Αρχική / Νέα / Η Ubisoft «χώρισε» το Steam για χάρη της Epic

Η Ubisoft «χώρισε» το Steam για χάρη της Epic

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν, φαίνεται να είναι η φράση που αντιπροσωπεύει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον «πόλεμο» μεταξύ των πλατφορμών ψηφιακής διανομής καθώς η Ubisoft αποφάσισε σνομπάρει το Steam για την Epic Games.

Αν και το πρόσφατο Epic Games Store δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να προσελκύσει μικρότερους indie developers, αυτή η αποκλειστική συμφωνία με ένα τόσο γνωστό ΑΑΑ τίτλο, αποτελεί τεράστιο θρίαμβο απέναντι στο Steam.

Επιπλέον έχει ανακοινωθεί ότι η Ubisoft και η Epic Games θα είναι συνεργάτες και σε «άλλους επιλεγμένους τίτλους» μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει με το The Division 2, την έκδοση για PC, να βρίσκεται αποκλειστικά διαθέσιμη στο Epic Games Store και απευθείας από την Ubisoft.

H Ubisoft ανακοίνωσε ότι οι προ-παραγγελίες που έχουν γίνει σε άλλες πλατφόρμες θα μείνουν ανεπηρέαστες από αυτή τους την απόφαση.

Η Epic Games δουλεύει με την εταιρεία για να ενσωματώσει το Uplay με τις δικές της υπηρεσίες.

Με την Epic να παίρνει μόνο το 12% του μεριδίου από τις πωλήσεις, συγκριτικά με το 30% της Valve, έχει γίνει σημαντικός πόλος έλξης για τους προγραμματιστές και τους εκδότες.

«Στοχεύουμε να παρέχουμε το πιο φιλικό μαγαζί για τους εκδότες, με άμεση πρόσβαση στους πελάτες και 88% επί των κερδών, βοηθώντας έτσι τους δημιουργούς παιχνιδιών να επαναεπενδύσουν στην δημιουργία εκπληκτικών παιχνιδιών» ανέφερε ο Tim Sweeney, ιδρυτής και CEO της Epic Games.

O Chris Early, αντιπρόεδρος συνεργασιών της Ubisoft πρόσθεσε «Εμπιστευόμαστε την Epic Games να παρέχει ένα ομαλό ταξίδι για τους φαν μας, από την προ-παραγγελία του παιχνιδιού και την απόλαυση της Beta μέχρι και την επίσημη κυκλοφορία… Η Epic Games συνεχίζει να διαταράσσει την βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και το νέο τους μοντέλο ψηφιακής διανομής είναι το τελευταίο παράδειγμα. Και αυτό είναι κάτι που η Ubisoft θέλει να το στηρίξει.»

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Μέσα στο 2020 το Last of Us Part II;

Μια γκάφα κατά τη διάρκεια συνέντευξης ήταν η αιτία να πάρει φωτιά το ίντερνετ, όσον …