Our StreamersUltimate Fishing Simulator 2 – PC Review

Είσαι ένας από τους ανθρώπους που αγαπάνε την ηρεμία της θάλασσας και των λιμνών; Σου αρέσει να ακούς το χαλαρωτικό ήχο των κυμάτων και της κίνησης του νερού, απολαμβάνοντας ενίοτε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή του ηλίου; Τότε το Ultimate Fishing Simulator 2 είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα το αγαπήσεις, καθώς πρόκειται για μια αρκετά πιστή αναπαράσταση του αγαπημένου για πολλούς ανθρώπους χόμπι, το ψάρεμα.

Το Ultimate Fishing Simulator 2, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από την ονομασία του, είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης, το οποίο παρέχει στους παίχτες 6 μαγευτικές τοποθεσίες με γραφικές λίμνες και ποτάμια και περίπου 60 διαφορετικά είδη ψαριών. Επιπλέον, όλοι όσοι αποφασίσουν, όπως κι εγώ, να πάνε για ψάρεμα, θα μπορούν να διαλέξουν πάνω από 300 διαφορετικά είδη εξοπλισμού που περιλαμβάνουν καλάμια ψαρέματος και ειδικά δολώματα. Τα οποία φυσικά και θα πρέπει να τα συνδυάσετε κατάλληλα, ανάλογα πάντα με το τι έχετε σκοπό να πιάσετε. Το καλύτερο όλων όμως, είναι ότι όλα αυτά συνοδεύονται και από αρκετά ρεαλιστικούς ήχους της φύσης, οι οποίοι μπορώ να πω πως με χαλάρωναν αρκετά.

Στο παιχνίδι δεν υπάρχει κάποιο story όπου θα πρέπει να ακολουθήσετε και παράλληλα να σας εγκλωβίζει κάπως. Απλά μπαίνετε σε κάποιον σέρβερ και προσπαθείτε να πιάσετε τα περισσότερα ψάρια ξεπερνώντας σε βαθμολογία τους υπόλοιπους ψαράδες/παίχτες. Όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ανεβάζετε την δεξιότητά σας, καθώς τα ψάρια, μπορεί να τσιμπάνε σχετικά εύκολα μόλις δουν το δόλωμα, αλλά έχουν την εκνευριστική συνήθεια να απαγκιστρώνονται και να σας ξεφύγουν. Ακόμα μπορεί κάλλιστα να κοπεί και η πετονιά και να χάσετε το θήραμα σας. Γενικά, πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Προσωπικά, μου πήρε αρκετό χρόνο να καταλάβω πώς ρίχνεις σωστά το καλάμι και πώς πρέπει να μαζεύεις την πετονιά όταν τσιμπήσει το ψάρι κάνοντας το Ultimate Fishing Simulator 2 ένα αρκετά διασκεδαστικό και ρεαλιστικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι ακολουθεί την συνταγή των levels. Δηλαδή ξεκινάτε από level 1 και όσο ανεβαίνατε επίπεδα τόσο καλύτερος και περισσότερος εξοπλισμός γίνεται διαθέσιμος για να αγοράσετε από το κατάστημα. Αυτό βοηθάει στο να έχετε περισσότερη επιτυχία στο ψάρεμα σας και να πιάνετε καλύτερα και πιο σπάνια ψάρια. Αυτό με τη σειρά του, συνεπάγεται περισσότερα κέρδη για εσάς.

Στο παιχνίδι υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού. Αρχικά, έχουμε το Basic, την εύκολή λειτουργία, με διάφορα βοηθήματα, που σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως την κάμερα κάτω από το νερό που είναι μια νέα εισαγωγή στο franshise, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε το δόλωμα σας και το τι γίνεται κάτω από το νερό. Ένα feature το οποίο θεωρώ ότι είναι must στην αρχή του παιχνιδιού, τουλάχιστον έως ότου καταλάβετε πώς λειτουργούν οι εντός του παιχνιδιού μηχανισμοί και πότε τσιμπά ένα ψάρι κτλ. Ο δεύτερος τρόπος παιχνιδιού είναι ο Realistic, στο οποίο αφαιρούνται όλα τα εξτρά βοηθήματα και είστε εσείς, το καλάμι και τα ψάρια. Σε αυτό το mode, έπρεπε να δώσω σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα οι ανεπαίσθητες κινήσεις του καλαμιού ή το πότε κουνιέται ο φελλός στην επιφάνια του νερού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιο ψάρι έχει τσιμπήσει το δόλωμά.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στο gameplay του παιχνιδιού, είναι το τι μπορούμε να κάνουμε με τα ψάρια που έχουμε πιάσει. Αρχικά, έχουμε την επιλογή να τα επιστρέψουμε πάλι μέσα στο νερό, απελευθερώνοντάς το πάλι στον υγρότοπο που ζούσε. Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που προσφέρει έσοδα στον παίχτη και είναι αυτή του να πουλάς τα ψάρια που πιάνεις. Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη επιλογή για τους παίχτες. Κι αυτή είναι το να βάζεις τα σπάνια και μεγάλα ψάρια σε ένα ενυδρείο που έχετε στο σπίτι σας, δημιουργώντας μια όμορφη συλλογή για να θαυμάσει κάποιος επισκέπτης στο σπίτι σας.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι όμορφα, ενώ οι τοποθεσίες ψαρέματος είναι σχεδιασμένες άψογα με αρκετή δόση λεπτομέρειας. Τα animations του παιχνιδιού ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, από τον τρόπο που χειρίζεστε το καλάμι, μέχρι και την κίνηση του δολώματος μέσα στο νερό που ακολουθεί την κίνηση και συμπαρασύρεται από τα ρεύματα του ποταμού ή της λίμνης. Επίσης, η σχεδίαση των ψαριών είναι τόσο καλή και λεπτομερής, που μετά από κάποιες ώρες στο παιχνίδι έμαθα να αναγνωρίζω τα είδη των ψαριών με το που τα έβλεπα κάτω από το νερό ή όταν τα έβγαζα στην ακτή και τα έπιανα με τα χέρια μου. Γενικά είναι ένα όμορφο παιχνίδι, χωρίς υπερβολές στα γραφικά του, με σωστά χρώματα και σχεδιασμό.

Στον τομέα του ήχου, το Ultimate Fishing Simulator 2 απαρτίζεται και σφύζει από ήχους της φύσης και του υγρού στοιχείου. Ούτε από τον ήχο λοιπόν έχω κάποιο παράπονο. Στα αυτιά μου έφτανε λεπτομερής, πλούσιος και μεστός και η ποιότητα των ήχων νομίζω αναπαριστά τους πραγματικούς. Είτε είναι ένα πουλί που κελαηδάει, είτε ο παφλασμός των κυμάτων στη όχθη, είτε κάποιο ψάρι που σπαρταράει στην επιφάνεια του νερού, όλα ακούγονται όπως πρέπει.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος του review του Ultimate  Fishing Simulator 2, είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ πρόκειται να το αγαπήσουν σαν παιχνίδι και πραγματικά θα αισθάνονται σαν να στέκονται σε μια όχθη και να ψαρεύουν. Οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι που ξέρουν, θα επιμείνουν στο Realistic mode του παιχνιδιού καθώς η εμπειρία είναι τρομακτικά δύσκολή και αληθοφανής. Εγώ από την άλλη, σαν αρχάριος έμεινα και μάλλον θα παραμείνω στο Basic Mode και την χρήσιμη υποβρύχια κάμερα του παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 7/10

Διαβάστε ακόμη:

Need for Speed Unbound – PC Review

Sonic Frontiers – PC Review

Σχόλια

About Αργύρης Ντολματζής

Γεια σας, είμαι ο Αργύρης και σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγραφές από μικρός ήμουν με ένα πληκτρολόγιο στα χέρια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το μέλλον μου ήταν ήδη γραμμένο. Η πρώτη μου κοσνόλα ήταν ένα Αtari (ναι έχω κι εγώ την εμπειρία του Gandalf στα videogames) όμως μεγαλώνοντας εξελίχθηκα σε μεγάλο πισάκια. Λατρεύω τα horror adventure αλλά και shooting παιχνίδια κι αν ποτέ θελήσετε να μου μιλήσετε να ξέρετε γυρνάω και στο "LoneWolf".

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …