσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια (!) σε έσοδα. Το  Street Fighter παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο franchise της Capcom μετά το Resident Evil και είναι τρίτο σε πωλήσεις μετά το Resident Evil και το Monster Hunter. Το Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το Street Fighter V, για PC, Linux και PlayStation 4.

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Η σειρές

Το Mortal Kombat: Conquest είναι μια τηλεοπτική σειρά Αμερικάνικης παραγωγής η οποία μεταδόθηκε για μία σαιζόν και έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1998. Βασισμένη στο ομώνυμο fighting game, η ιστορία ακολουθεί τον Kung Lao ο οποίος μόλις έχει νικήσει το τουρνουά Mortal Kombat νικώντας τον Shang Tsung και σώζοντας το Earth Realm.

Το Mortal Kombat: Legacyείναι και αυτή σειρά Αμερικάνικης παραγωγής, διαδικτυακή αυτή τη φορά η οποία εκτεινόταν σε δύο σαιζόν και έκανε πρεμιέρα δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη τον Απρίλιο του 2011.

Η σειρά προέκυψε με αφορμή τη ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Kevin Tancharoen, με τίτλο Mortal Kombat: Rebirth. Η πρώτη σαιζόν της σειράς αποτελεί ουσιαστικά prequel του αρχικού παιχνιδιού, ξετυλίγοντάς τις ιστορίες πολλών από τους διάσημους χαρακτήρες του και εξηγώντας το λόγο για τον οποίο έλαβαν συμμετοχή στο τουρνουά Mortal Kombat. Η δεύτερη σαιζόν καλύπτει τα γεγονότα του τουρνουά.

Το παιχνίδι

Το Mortal Kombat είναι το δημοφιλές  fighting video game franchise της NetherRealm Studios κα της Warner Bros. Με το πρώτο παιχνίδι να κυκλοφορεί το 1992, το Mortal Kombat κέρδισε αμέσως χιλιάδες fans στηρίζοντας τη φήμη του στις άκρως ρεαλιστικές σκηνές βίας και στα διάσημα fatalities.

Το franchise αποτελείται από δεκάδες τίτλους και μαζί με το Street Fighter της Capcom και το Tekken της Bandai Namco Entertainment, αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές σειρές παιχνιδιών στο fighting genre. Τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε το Mortal Kombat X για PC, Mac, κονσόλες και κινητά.

Σχόλια

About Μιχάλης Κ.

Casual gamer. Hardcore thinker. Ξεκίνησε να παίζει το game της ζωής και στη πορεία πήρε το quest για την αναζήτηση της Αλήθειας. Μόλις κατάλαβε περί τίνος πρόκειται ήταν πλέον αργά, καθώς δεν είχε κάνει save στο προηγούμενο επίπεδο και τώρα περιφέρεται στη μοναξιά της Γνώσης. Είναι στη φάση “ I don’t know what I’m doing with my life”, οπότε κάνει λίγο από όλα και ελπίζει.

Check Also

Ο Φοίνικας αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και σήκωσε το τρόπαιο του GLL

Μετά από αρκετό καιρό, η ομάδα της Anorthosis Famagusta Esports, επέστρεψε στο θρόνο του GLL …