Our StreamersZorro The Chronicles – PC review

Είναι τελικά άξιο το παιχνίδι απέναντι στον θρύλο του Zorro;

Πριν λίγο καιρό έμαθα για την ύπαρξη του Zorro The Chronicles και αμέσως ξυπνήσαν στο μυαλό μου παιδικές αναμνήσεις και από τις animation ταινίες του μαυροφορέμενου τιμωρού αλλά και φυσικά από τις ταινίες του Legend of Zorro. Έτσι λοιπόν θέλησα αμέσως να ξανανιώσω αυτές τις στιγμές, κάτι το οποίο κατάφερε, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, το Zorro The Chronicles.

Η BKOM Studios και η Nacon λοιπόν μας προσφέρουν ένα αρκετά χιουμοριστικό third person παιχνίδι φράσης, με πρωταγωνιστή έναν από τους καλυτέρους, δυνατότερους αλλά και πιο επιδέξιους ξιφομάχους τον Zorro.

Το Zorro The Chronicles βασίζεται στην ομώνυμη animation σειρά, που βγήκε το 2016 και ακυρώθηκε μετά από μια season, η οποία όμως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία στις μικρότερες υλικές οπού και βασιζόταν. Σε ένα ηλικιακό κοινό στο οποίο βασίζεται και το ίδιο το παιχνίδι.

To Zorro The Chronicles μας προσφέρει 18 πίστες, οπού έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους στρατιώτες του κάκου της ιστορίας μας, του captain Monasterio, ενώ για βοήθεια θα έχουμε τον νεαρό μυστηριώδη μασκοφόρο, υπό την μορφή των διδύμων Diego και Ines, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε την Καλιφόρνια.

Το ποιον χαρακτήρα θα επιλέξουμε δεν είναι μονό για αισθητικούς λόγους, καθώς ο κάθε χαρακτήρας μας δίνει κάτι διαφορετικό στην αρχή του stage, με τον Diego να έχει μια έξτρα θέση για τα special takedown skills και την Ines να ξεκινά κάθε stage με περισσότερο health.

Όπως είπα παραπάνω, το παιχνίδι τείνει να βασίζεται σε μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε ένα αρκετά απλοϊκό adventure game, με πολύ απλό combat style. Κάτι που βέβαια δεν το κάνει και αυτόματα κακό, καθώς μπορώ να πω πως απόλαυσα τα figths καθ΄ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, δείχνοντας μου ότι κάνει χρήση της γοητείας άλλα και της αναίδειας του Zorro καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλο το environment για να κάνεις knock out τους εχθρούς με το parry ή να κάνεις διάφορα finishing moves έχοντας μια αρκετά μεγάλη γκάμα, όπως να τους ζωγραφίζεις “Z” στο στήθος ή στο πίσω μέρος του παντελονιού τους ή να τους σκίζεις τα κουμπιά από το παντελόνι τους και διάφορα άλλα τέτοια, πάντα με μια χιουμοριστική διάθεση.

Αν και δεν πρόκειται να δείτε full tryhard battle mechanics, μπορώ να πω πως αν ανεβάσετε την δυσκολία του παιχνιδιού, ίσως να τα βρείτε λίγο σκούρα, ειδικά όταν κάποιος από τους στρατιώτες χτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού και αρχίσει το “πανηγύρι”.

Κάνοντας μια εξαιρετική πάσα στον εαυτό μου, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το άλλο κύριο κομμάτι του παιχνιδιού, το stealth. Καθώς δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον Zorro και να μην υπάρχει το stealth στο παιχνίδι. Tο οποίο είναι αρκετά κάλο. Αλλά ακολουθώντας το μοτίβο (είπαμε για τις ηλικίες) του απλοϊκού. Μην περιμένετε φυσικά να δείτε stealth στοιχειά επιπέδου Assassins Creed και Metal Gear, άλλα είναι αρκετά decent και αρκετά χρήσιμο σε πολλές αποστολές.

Τέλος πέρα από το βασικό mission που έχουμε στο παιχνίδι έχουμε και αρκετά secondary, οπού το ένα είναι κοινό για όλα τα stages, το οποίο μας βάζει να ζωγραφίσουμε κάποια posters οπότε θα πρέπει να κάνουμε λίγο exploration, και τα άλλα είναι σε κάποια bonus σημεία, οπού θα πρέπει να κάνουμε ένα συγκεκριμένο task π.χ. να κάνουμε knock 3 εχθρούς σε έναν τοίχο. Η κάθε αποστολή, όπως και η ολοκλήρωση κάποιας πίστας, μας δίνουν ορισμένους πόντους, τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ανεβάσουμε τις ικανότητες του χαρακτήρα μας.

Και με αυτό, νομίζω ότι σας είπα ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές βρήκα το Zorro The Chronicles, αξιοπρεπέστατο. Το παιχνίδι αν και είναι αρκετά απλό, είναι αρκετά ευχάριστο, με ωραία καρτουνίστικα γραφικά, on-point μουσική και φυσικά αρκετό χιούμορ.

Όμως σε άτομα τα οποία έχουν φάει τα νιάτα τους, όπως εγώ, σε άλλα παιχνίδια του είδους, δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από την νοσταλγία. ΑΛΛΑ, είπαμε, δεν προορίζεται για αυτούς. Για την ακρίβεια, αν έχετε παιδιά ή μικρά αδέρφια ή κάποιον άλλο μικρό ηλικιακά φίλο, τότε θα μπορούσα να πω πως το Zorro The Chronicles ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή για να τους μυήσετε στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να είναι το πρώτο (από τα πολλά) παιχνίδι στην gaming βιβλιοθήκη των παιδιών σας. Δεν χρειάζεται να αρχίσει κατευθείαν με τα “βαριά” παιχνίδια της gaming βιομηχανίας.

Βαθμολογία 6/10

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

HyperX Alloy Origins 65 – Keyboard Review

Μικρό μόνο στο μάτι Σήμερα θα μιλήσουμε για το νέο μου πληκτρολόγιο, το HyperX Alloy …