Our StreamersΌλα τα νέα για το Battlefield 5

Μετά από εβδομάδες αναμονής η EA αποκάλυψε χθες επίσημα τη νέα προσθήκη στο διάσημο franchise. Ο νέος τίτλος της DICE, επιστρέφει στα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μας τα παρουσιάζει με φρέσκια ματιά, διαφορετική οπτική και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Στο μισάωρο event με παρουσιαστή τον εξαιρετικό κωμικό Trevor Noah, ο οποίος έδωσε μια πολύ ευχάριστη πινελιά στο όλο εγχείρημα, οι αποκαλύψεις έμειναν στα βασικά χωρίς να γίνεται λόγος για battle royale ενώ δεν είδαμε υλικό για τα War Stories, τα οποία επιστρέφουν, ή για τις επιμέρους νέες δυνατότητες που προσφέρει το νέο Multiplayer στους παίχτες.

Παρ’ όλα αυτά οι συντελεστές του παιχνιδιού μας έδωσαν τον βασικό κορμό στον οποίο θα κινηθεί ο τίτλος, ο οποίος έρχεται με αρκετές αλλαγές, πολλές από τις οποίες προέκυψαν ύστερα από το feedback που δόθηκε από την κοινότητα στο Battlefield 1. Πιο αναλυτικά:

Επιστροφή των War Stories

Το mode, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Battlefield 1, έρχεται και στο νέο τίτλο. Σε αντίθεση με τις έξι ιστορίες του προηγούμενου παιχνιδιού τα νέα War Stories θα ανανεώνονται συνεχώς με νέες αποστολές και περιεχόμενο. Στην χθεσινή παρουσίαση είδαμε μία από αυτές τις αποστολές, η οποία λαμβάνει χώρα στη κατεχόμενη Νορβηγία του 1943 και οι παίχτες αναλαμβάνουν το ρόλο μιας νεαρής ηρωίδας η οποία παλεύει να σώσει την οικογένεια της από της δυνάμεις του Άξονα.

 

Ανανεωμένο Multiplayer

Πολλά είναι τα νέα στοιχεία τα οποία έχουν προστεθεί στο multiplayer mode. Πέρα από τις χαρακτηριστικές μάχες μεγάλης κλίμακας οι οποίες αποτελούν σήμα κατατεθέν του franchise, οι developers πήγαν ένα βήμα πάρα πέρα την εμπειρία των παιχτών.

Στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού βάση δίνεται στις Βρετανικές και Ευρωπαϊκές δυνάμεις με τρεις μεγάλους χάρτες που μας ταξιδεύουν σε τοποθεσίες που δεν έχουν πολυχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ο λόγος για τη Βόρεια Αφρική, την μάχη του Ρότερνταμ, και την κατεχόμενη Νορβηγία.

Το customization του κάθε χαρακτήρα έχει ανέλθει σε άλλο επίπεδο, καθώς πλέον οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να πειράξουν την εικόνα τους στο παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό. Από το trailer ήδη βλέπουμε την ύπαρξη μπογιάς στο πρόσωπο και προσθετικά μέρη, ενώ όλα αυτά συνδυάζονται με το class system, το οποίο επιτρέπει την επιλογή εμφάνισης, όπλων, εργαλείων και διαφόρων cosmetic αντικειμένων, για την πλήρη προσωποποίηση του χαρακτήρα. Επιπλέον κάθε κλάση μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω, αν κάποιος επιθυμεί να εξειδικευτεί σε συγκεκριμένο gameplay.

Στις παραπάνω δυνατότητες έρχονται να προστεθούν τα ανανεωμένα mechanics του παιχνιδιού. Νέα animation και physics στα όπλα, τα οποία πλέον προσομοιώνουν και βάρος, δημιουργώντας μια πιο ρεαλιστική αίσθηση της δύναμης που ασκείται σε κάθε βολή. Επιπλέον έχουν συμπεριληφθεί νέες κινήσεις, αυξάνοντας τα τακτικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της μάχης. Πλέον οι παίχτες μπορούν να κινηθούν ξαπλωμένοι με την πλάτη προς τα πίσω και να πραγματοποιούν sliding ενώ πυροβολούν ταυτόχρονα, επίσης έχει μπει η δυνατότητα να κρατιέσαι από τοίχους ή άλλες προεξοχές.

Άλλες αλλαγές που επηρεάζουν την ισορροπία του gameplay αφορούν, τους medic οι οποίοι θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για το revive, την αφαίρεση του auto-spotting και την ικανότητα απόκτησης resources από πεσμένους εχθρούς.

Εμπλουτισμός των Operations

Η εξέλιξη του Operations mode, το Grand Operations θα διαρκεί αρκετές in-game μέρες, με κάθε γύρο να είναι ξεχωριστός , αφού θα περιλαμβάνονται νέοι χάρτες και τοποθεσίες, νέα objectives και νέες συνθήκες για κάθε ομάδα.

Νέο CoOp

Το νέο mode με την ονομασία Combined Arms, είναι ένα co-op τεσσάρων ατόμων, στο οποίο οι παίχτες μπορούν να συμμετάσχουν με τον μοναδικό χαρακτήρα τους σε online αποστολές. Μια αναβαθμισμένη AI αναλαμβάνει τον ρόλο του εχθρού τοποθετώντας εμπόδια και δυσκολίες ανάλογα με την ικανότητα της ομάδας. Τα κέρδη της πρόοδού που πραγματοποιείται μέσα από αυτές τις αποστολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο κλασσικό multiplayer.

Fortification

Το νέο αυτό skill, επιτρέπει στους παίχτες να ενισχύσουν οχυρώσεις και τοποθεσίες κάλυψης, προστατεύοντας τους συμπαίχτες τους ή σημεία ενδιαφέροντος από τον εχθρό. Το χτίσιμο τέτοιων οχυρώσεων θα κοστίζει resources οπότε οι παίχτες πρέπει να δίνουν προσοχή στο τι θα επιλέξουν να προασπίσουν. Αυτή η ικανότητα έρχεται να διορθώσει το πρόβλημα της πλήρους καταστροφής οποιαδήποτε σημείου κάλυψης σε mode όπως το Conquesτ.

Συνεχώς νέο περιεχόμενο

Με το Tide of Wars, η DICE επιθυμεί τη συνεχή ροή νέου περιεχομένου στο παιχνίδι με timed events, special rewards και special community events. Το ενδιαφέρον είναι πως σε αυτό το mode θα προστίθενται σταδιακά νέοι χάρτες και γεγονότα ακολουθώντας ημερολογιακά τα πραγματικά γεγονότα του πολέμου.

Καμία μικροσυναλαγή

Το Battlefield 5 δε θα έχει microtransactions όπως κατηγορηματικά δήλωσαν οι συντελεστές του παιχνιδιού. Επίσης δίνεται τέλος στο season pass και δε θα παρέχεται Permian Edition. Το όραμα των developers για το παιχνίδι είναι να μπορεί να παίζεται από όλη την κοινότητα χωρίς οικονομικές διακρίσεις. Έτσι όλα τα μελλοντικά updates και προσθήκες θα δίνονται δωρεάν. Το μόνο που μπορεί κάποιος να αγοράσει με αληθινά χρήματα, θα είναι τα cosmetic items.

Πότε και πως

Το νέο Battlefield 5 θα κυκλοφορήσει επίσημα τις 19 Οκτωβρίου για PC και κονσόλες. Με την προπαραγγελία της Deluxe Edition το παιχνίδι θα ανοίξει τρεις μέρες νωρίτερα στις 16 Οκτωβρίου, ενώ όσοι είναι γραμμένοι στο EA/Origin Access και προπαραγγείλουν το παιχνίδι θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν μια trial μορφή στις 11 Οκτωβρίου.

Αναμένουμε περισσότερα νέα και gameplay πλάνα από την επερχόμενη E3 καθώς και την ημερομηνία της beta δοκιμής του παιχνιδιού.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Ο ερχομός του GTA στο Netflix προκαλεί ερωτήματα στους fans

Κι ενώ στις τάξεις των gamers επικρατεί μεγάλη αγωνία για το τι θα ανακοινώσει τις …