Our StreamersΌλα τα νέα για το Black Ops 4

Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του Call Of Duty: Black Ops 4 από τους παράγοντες την Treyarch που έχει αναλάβει και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τα νέα είναι πολλά και αρκετές από τις φήμες που κυκλοφορούσαν μήνες πριν επιβεβαιώθηκαν. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας επιφυλάσσει ο νέος τίτλος του franchise και τι μας ετοιμάζουν οι developers για το μέλλον.

Τέρμα το Single-Player

Κάτι που ξέραμε ήδη και κυκλοφορούσε για μήνες ως φήμη επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά στη χθεσινή παρουσίαση. Το Black Ops 4 θα είναι ο πρώτος Call Of Duty τίτλος που δε θα περιέχει single-player campaign.

Στελέχη του στούντιο δήλωσαν πως δεν ήταν καν μέσα στα πλάνα τους και πως πλέον η βάση του παιχνιδιού θα είναι το multiplayer. Υπάρχουν βέβαια τρόποι που μπορεί κάποιος να παίξει solo. Μέσα από το Zombies Mode, οι παίχτες μπορούν να κάνουν χρήση της AI αν δεν θέλουν να παίξουν co-op ενώ θα υπάρχουν και single-player challenge missions.

Αιχμή του δόρατος το Competitive  Multiplayer

Όλη η φιλοσοφία του νέου εγχειρήματος της Activision κινείται γύρω από το multiplayer. Πρόκειται για ένα περιβάλλον μελλοντικής μεν αλλά όχι τόσο φουτουριστικής μάχης, η οποία λαμβάνει χώρα μεταξύ του Black Ops 2 και 3. Υπάρχουν στοιχεία επιστημονικής φαντασίας αλλά οι παίχτες θα μάχονται μεταξύ τους και όχι εναντίον ρομπότ ενώ δε γίνεται χρήση κάποιας ακραίας μορφής τεχνολογίας (π.χ. ρομποτικός εξωσκελετός, jetpack κ.τ.λ.).

Αυτό σημαίνει επιστροφή στο πιο παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού με τη “boots on the ground” δράση που ξαναεισήγαγε το Call Of Duty: WW2 και έρχεται στο νέο Black Ops 4. Επιστροφή και για τους Specialists, που γνωρίσαμε στο Balck Ops 3, με ολικό επανασχεδιασμό και νέες προσθήκες. Συνολικά οι Specialists θα είναι οχτώ.

Στο gameplay έχει δοθεί έμφαση στη συνεχή ροή της μάχης. Οι παίκτες πλέον έχουν συνέχεια το όπλο σε ετοιμότητα ακόμα και αν ρίχνουν χειροβομβίδες ή καλούν αεροπορική υποστήριξη. Το mini-map δε θα δείχνει την θέση του εχθρού, εκτός και αν αυτός αποκαλυφθεί είτε από τα πυρά του είτε από κάποιο άλλο μέλος της ομάδας.

Τα όπλα έχουν αλλάξει ολικά, με νέα animation ναι προβλέψιμο recoil pattern. Αυτό σημαίνει πως κάθε παίχτης μπορεί να μάθει να στοχεύει κάνοντας μικρό-διορθώσεις κάθε φορά. Επιπλέον, εισάγεται το νέο Operator Mod, στο οποίο οι παίχτες θα μπορούν να προσθέτουν στα όπλα τους attachments με ξεχωριστές ιδιότητες.

Τέλος για το αυτόματο healing. Για να αναπληρώσει ζωή, ο παίχτης θα πρέπει να δεχθεί ένεση, πατώντας συγκεκριμένο κουμπί. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου τρόπου gameplay καθώς δίνει τακτικά πλεονεκτήματα και παρουσιάζει διλλήματα στους παίχτες, ενώ βοηθάει στην χρονική παράταση του παιχνιδιού αφού τους επιτρέπει να αναπληρώσουν ενέργεια κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Καθηλωτικό Zombies Mode

Το εξαιρετικό Zombies mode επιστρέφει με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση. Ναι μεν παραμένει το κλασσικό four-player co-op, αλλά οι παίχτες πλέον αποτελούν μέρος μιας νέας ιστορίας.

Οι τέσσερις νέοι χαρακτήρες του παιχνιδιού, Scarlet, Bruno, Diego και Shaw, ταξιδεύουν στο χρόνο πολεμώντας τις δυνάμεις του κακού. Έτσι οι παίχτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Οι τρεις χάρτες που παρουσιάστηκαν ήταν, ο «IX» (εννέα στα λατινικά) ο οποίος αποτελεί μια ρωμαϊκή αρένα, ο «Voyage of Despair» όπου οι παίχτες παλεύουν για την επιβίωση τους στον Τιτανικό και ο «Blood of the Dead», μια παραλλαγή του αγαπημένου «Mob of the Dead» από το Black Ops 2, που αναπαριστούσε τη διάσημη φυλακή του Alcatraz.

Δύο νέες δυνατότητες έρχονται με το Zombies Mode. Η μία λέγεται Callings και αφορά μελλοντικά updates που θα φέρνουν φρέσκο περιεχόμενο και θα εμπλουτίζουν περεταίρω την εμπειρία με τα ζόμπι. Η δεύτερη δυνατότητα ονομάζεται Mutations, και δίνει 100 και πλέον επιλογές στους παίχτες για να αλλάξουν και να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στο mode. Επιπλέον οι developers φρόντισαν για τους νέους παίχτες που δεν έχουν εμπειρία πολεμώντας απέθαντους, με το Zombie Rush το οποίο εισάγει τους νεοφερμένους με ομαλό τρόπο στο παιχνίδι, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής δυσκολίας.

Battle Royale

Ναι είναι γεγονός, το Black Ops 4 θα περιλαμβάνει battle royale mode με το όνομα Blackout.

Μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της χθεσινής βραδιάς, το Blackout θα είναι ο μεγαλύτερος χάρτης που έχει αναπτύξει η Treyarch, 1,500 φορές μεγαλύτερος από τη Nuketown, όπως δήλωσαν αστειευόμενοι οι developers.

Σύμφωνα με τον design director David Vonderhaar, προκειμένου να μπει το παιχνίδι στο είδος των battle royale έπρεπε να σκεφτούν κάτι μοναδικό, κάτι που θα γινόταν με τρόπο που μόνο το franchise του Black Ops θα μπορούσε να φέρει εις πέρας. Έτσι ο χάρτης, έτσι όπως φαίνεται στο trailer, θα αποτελείται από διάφορες διάσημες τοποθεσίες παρμένες από όλα τα παιχνίδια του Call Of Duty.

Αποκλειστικά στο Battle.net

Η έκδοση για το PC, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από την πλατφόρμα της Blizzard. Η συνεργασία των δύο στούντιο δείχνει την στροφή του τίτλου προς το competitive mode αφού στην ανάπτυξη του βοήθησε και η ομάδα του Overwatch.

Η Activision ετοιμάζει dedicated servers, επανασχεδιασμό του user interface, υψηλό frame rate και υποστήριξη ανάλυσης 4K, HDR και ultrawide οθονών.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το Baldur’s Gate 3 επιβεβαίωσε όλους όσους το θεωρούσαν ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς

Ένα κομμάτι της gaming ιστορίας αποτελούν πλέον τα φετινά The Game Awards, τα οποία, για …