Our StreamersHearthstone: Heroes of Balance.

DISCLAIMER! Tο παρακάτω άρθρο αποτελεί μια ΜΗ αντικειμενική κριτική, από έναν πληγωμένο ορκισμένο aggro player, όσον αφορά τα ερχόμενα nerfs στο Hearthstone και όχι μια ανακοίνωση των nerfs. Μια ζαχαρένια χολή που θα διαβάσεις με δική σου ευθύνη, κάθε αντίθετη γνώμη ευπρόσδεκτη!

 

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν οι ερχόμενες αλλαγές “ισορροπίας” στο Hearthstone από την πολυαγαπημένη μας Blizzard και ο πανικός δεν άργησε να ‘ρθει. Η επίλεκτη ομάδα troll που κρύβεται πίσω από αυτό, μετά από μήνες συνεδριάσεων απεφάνθη για τις αλλαγές τις οποίες πρέπει να γίνουν στο παιχνίδι. Δεν αντιλέγω πως υπήρχαν πολλά πραγματα τα οποία έπρεπε να ληφθούν υπόψιν και να διορθωθούν, ως γνωστόν όμως, οι φίλοι μας στη Blizzard (με αρχηγό τον κοκκινογένη) εντόπισαν το πρόβλημα με τρομακτική ακρίβεια. Τι όχι;

Πάμε να δούμε τις επερχόμενες αλλαγές.

Bonemare (μπονμαργέ, γαλλικό)

Μια από τις κάρτες τις οποίες ΝΑΙ, θα χαρακτήριζα balanced. Είχε θέση σε όλα τα aggro decks, δίνοντας τους στατιστικά και sustain απέναντι σε αργά control/fatigue decks. Τα control decks, πολλές φορές αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την συγκεκριμένη κάρτα αλλά όχι τόσο ώστε να είναι αιτία να καθορίσει όλο το παιχνίδι. Το aggro playstyle αργοπεθαίνει και αυτό ήταν σίγουρα ένα δυνατό χτύπημα κάτω από την μέση. Ήταν ένα από τα καλύτερα tools του late game του. Το γεγονός ότι πλέον θα κοστίζει “8 mana” θα καθυστερεί έναν γύρο πιθανά combos με charge minions με αποκορύφωμα να είσαι σίγουρα στο range του anduin στον 8ο γύρο, στο twisting nether και πολλές άλλες πιθανές κακουχίες. Τέλος, παρενέργεια της αλλαγής κόστους της κάρτας είναι ότι random effects που κάνουν summon 8-cost minions έχουν ακόμα ένα μείον, ανάμεσα σε όλα τα καλά 8-drop του παιχνιδιού. (Λες και δεν είχαμε ήδη αρκετά)

Corridor Creeper (Εδώ γελάμε..)

RIP to graveyard μία από τις καλύτερες κάρτες του παιχνιδιού όσον αφορά τα aggro decks αυτή τη στιγμή. Άλλο ένα γερό χτύπημα στους aggro φίλους μας από τους φίλους μας στη Blizzard που είτε δεν έχουν ιδέα να κατασκευάζουν κάρτες, είτε δεν έχουν την παραμικρή αντίληψη του τι  αντίκτυπο θα έχει στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της μάχης. Είναι να αναρωτιέται κανείς “τις δοκιμάζει κάνεις αυτές τις κάρτες πριν βγουν προς τα έξω; Το Corridor ήταν από τους καλύτερους τρόπους να επανέλθεις στο παιχνίδι μετά από κάποιο δυνατό καθάρισμα του board. Ήταν ουσιαστικά μία κάρτα με μηδενικό κόστος και 5/5 στατιστικά. Εδώ που τα λέμε, κακά τα ψέματα, η κάρτα έπρεπε όντως να αλλάξει, σίγουρα όμως όχι κατ’αυτόν το τρόπο.
Πριν προλάβεις όμως να διαφωνήσεις μαζί μου, το Corridor ήταν σπασμένο όσο έπρεπε. Έπρεπε να βρίσκεται και να κρατάει χώρο στο χέρι σου ΚΑΙ να υπάρξουν οι ανάλογες θυσίες και trades ώστε να καταλήξει 4 μάνα ή και λιγότερο μέχρι να παιχτεί και να βγάλεις το λεγόμενο “value”. Τα καινούργια στατιστικά την καθιστούν σχεδόν unplayable και μοιράζουν σε εκατομμύρια τυχερούς 400 dust!

 

Patches (Not in charge anymore, poor little creep!)

Όχι. Απλά όχι. Έχει συζητηθεί στην πάροδο των τελευταίων δύο χρόνων, από την κυκλοφορία κιόλας  της κάρτας, ότι δεν είναι κάρτα που πρέπει να αποδυναμωθεί. Τώρα τι άλλαξε; ΤΙΠΟΤΑ! Αποφάσισαν να κάνουν τον κανονιέρη της καρδιάς μας ένα wisp, που δεν έχει impact στο board. Ή τουλάχιστον, για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δεν δίνει άμεσο tempo καθώς δεν παίρνει early trades. Πλέον δεν υπάρχει το combo “South Sea Captain σε Patches”, που στην περίπτωση του Keleseth Rogue έβγαινε στην χειρότερη 3/3 με charge. Εν κατακλείδι, όλα τα aggro ανεξαιρέτως την συμπεριλάμβαναν στα decks τους. To nerf ήρθε από άλλη εποχή, σε λάθος στιγμή. Στην τελική τον Απρίλιο είναι δρομολογημένο να φύγει για πάντα από το Standard. Bad move Blizzard. Δεν θα την χαρακτήριζα εν τέλει unplayable, αλλά πονάει πολύ.

Raza the Chained

Ένα από τα πιο όμορφα decks σε όλα τα card games παγκοσμίως, σύμφωνα με μια έρευνα της sdjhghkfdshgskjhg.com είναι το Οne-of-a-Card Raza Anduin OTK control/fatigue #icantlose Priest. ΟΧΙ ΠΙΑ! Ένα nerf που έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Να σταματήσουν τα 32 damage+ OTK turns για να παίξουν λίγο και τα control βρε αδερφέ! Δίκαιο nerf, δεδομένου ότι ήταν κομμάτι του κορμού του deck και κατέβασε το combo damage με Velen στα 14. Αυτή η κάρτα σε συνδυασμό με τον Shadowreaper Anduin δημιούργησαν ένα από τα πιο competitive meta decks. Εύλογο να γίνει κάτι για αυτό. Το ένα mana hero power ουσιαστικά μειώνει σημαντικά το burst του deck και του δίνει μια νέα κατεύθυνση. Πάντως ο OTK Raza Kazakhstan Belen Mindblast Priest σίγουρα δεν θα υπάρξει στη μορφή που τον ξέρουμε. Τέλος οι παπάδες κυρίες και κύριοι.

 

Το συμπέρασμα; Θα γεμίσουμε warlock! Άλλη μία φορά η ομάδα της Blizzard αποδεικνύει ότι δεν έχουν παίξει ποτέ καρτοπαίχνιδα..ούτε καν πασιέτζα. Όχι μόνο δεν φρόντισε να αποδυναμώσει το επόμενο καλυτερο deck μετά τον priest και τα aggro, τον cube Warlock. Ουσιαστικά πάει να γίνει τo ίδιο λάθος που είχε γίνει όταν έγιναν τα nerf στον Druid πριν λίγους μήνες, με αναμενόμενο αποτέλεσμα ο Raza Anduin #420blazeit Priest να καταλήξει το καλύτερο deck με διαφορά στο ladder. Ετοιμαστείτε για dust φίλοι μου και συμπάσχοντες – που θα τα κρατήσουμε μέχρι τον Απρίλη, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάτι που θα αξίζει να φτιάξουμε….και μετά από δύο μήνες να φάει nerf!

 

Magia Out!

 

Σχόλια

About Ειρήνη "Magia"

Είμαι η Ειρήνη "Magia" Παπαδάκη και είμαι 22 χρονών. Ασχολούμαι με το gaming από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χάρη στη τύχη που είχα να είναι ο πατέρας μου φανατικός console gamer. Όντας από μικρή στα βαθιά, είμαι πλέον φανατική κυρίως των single player και λάτρης του WoW. For the Horde