Our StreamersΠαρουσιάστηκαν τα πρώτα μοντέλα 5ης γενιάς οθονών της AGON by AOC (AGON 5)

Πιστή σε ό,τι έχει συνηθίσει τους καταναλωτές, η AGON by AOC παρουσίασε 2 ακόμη νέες οθόνες, οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό να πάνε την gaming εμπειρία σας σε άλλο επίπεδο. Οι οθόνες αυτές είναι οι AG275QX/EU και AG275QXN/EU, οι οποίες μάλιστα αποτελούν τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας που ανήκουν στην 5η γενιά της AGON, όπου έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τον γρήγορο ρυθμό ανανέωσης, τον χρόνο απόκρισης, τα ζωντανά χρώματα και φυσικά την υπογραφή της AGON by AOC.

AG275QX/EU

Πιο συγκεκριμένα, η AG275QXN/EU διαθέτει ένα γρήγορο, πρωτοποριακό και πρωτοεμφανιζόμενο flat VA panel, με ταχύτητα απόκρισης 1 ms GtG που ταιριάζει περισσότερο σε multuplayer παιχνίδια, ενώ προσφέρει την πλούσια αντίθεση των VA panels για τη δημιουργία πιο έντονων εικόνων, σε περίπτωση που προτιμάτε κάποιον single player τίτλο. Επιπλέον, η οθόνη χρησιμοποιεί βάθος χρώματος 10-bit για την αναπαραγωγή 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων, με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz (με δυνατότητα υπερχρονισμού στα 170 Hz). Ακόμα, χάρη στην τεχνολογία του επίπεδου Fast IPS, η AG275QX/EU προσφέρει εξαιρετικές ευρείες γωνίες θέασης.

Από την άλλη, η AG275QXN/EU διαθέτει επίπεδο Fast VA panel και σε συνδυασμό με τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης (165Hz) και χρόνο απόκρισης (1 ms GtG) με το παραπάνω μοντέλο, την καθιστά ένα από τα πρώτα μοντέλα παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτό τον συνδυασμό λειτουργιών. Επιπλέον, η AG275QXN/EU προσφέρει απόκριση εξίσου γρήγορη με τα IPS της ίδιας οικογένειας, με το πρόσθετο πλεονέκτημα του βαθύτερου μαύρου και της υψηλότερης αντίθεσης με αναλογία 3000:1.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν ανάλυση QHD (2560×1440), προσφέροντας σαφώς καλύτερη εικόνα από αυτή του Full HD, αλλά όχι τόσο επίπονη για τις κάρτες γραφικών σας όσο το 4K. Βέβαια, οι οθόνες αυτές περιέχουν και τη λειτουργία Console Mode, μέσω της οποίας μπορούν να δεχθούν 4K ανάλυση και να την μειώσουν σε QHD, επιτρέποντας στους κατόχους μιας κονσόλας να απολαμβάνουν το πλεονέκτημα των υψηλών ρυθμών ανανέωσης (120 Hz). Επιπλέον και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη λειτουργία MBR (Motion Blur Reduction) για επίτευξη 1 ms MPRT. Σε αυτήν τη λειτουργία, ο οπίσθιος φωτισμός είναι σε αρμονία με τον ρυθμό ανανέωσης, έτσι ώστε οι πιο αργές μεταβάσεις pixel να γίνονται πρακτικά αόρατες, δημιουργώντας την πιο καθαρή μετάβαση μεταξύ μεμονωμένων καρέ.

AG275QXN/EU

Αναφορικά τώρα με την εμφάνιση των οθονών της AGON 5 σειράς, εκ πρώτης όψεως μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει ότι ανήκουν στην premium κατηγορία, σχεδιασμένες με τον ολοκαίνουριο γωνιακό σχεδιασμό με ευθείες γραμμές, έχοντας panel 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο, καθώς και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος, εργονομική μεταλλική βάση με ενσωματωμένη λαβή μεταφοράς. Ακόμη επιτρέπουν στους παίκτες να συνδέουν επιπλέον περιφερειακά, όπως joysticks, gamepads ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν, μέσω ενός διανομέα USB 3.2 Gen τεσσάρων θυρών.

AG275QXN/EU

Τέλος, και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με το G-Menu, το λογισμικό της AGON by AOC για τη διαχείριση οθονών και άλλων περιφερειακών AOC, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προσαρμογών και επιλογών.

Η AG275QX/EU και η AG275QXN/EU πρόκειται να γίνουν διαθέσιμες στην αγορά μέσα στις επόμενες μέρες, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 439,00€ και 359,00€, αντίστοιχα.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Αποκαλύφθηκε το επίσημο poster για την ταινία The Super Mario Bros.

Λίγοι μήνες έμειναν μόνο για την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας The Super Mario Bros. από …