Our StreamersCheck Point Software – Τι πρέπει να προσέξετε για να μην χαλάσει η εορταστική σας διάθεση

Σήμερα είναι μια μέρα που το κύριο γνώρισμά της είναι τα δώρα. Καθώς πέραν των παιδιών που έχουν βγει από νωρίς στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα, πολλοί είναι και αυτοί που έχουν αφήσει για τελευταία στιγμή τα δώρα για τις γιορτές. Όπου φυσικά, πλέον, με την πάροδο των χρόνων, όλο και περισσότερα άτομα αποφασίζουν να κάνουν αυτές τις αγορές τους διαδικτυακά.

Όμως, επειδή τις περισσότερες φορές επικρατεί και μια μορφή πανικού, ούτως ώστε να τα προλάβουμε όλα, ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας απάτης η οποία, πολλές φορές, είναι αρκετή για να χαλάσει το εορταστικό και χαρούμενο πνεύμα των ημερών.

Για αυτό λοιπόν, όπως και κάθε άλλη φορά, θα σας πούμε ότι αυτή τη περίοδο θα πρέπει να είστε δέκα φορές πιο προσεκτικοί με τις online αγορές σας. Αλλά, άλλο να το λέμε εμείς κι άλλο να το λέει αυτό κάποιος με περισσότερη εμπειρία από εμάς στον τομέα αυτό, όπως η Check Point Software Technologies, την οποία, συχνά-πυκνά, “φιλοξενούμε” στο site μας, με σκοπό πάντα την ενημέρωση μας/σας, αλλά και για την παρουσίαση μερικών απλών βημάτων και ενεργειών που θα πρέπει να προσέχετε σε συγκεκριμένες περιόδους.

Έτσι λοιπόν, και σήμερα, θα αφήσουμε την ίδια την εταιρία να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, μέσω του επίσημου δελτίου τύπου που μας έστειλε. Από εμάς, καλές, ευτυχισμένες και ασφαλείς γιορτές. Και με μέτρο πάντα στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, γιατί σε σύγκριση με τους διαδικτυακούς απατεώνες, είναι δέκα φορές πιο “ύπουλοι”.

Check Point Software

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ευτυχισμένη εποχή έχει ως παράδοση την προσφορά δώρων ως ένδειξη στοργής και αγάπης, καθώς και τη συνεύρεση με αγαπημένα πρόσωπα που δεν συναντάμε συχνά.

Είναι όμως επίσης, μια ιδιαίτερη εποχή και για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, καθώς εκμεταλλεύονται την έντονη αγοραστική κίνηση των ημερών για να εντείνουν τις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος, το ransomware, ακόμη και τη ρίψη κακόβουλου λογισμικού σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της φρενήρους περιόδου αγορών για τα τέλεια ή χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής, οι κυβερνοεπιθέσεις εντείνονται. Σύμφωνα με την Check Point Software, κατά την Prime Day της Amazon, για παράδειγμα, οι επιθέσεις που σχετίζονται με την αμερικανική εταιρεία αυξήθηκαν κατά 37% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του Ιουνίου. Οι στρατηγικές κυμαίνονται από τη δημιουργία ιστοσελίδων που προσομοιώνουν εκείνες μιας άλλης εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, έως επιθέσεις ransomware.

Η Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος παγκόσμιος εξειδικευμένος πάροχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θέλει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των διαδικτυακών αγοραστών να είναι προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά τις αγορές των δώρων τους.

Σύμφωνα με την έκθεση Brand Phishing της Check Point Software για το 3ο τρίμηνο του 2022, το phishing είναι επίσης σημαντικός παίκτης στις απάτες στο Διαδίκτυο και το τελευταίο τρίμηνο, η DHL, η εταιρεία παράδοσης δεμάτων, ήταν το brand που υπέστη τις περισσότερες προσπάθειες πλαστοπροσωπίας από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ισχυρότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μηνύματα και ανάλογες προσκλήσεις για εκπληκτικές προσφορές.

Προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν με ασφάλεια και χωρίς ατυχίες, η Check Point Software παρέχει εδώ μερικές συμβουλές για μια ασφαλή εμπειρία αγορών:

1. Αγοράζετε πάντα από μια αυθεντική και αξιόπιστη πηγή: πάντα να αναζητάτε τον σύνδεσμο στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που σας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος κειμένου, καθώς είναι δυνητικά επικίνδυνοι επειδή πολλοί εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προσπαθούν να ψαρέψουν μέσω αυτών των καναλιών.

2. Να γνωρίζετε τα domains: οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο θα προσπαθούν πάντα να κάνουν τα domains που δημιουργούν για τις σελίδες που μιμούνται να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το πρωτότυπο, αλλά θα έχουν πάντα κάποια ορθογραφικά λάθη ή το όνομα θα είναι λάθος, οπότε δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα.

3. Οι προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές θα είναι πάντα πολύ καλές για να είναι αληθινές: εάν μια προσφορά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, είναι πιθανώς απάτη, ακόμη περισσότερο αυτήν τη χρονική περίοδο που συνήθως δεν υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις. Μην παρασύρεστε από εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

4. Πάντα να ψάχνετε για την κλειδαριά: οι ασφαλείς ιστότοποι στο Διαδίκτυο έχουν τα γράμματα HTTPS στην αρχή του domain, σε αντίθεση με εκείνους που δεν είναι, οι οποίοι έχουν HTTP χωρίς τα τελικά “s”. Οι ιστότοποι HTTPS είναι εκείνοι που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

5. Έχετε λύσεις ασφαλείας τελικού σημείου: είναι απαραίτητο να τις έχετε για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθώς και για ιστότοπους όταν περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση αυτού του κακόβουλου λογισμικού στον υπόλοιπο εξοπλισμό ή υπολογιστές.

6. Να είστε πάντα σε επιφυλακή για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης: οι εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εκτός εάν το έχετε ζητήσει μόνοι σας, οπότε αν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ζητά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο της εταιρείας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από εκεί.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Αποκαλύφθηκε το επίσημο poster για την ταινία The Super Mario Bros.

Λίγοι μήνες έμειναν μόνο για την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας The Super Mario Bros. από …