Our Streamers


Αρχική / Νέα / Επιτέλους η Blizzard απάντησε!

Επιτέλους η Blizzard απάντησε!

Την ιστορία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τον επαγγελματία παίχτη του Hearthstone, blitzchung, και τις δηλώσεις που έκανε σε μια συνέντευξη μετά το τέλος ενός αγώνα του, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Hong Kong, λίγο πολύ, την γνωρίζετε.

Όπως επίσης δεν γίνεται να μην γνωρίζετε και τις άπειρες, αρνητικές, αντιδράσεις που έφερε η απόφαση της Blizzard να αποκλείσει τον παίχτη για ένα χρόνο από όλες τις επίσημες διοργανώσεις του παιχνιδιού, αλλά και να κατασχέσει τα κέρδη που είχε μαζέψει μέχρι στιγμής.

Με τις αντιδράσεις αυτές, να έρχονται από παντού.

Είτε από παίχτες, όπως ο Firebat, που βρήκε αυτές τις ποινές γελοίες και παράλογες, είτε από άλλους διάσημους σχολιαστές, όπως ο Kibler, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ξανακάνει σχολιασμό σε κανένα τουρνουά της Blizzard, είτε από πολιτικούς διαφόρων χωρών, είτε και από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρίας, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες οργάνωσαν μια διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Blizzard, αλλά φυσικά και από την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

Η αλήθεια είναι ότι η Blizzard, άργησε αρκετά να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα. Ευτυχώς όμως, τελικά το έκανε. Και μάλιστα δια στόματος του προέδρου της, J. Allen Brack.

Ο πρόεδρος, μέσω ενός κειμένου που ανάρτησε στο επίσημο site της Blizzard, δήλωσε ότι ήθελαν χρόνο για να σκεφτούν και να ακούσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή τους. Παραδέχθηκε ότι ίσως να λειτούργησαν βιαστικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά τόνισε πως οποιαδήποτε απόφαση που πήραν, δεν είχε καμία σχέση με την Κίνα και την εύνοια, που αρκετοί υποστηρίζουν ότι ήθελαν να έχουν, της χώρας αυτής, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος παίχτης καταπάτησε τους, γραπτούς, κανόνες του event, με το να κάνει πολιτικές δηλώσεις.

Εξετάζοντας λοιπόν, πιο ήρεμα την κατάσταση, και λαμβάνοντας υπόψη τους την καλή συμπεριφορά που έδειξε ο παίχτης, τόσο στην συνέχεια της ημέρας των αγώνων, αλλά και την γενική του στάση, αποφάσισαν τελικά να μειώσουν την ποινή του παίχτη. Ο αποκλεισμός που είχαν αποφασίσει, μειώθηκε στο μισό, δηλαδή στους έξι μήνες, και επιπλέον, του επέστρεψαν το χρηματικό ποσό που είχε καταφέρει να μαζέψει.

Επίσης αναφέρθηκε και στην περίπτωση των σχολιαστών.

Η δουλεία τους είναι να παρουσιάζουν και να σχολιάζουν το τι γίνεται στο τουρνουά και να κρατάνε τα “όρια” σε παρόμοιες περιπτώσεις. Κάτι το οποίο δεν τα κατάφεραν. Επομένως και αυτοί θα δεχθούν μια ποινή, η οποία μεταφράζεται σε αποκλεισμό για 6 μήνες από τις διοργανώσεις του παιχνιδιού.

Ο Brack, κλείνοντας, προσπάθησε να υπενθυμίσει στην κοινότητα, ότι σκοπός τους είναι ο κάθε παίχτης, ανεξάρτητα με τις προτιμήσεις του, είτε πολιτικές, είτε σεξουαλικές, είτε οποιαδήποτε άλλη, να μπορούν να αισθάνονται άνετα και ασφαλή μέσα στο παιχνίδι.

Κάπου εδώ, φαίνεται η ιστορία, τουλάχιστον με την περίπτωση του συγκεκριμένου παίχτη, να φτάνει στο τέλος της.

Αλλά μήπως τελικά, η Blizzard απλά προσπαθεί να ρίξει λίγο νερό στην φωτιά, προσπαθώντας να “σώσει”, το ήδη επίφοβο Blizzcon, που είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο, από τυχών παρατράγουδα εκτός του event;

Πάντως, στο διαδίκτυο, ακούγεται έντονα ότι ετοιμάζεται μια αρκετά μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, για την περίοδο που θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο event της Blizzard.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Κυκλοφορίες Ιουνίου 2020

Ο Ιούνιος έρχεται και μαζί του φέρνει και την επίσημη έναρξη του Καλοκαιριού. Βέβαια, εκτός …