Our StreamersΗ GIGABYTE συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη με τις νέες μητρικές κάρτες της B660

Πριν λίγες μέρες, η GIGABYTE, μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στην αγορά στην κατασκευή εξαρτημάτων για υπολογιστές, ανακοίνωσε τις νέες της μητρικές κάρτες B660 και H610, οι οποίες βγήκαν στην αγορά με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στους χρήστες μια νέα συναρπαστική εμπειρία.

Και χωρίς πολλές εισαγωγές πάμε να δούμε λίγο τις νέες αυτές κάρτες, μέσα από τα “μάτια” της ίδιας της GIGABYTE.

Η Intel, από την κυκλοφορία του προηγούμενου μοντέλου, δηλαδή του B560, εισήγαγε τη δυνατότητα overclocking της μνήμης, κάτι το οποίο έκανε και στο πιο πρόσφατο chipset B660, με υποστήριξη τόσο DDR4 όσο και DDR5, το οποίο κέρδισε την προτίμηση των χρηστών στις σειρές B. Για να είναι δυνατή η σταθερή τροφοδοσία της CPU σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας και να ενισχυθεί το overclocking XMP στη μνήμη, οι μητρικές κάρτες της σειράς GIGABYTE B660 AORUS and GAMING υιοθετούν έως και 16+1+1 φάσεις τροφοδοσίας, με 60Amp σε κάθε φάση. Με την σειρά AORUS να εξοπλίζει επίσης την κάρτα με πλήρως καλυμμένη ψύκτρα και θερμικό pad 5 W/mK για προηγμένη απαγωγή θερμότητας και βελτιωμένη σταθερότητα στην περιοχή VRM.

Επιπλέον, οι μητρικές GIGABYTE B660 DDR5 αναβαθμίζουν αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία γνωρίσαμε από τη σειρά Z690.

Η λειτουργία “DDR5 Unlocked Voltage” μπορεί να ξεκλειδώσει το εύρος ρύθμισης της εγγενούς τάσης της μνήμης DDR5, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιτύχουν υψηλότερο χρονισμό μνήμης με μεγαλύτερη σταθερότητα. Ακόμα, η ρύθμιση BIOS βελτιστοποιείται αντίστοιχα σε ένα νέο επίπεδο, το οποίο “DDR5 Auto Booster” μπορεί να ενισχύσει την εγγενή συχνότητα της DDR5 από 4800 MHz σε 5000 MHz με ένα απλό κλικ και να ενισχύσει αυτόματα τις μνήμες σας μετά τη φόρτωση των Windows. Αυτό επιτρέπει τη βελτίωση των επιδόσεων που ασκούνται σε πραγματική χρήση υπολογιστών. Το “DDR5 XMP Booster” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν γρήγορα από πολλαπλά ενσωματωμένα και προ-ρυθμισμένα προφίλ overclocking μνήμης, ενώ παράλληλα το “XMP 3.0 User Profile” επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εισάγουν μόνοι τους προφίλ XMP για να απελευθερώσουν τις ακραίες επιδόσεις των μνημών.

Για τους χρήστες που σκοπεύουν να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος ενισχύοντας την ταχύτητα πρόσβασης των συσκευών αποθήκευσης, τα μοντέλα GIGABYTE B660 AORUS, GAMING M-ATX και άνω ενσωματώνουν δύο σετ υποδοχών PCIe 4.0 M.2 με τουλάχιστον ένα θερμικό προστατευτικό. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο εξάγει τη μέγιστη απόδοση στα 7000 MB/s του τελευταίου PCIe 4.0, SSD, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ταχύτητα πρόσβασης με τη διαμόρφωση RAID.

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, οι νέες μητρικές κάρτες της GIGABYTE είναι εξοπλισμένες με 2.5Gb Ethernet και 802.11ax WiFi 6/ 802.11ac, ενώ από άποψη εξωτερικής επέκτασης υιοθετούν USB 3.2 Gen2x2 Type C των 20 Gbps με τον μπροστινό σχεδιασμό USB 3.2 Gen 2 Type-C παρέχουν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ταχύτητα μετάδοσης των εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων.

Αυτά τα λίγα για τις νέες μητρικές κάρτες της GIGABYTE. Φυσικά περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε μέσω του επίσημου site της εταιρίας.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Η τρέλα του Borderlands 3 σας περιμένει στο νέο δωρεάν παιχνίδι της Epic Games

Αν θυμάστε, την προηγούμενη βδομάδα, όταν γράψαμε για το δωρεάν παιχνίδι που έδινε η Epic …