Αρχική / Νέα / Ακυρώθηκε η τηλεοπτική μετάδοση του Apex Invitational

Ακυρώθηκε η τηλεοπτική μετάδοση του Apex Invitational

Εξαετίας των επιθέσεων που έγιναν πριν λίγες μέρες στην Αμερική, αλλά και την σύνδεσή τους με τα «βίαια» ηλεκτρονικά παιχνίδια από τον Donald Trump, το ESPN αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη τηλεοπτική μετάδοση του Apex Legends EXP Invitational.

Δυστυχώς φαίνεται, πως δύο φράσεις ενός ατόμου με μεγάλη επιρροή, είναι ικανές να προκαλέσουν αρκετή ζημιά στην βιομηχανία των παιχνιδιών. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για αυτά που λέει.

Πάντως το μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι των Η.Π.Α δήλωσε ότι η ακύρωση αυτή έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά το τουρνουά θα μεταδοθεί όπως είναι προγραμματισμένο κανονικά μέσω των διαδικτυακών καναλιών του.

Ανεξάρτητα πάντως με το που θα δείτε το τουρνουά του Apex Legends, το πρόβλημα με τον συσχετισμό τις βίας με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συνεχίζει να υπάρχει. Και μάλιστα δείχνει να αυξάνεται.

Στην αρχή οι περισσότεροι το έβρισκαν χαριτωμένο και το αγνοούσαν, μετά άρχισε να γίνεται κουραστικό και εκνευριστικό.

Τώρα, μάλλον, έχει αρχίσει σιγά σιγά να γίνεται και επικίνδυνο, μιας και όλοι αυτοί οι «πειραγμένοι» και άρρωστοι τύποι, που κυκλοφορούν με γεμάτα όπλα, εκτός από την τεράστια ζημιά που προκαλούν σε οικογένειες που τις αφήνουν να θρηνούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά φυσικά και όλοι αυτοί που κάνουν δηλώσεις χωρίς να σκέφτονται τι θα πουν για το συγκεκριμένο θέμα, φαίνεται ότι αρχίζουν να προκαλούν ζημιές και στον χώρο του gaming, όπως για παράδειγμα η αφαίρεση αρκετών παιχνιδιών από τα ράφια του Wal-Mart, αλλά και την αλλαγή στάσης των τηλεοπτικών καναλιών, που ενώ έδειχναν ότι άρχιζαν να κατανοούν και να υποστηρίζουν μεγάλες διοργανώσεις, πλέον κάνουν ένα βήμα πίσω.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Μεγάλη νικήτρια της δεκαετίας η Nintendo

Οδεύουμε σιγά σιγά στην νέα χρονιά και παράλληλα σε μια νέα δεκαετία και έφτασε λοιπόν …