Our Streamers


Guardians of the Galaxy

Ο γαλαξίας κινδυνεύει, εσύ θα τον σώσεις;

Τρία χρόνια μετά την διαρροή για ένα παιχνίδι Marvel’s Guardians of the Galaxy, από την Eidos-Montréal, βλέπουμε να παίρνει το παιχνίδι σάρκα και οστά και να παρουσιάζεται στην φετινή E3.

Το παιχνίδι αντλεί στοιχεία από υπάρχουσες ταινίες και comic, αλλά είναι μια καινούρια ερμηνεία της ομάδας. Δεν πρόκειται για μια μεταφορά ταινίας σε παιχνίδι, και αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό, όταν βλέπεις για πρώτη φορά τον ηγέτη της ομάδας Peter Quill, γνωστός και ως Star-Lord, για πρώτη φορά. Δεν είναι ο γνώριμος χαρακτήρας του Chris Pratt από τις ταινίες, αλλά προσεγγίζει τον χαρακτήρα που υπάρχει στα comic, με τα καλοφτιαγμένο ξανθό μαλλί και το εμβληματικό κόκκινο δερμάτινο μπουφάν, γεμάτο με καρφίτσες και μπαλώματα από την δεκαετία του 1980.

Όπως και με τον Star-Lord, οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι η εκδοχή της Eidos-Montréal, υπάρχουν δηλαδή κάποια χαρακτηριστικά που έχουν παρθεί από τα υπάρχοντα franchise αλλά δεν είναι εντελώς βασισμένα σε αυτά. «Υπάρχουν πολλοί κακοί στο Marvel franchise, και όταν ξεκινάς να εργάζεσαι πάνω σε μια ιστορία σαν και αυτή, μπορείς να διαλέξεις αυτούς που θα πουν την καλύτερη ιστορία» λέει η Mary DeMarle. Η ιστορία ξεκινάει με την ομάδα να είναι λιγότερο από ένα χρόνο μαζί. Ένα μικρό και ασήμαντο για αυτούς λάθος, αποβαίνει μοιραίο και φτάνει να απειλεί ολόκληρο τον γαλαξία.

Η Marvel είναι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η Eidos-Montréal κατάφερε να αποδώσει πολύ καλά πόσο αταίριαχτοι είναι οι χαρακτήρες μεταξύ τους» αλλά και «την νέα πνοή που δίνει στην ιστορία του franchise».

Στην E3, παρουσιάστηκε όμως και το παρακάτω κομμάτι του gameplay.

Στο gameplay βλέπουμε ότι το παιχνίδι είναι χτισμένο γύρω από την ομάδα, αν και οι παίκτες θα χειρίζονται μόνο τον Quill. Ως ηγέτης, ο παίκτης θα κατευθύνει και θα δίνει διαταγές για τις κινήσεις και τις επιθέσεις της ομάδας. Η μάχες είναι γρήγορες, με κάθε παίχτη να έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες. Αν και ο παίχτης θα χειρίζεται μόνο τον Star-Lord, μπορεί να αναλάβει πλήρως την στρατηγική και σχεδόν να ελέγξει όλους τους Guardians με την μία, συνδυάζοντας τις ικανότητες τους και κατευθύνοντας τους μέσα στη μάχη. Είναι ένα παιχνίδι δράσης, με στοιχεία στρατηγικής.

Μερικές φορές όταν ο παίχτης κάνει επιλογές για την ομάδα, θα έρχεται αντιμετώπως με τις αντιδράσεις της, η ομάδα δεν είναι πάντα έτοιμη για να δεχθεί εντολές. Οι μάχες συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο λέει η Eidos-Montréal αλλά ο χρόνος γίνεται πιο αργός όταν επιλέγεις κάποια ικανότητα ενός Guardian. «Δεν παίρνεις πάντα την αντίδραση που θες» λέει η DeMarle, «και ως Star-Lord, πρέπει να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες των αποφάσεων σου».

Επίσης, μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στο χιούμορ και στην μουσική. Η ομάδα ανάπτυξης έχει πάρει την άδεια για 30 τραγούδια από την δεκαετία του 1980, περιλαμβάνοντας κομμάτια από τους Iron Maiden, New Kids on the Block, KISS, Rick Astley, και Joan Jett. «Δεν συμπεριφερόμαστε στην μουσική και στο χιούμορ ως διαφορετικά κομμάτια της εμπειρίας. Η μουσική και το χιούμορ είναι ομοιόμορφα δεμένα μέσα στην ιστορία καθώς αυτή προχωράει.» λέει ο Olivier Proulx, senior producer της Eidos-Montréal.

Το Guardians of the Galaxy θα είναι διαθέσιμο στις 26 Οκτωβρίου, για PS5 και PS4, Xbox Series X|S και PC.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Η Sonic Team παραδέχθηκε ότι βιάστηκε με την ανακοίνωση για το νέο Sonic

Αφού η Sonic Team έκανε την έκπληξη για πολλούς, (μην πούμε όλους μας) με ανακοινώσεις …