Our StreamersHSEL και Εθνοφρουρά ανοίγουν τον δρόμο για τα e-sports στην εκπαίδευση

Σε μία, ίσως για τα δεδομένα μας αμφιλεγόμενη, κίνηση προχώρησε στις ΗΠΑ η Οργάνωση Πρωταθλημάτων Ηλεκτρονικών Αθλημάτων Λυκείων σε συνεργασία με την Εθνοφρουρά της χώρας. Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει το High School Esports League, όπως ονομάζεται (HSEL), με την Army National Guard, την Εθνοφρουρά όπως είπαμε.

Ε λοιπόν, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν Esports Labs σε 25 λύκεια της χώρας!

Ανακοινώθηκε επίσημα, στις 10/11/2020, από τα «χείλη» της Generation Esports πως ξεκινάει από την HSEL και την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ μια μεγάλη προσπάθεια για δημιουργία 25 esports labs, σε λύκεια της Βορείου Αμερικής.

Πέρα λοιπόν από τις λεπτομέρειες του προγράμματος με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να «δελεάσουν» αυτά τα λύκεια, ας αναφερθούμε πρώτα στα άλλα χαρακτηριστικά, αυτά που ενδιαφέρουν εμάς, τους gaming enthusiasts.

Μιλάμε για 25, υπερσύγχρονα esports labs, με υπολογιστές που έχουν τις πλέον κορυφαίες προδιαγραφές, οθόνες και αξεσουάρ από την ASUS και την Intel.

Τί είναι όμως τα esports labs?

Με τον όρο αυτόν, αναφερόμαστε σε χώρους με προηγμένο εξοπλισμό, οι οποίοι ακούν στις προδιαγραφές της HSEL και της GenE, χώρους που νέοι μπορούν να βιώσουν την εμπειρία των e-sports και του gaming σε ένα άλλο, ποιο επαγγελματικό περιβάλλον. Η ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό βέβαια, είναι το κατά πόσο ένας τέτοιο χώρος βοηθάει έναν μαθητή, και η απάντηση έρχεται από έρευνα που έγινε πάνω στο θέμα, η οποία αναφέρει χαρακτηρίστηκα μεταξύ άλλων πως, «Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση συμμετοχής στα μαθήματα κατά 10% και αύξηση του μέσου όρου κατά 1.7».

Οκ, εμάς μας έπεισαν, δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο η αλήθεια είναι. Αλλά με ποιο εργαλείο μπορούν να πείσουν τα σχολεία ακόμα περισσότερο;

Δυο πράγματα μιλάνε από την αρχαιότητα καλύτερα στον άνθρωπο και αυτά είναι οι ευκαιρίες και το χρήμα, έτσι και εδώ.

Η προσπάθεια αυτή, έχει μαζί της ένα μεγάλο όπλο, και αυτό ονομάζεται STEM. Μαγικό ακρώνυμο ακόμα και για τα ελληνικά σχολεία. To STEM, αντιστοιχεί στις λέξεις, SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING και MATHEMATICS, είναι με λίγα λόγια λοιπόν εκπαιδευτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση που προσφέρει ένα σχολείο ή ένα ινστιτούτο. Όταν και εφόσον λοιπόν, ένα σχολείο αποκτήσει βεβαίωση STEM, μπορεί να απορροφήσει επιπλέον κονδύλια από το κράτος.

Αρκετά όμως με την «πολιτική» και τις ατζέντες, ας γυρίσουμε πίσω στα Labs, όχι τα δικά μας, αυτά των esports. Για να δούμε λοιπόν, επακριβώς από τί θα αποτελούνται αυτοί οι χώροι.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, τα επιλεγμένα σχολεία θα λάβουν έξι υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμένα με 10η γενιάς Intel® Core™ i7 επεξεργαστές, ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1660 κάρτες γραφικών, μηχανικά πληκτρολόγια, ασύρματα headset, και gaming ποντίκια από την ASUS. Το μόνο που θα χρειαστεί από τα σχολεία μαζί με την αίτηση τους, είναι και φωτογραφίες του χώρου που προορίζεται για «lab». Ακόμα ποιο αναλυτικά, για τους tech freak φίλους μας, ακολουθεί η λίστα με τα parts:

Φυσικά, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τα σχολεία έχουν και την επιλογή της δημιουργίας δικών τους υπολογιστών με την βοήθεια της ASUS.

Τέλος, πέρα από όλα αυτά, ένα σχολείο από τα 25, θα κληρωθεί για ολική αναβάθμιση του δικτύου του από την Extreme Networks, επίσημο χορηγό των ομάδων του NFL (National Football League) όσον αφορά το ίντερνετ και τις λύσεις Wi-Fi, με παρουσία όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ευχόμαστε πραγματικά να δούμε και άλλες παρόμοιες ειδήσεις ανά τον κόσμο, και την πλήρη αναγνώριση των e-sports σαν ένα ακόμα κομμάτι του αθλητικού κόσμου.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Immortals of Aveum όπως… Forspoken

Λίγο πριν το κλείσιμο του Summer Game Fest, είχαμε ένα ενδιαφέρον gameplay trailer του Immortals …