Αρχική / Νέα / Έρχεται και σε κινητά το Apex Legends;

Έρχεται και σε κινητά το Apex Legends;

To Apex Legends, το νέο battle royale παιχνίδι, από την εταιρεία ανάπτυξης του Titanfall, Respawn Entertainment, έχει μόλις κυκλοφορήσει, αλλά η Electronic Arts ήδη ψάχνεται σχετικά με το μέλλον του τίτλου.

Η εταιρεία υπέδειξε σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με επενδυτές ότι πρέπει μάλλον να προχωρήσουν το παιχνίδι σε mobile game και επιβεβαίωσε ότι θέλουν να προχωρήσουν και σε cross-platform επίσης. Με λίγα λόγια η στρατηγική όσων αφορά τις πλατφόρμες στο Apex Legends θα καταλήξει να μοιάζει με του Fortnite.

Οι φιλοδοξίες της Respawn για το cross-platform του Apex Legends είχαν επιβεβαιωθεί από τον CEO της EA, Andrew Wilson. Σε απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο τα cross-platform  ταιριάζουν στο πορτφόλιο της EA, o Wilson υπονόησε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες. «Σίγουρα το κοιτάμε για το Apex», είπε ο Wilson σχετικά με το cross-platform, τονίζοντας ότι και άλλοι τίτλοι της ΕΑ, όπως το FIFA, μπορούν να επωφεληθούν από το cross-play εξίσου.

Στη συνέχεια της συνομιλίας (που απομαγνητοφωνήθηκε από την The Motley Fool) ο Wilson για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η ομάδα εξετάζει την δυνατότητα cross-play, αυτή τη φορά αναφέροντας την κυκλοφορία ενός mobile παιχνιδιού. «Όπως είπα και προηγουμένως, εξετάζουμε το πως να μεταφέρουμε τον τίτλο στα κινητά και σταδιακά πως θα γίνει cross-play, και προσωπικά εγώ περιμένω ότι αυτός ο τίτλος θα έχει τεράστια αξία στην Ασία, και είμαστε υπό συζήτηση για αυτό», είπε ο Wilson.

To Fortnite φυσικά είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όποια πλατφόρμα μπορείτε να σκεφτείτε, συμπεριλαμβανομένου iOS και Android. Όσοι παίζουν σε κινητά μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους που παίζουν σε άλλες συσκευές, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιορισμός αναφορικά με τις πλατφόρμες. Η μετάβαση αυτή συνεχίζει καθώς οι παίκτες περνάνε από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, οπότε φαίνεται ότι η ΕΑ προσπαθεί να μιμηθεί το τρόπο του Fortnite.

Δεν είναι κακό, καθώς το Fortnite είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην αγορά αυτή τη στιγμή. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το Apex Legends έχει την απήχηση του Fortnite ή του PUBG, είναι σίγουρο όμως ότι η ΕΑ και η Respawn θέλουν να το κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αρχικά κυκλοφορώντας το σαν free-to-play και λαμβάνοντας υπόψιν και τις άλλες πλατφόρμες.

Το να κυκλοφορήσουν ένα fps battle royale τίτλο σαν το Apex Legends σε κινητά και εφαρμόζοντας το cross-platform δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, οπότε αναμένουμε να δούμε αν η Electronic Arts θα ανακοινώσει κάποια σχέδια που θα είναι πιο ξεκάθαρα στο άμεσο μέλλον.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Τρία νέα στούντιο από τη Daybreak Games

Η Daybreak Games ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δημιουργήσει τρία νέα στούντιο, στα πλαίσια της νέας …