Our StreamersH AOC ανακοίνωσε την νέα σειρά επαγγελματικών οθονών P3

Πριν λίγες μέρες, η AOC παρουσίασε την νέα της σειρά από επαγγελματικές οθόνες, με την ονομασία P3. Η νέα σειρά αυτή, για την ώρα, αποτελείται από 7 νέα μοντέλα, τα οποία χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, τις QW, CV και CW, ενώ το μέγεθος των οθονών κυμαίνεται από 24 έως 34 ίντσες, ανάλογα το μοντέλο.

Οι οθόνες αυτές έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα τον κομψό σχεδιασμό τους, ο οποίος αποτελείται από ένα στενό πλαίσιο 3 πλευρών, με σκοπό να κάνει την ένωση περισσότερων οθονών αρκετά πιο εύκολη και ομαλή, αλλά και μια στιβαρή βάση η οποία προσφέρει άνοιγμα διαχείρισης καλωδίων και ρυθμίζεται σε ύψος (150 mm), πλήρη περιστροφή 180°, κλίση και προσανατολισμό περιστροφής (90°) για μια εργονομική και άνετη εμπειρία χρήσης κατά τη διάρκεια πολύωρης εργασίας. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν την τεχνολογία FlickerFree καθώς και τη λειτουργία LowBlue, για να παρέχουν μια ξεκούραστη (στα μάτια) εμπειρία στους χρήστες.

Βέβαια, η κάθε κατηγορία έχει έναν τομέα στον οποίο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Αρχίζοντας με τα μοντέλα 24P3QW και Q27P3QW, της QW κατηγορίας, τα οποία ξεχωρίζουν για τις αναδυόμενες Full HD 2 MP web cams που περιέχουν, καθώς και για τα ηχεία 2 x 5W. Οι οθόνες αυτές είναι οι πιο “επικοινωνιακές” της σειράς P3, μιας και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καλή και εύκολη επικοινωνία όταν χρειάζεται, είτε για δουλειά είτε για κάποια άλλη ασχολία.

Από την άλλη, τα μοντέλα CV, το 24P3CV (23.8″ με Full HD IPS panel), το Q27P3CV (27″ με QHD IPS panel) και το CU34P3CV (34″ με UW-QHD VA panel), μπορεί να μην έχουν την κάμερα της πάνω κατηγορίας όμως είναι ιδανικά για χρήση σε ευέλικτα γραφεία και κοινόχρηστους χώρους εργασίας. Καθώς, εκτός από τις εισόδους HDMI και DisplayPort, διαθέτουν και είσοδο USB-C για εύκολη σύνδεση με άλλες συσκευές. Επιπλέον, χάρη στον ενσωματωμένο διανομέα τεσσάρων θυρών USB 3.2 Gen 1, οι χρήστες συνδέοντας τον φορητό υπολογιστή του με το καλώδιο USB-C μπορούν, εκτός από το να έχουν μια μεγαλύτερη οθόνη, να φορτίσουν την συσκευή τους, να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο ή στο internet χάρη στο καλώδιο εισόδου RJ-45 της οθόνης και τέλος να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες συσκευές οι οποίες είναι συνδεδεμένες κι αυτές στην οθόνη.

Τέλος, τα μοντέλα 24P3CW (23,8″ με Full HD IPS panel) και Q27P3CW (27″ με QHD IPS panel) της CW κατηγορίας, τα οποία ουσιαστικά είναι τα “βαριά όπλα” της νέας σειράς, καθώς περιέχουν όλα τα χαρακτηριστικά των παραπάνω κατηγοριών, έχοντας μάλιστα QHD 5 MP κάμερες αντί για τις Full HD 2 MP που έχουν τα μοντέλα της QW κατηγορίας. Αυτά τα μοντέλα συνδυάζουν άψογα και την επικοινωνία άλλα και την ευκολία σύνδεσης άλλων συσκευών, μετατρέποντας πρακτικά τον φορητό σας υπολογιστή σε επιτραπέζιο, με ένα μόνο καλώδιο USB-C.

Πάντως, σύμφωνα με την AOC, το “καλύτερο” και πιο ακριβό μοντέλο της σειράς P3, δεν είναι ένα από τα μοντέλα της CW κατηγορίας. όπως θα περίμενε κανείς, αλλά είναι το CU34P3CV, το οποίο έχει ένα κυρτό panel VA 1500R, το οποίο, παρά την ευκολία στην σύνδεση του με άλλες συσκευές, τις κάνει αυτόματα και περιττές. Πάντως, η CU34P3CV προσφέρει ένα διακόπτη KVM (για την εναλλαγή χρήσης των συνδεδεμένων συσκευών) καθώς και επιλογές Picture-in-Picture και Picture-by-Picture για αυξημένη παραγωγικότητα με πολλαπλές πηγές. Επίσης, από όλα αυτά τα νέα μοντέλα, αυτό είναι το ιδανικότερο και για άλλες ασχολίες (εκτός της δουλειάς σας) χάρη στην υπερμεγέθη αναλογία διαστάσεων (21:9) και υψηλή ανάλυση (3440×1440), όπου σε συνδυασμό με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης (100 Hz) καθώς και υψηλότερη αντίθεση (3000:1), είναι μια εξαιρετική επιλογή για παρακολούθηση ταινιών ή και για gaming.

Αυτά τα νέα μοντέλα της AOC πρόκειται να γίνουν διαθέσιμα στην αγορά μέσα στον Φεβρουάριο, στην τιμή των:

  • 24P3CW: €329,00
  • Q27P3CW: €439,00
  • 24P3CV: €289,00
  • Q27P3CV: €419,00
  • CU34P3CV: €549,00
  • 24P3QW: €269,00
  • Q27P3QW: €369,00

Διαβάστε ακόμη:

AOC I1601P – Portable Monitor Review

AOC Agon AG254FG – Monitor Review

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το νέο expansion του Path of Exile έρχεται σε λίγες μέρες

Λίγες μέρες μετά από την πρώτη μας επαφή με το νέο Diablo 4, είχαμε περισσότερες …