Our StreamersΣημαντικό βήμα της Philips για την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων

Πιο συγκεκριμένα, η Philips monitors, ανακοίνωσε χτες την συνεργασία της με την Closing the Loop (CTL), έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών αντιστάθμισης αποβλήτων και την TCO Development, τον οργανισμό πίσω από το κορυφαίο πιστοποιητικό βιωσιμότητας πληροφορικής στον κόσμο TCO Certified.

Η συνεργασία αυτή, μεταφράζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την PREVENTWasteAlliance, που έχει ως στόχο την βιώσιμη μείωση των αποβλήτων από οθόνες.

Με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, η Philips monitors υποστηρίζει ένα έργο που επεκτείνει μια πιστοποιημένη λύση που καθιστά τα ηλεκτρονικά ως ουδέτερα απορρίμματα ώστε να περιλαμβάνει οθόνες, θέτοντας νέα πρότυπα για τη βιομηχανία καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πράσινες προμήθειες.

Όσοι ασχολούνται ενεργά με το κομμάτι της ανακύκλωσης, θα γνωρίζουν και θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν, πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα, τα οποία, σύμφωνα με μια έκθεση της Platform for Accelerating the Circular Economy  (PACE) και του UN E-Waste Coalition, μπορούν να αγγίξουν σε βάρος, πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους. Με τα περισσότερα από αυτά, να στέλνονται στην Αφρική ή και σε άλλες αναδυόμενες χώρες. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι περιοχές αυτές, έχουν ταυτόχρονα και μια σοβαρή έλλειψης κατάλληλου χώρου και εξοπλισμού. Έτσι λοιπόν, καταλήγουν να μένουν στοιβαγμένες σε αρκετές χωματερές.

Κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο, τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το περιβάλλον, καθώς τα τοξικά συστατικά και τα χημικά μπορούν να εισχωρήσουν στα υπόγεια ύδατα, να θέσουν σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή και να μολύνουν τη γύρω γη. Μάλιστα, η παρατεταμένη έκθεση σε υπερβολική ζέστη και ήλιο, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα περεταίρω εξάτμιση χημικών ουσιών στον αέρα, προκαλώντας ατμοσφαιρική ρύπανση και βλάβη στην ατμόσφαιρα. Με την ολοένα αυξανόμενη κατανάλωση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, χρειάζονται επειγόντως αποτελεσματικές λύσεις για το χειρισμό ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Και αφού ξεκαθαρίσαμε την αναγκαιότητα του να βρεθεί μια λύση σε αυτό, ας επιστρέψουμε στο πιλοτικό πρόγραμμα ECoN, με την Philips να υποστηρίζει την προσπάθεια της CTL και τη συμμαχία διακρατικών εταίρων, όπως το ερευνητικό ινστιτούτο Öko-Institute e.V. και τους τοπικούς Νιγηριανοί εταίρους Verde Impacto, Hinckley Recycling και SRADev, στην επέκταση ενός αποδεδειγμένου σχεδίου αντιστάθμισης αποβλήτων, ώστε να συμπεριλαμβάνουν τις οθόνες στα απόβλητα και να επεκτείνουν την πιστοποίηση TCO Certified Edge, με αντιστάθμιση E-waste.

Με επιπλέον χρέωση στην τιμή αγοράς νέων ηλεκτρονικών ειδών η CTL εργάζεται με τοπικούς συνεργάτες, για τη συλλογή απορριμμάτων και την ανακύκλωσή τους με ασφάλεια. Τα απορρίμματα που συλλέγονται  χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση μιας νέας συσκευής, όπου καθιστά τη συσκευή ως ουδέτερο απόβλητο. Για να επεκταθεί το πρόγραμμα αντιστάθμισης που περιλαμβάνει οθόνες, η CTL και η Philips συνεργάζονται με το Γερμανικό Ινστιτούτο Öko, για να αποδείξουν και να επιβεβαιώσουν τη διαδικασία για τις οθόνες.

Το CTL διασφαλίζει την ανιχνευσιμότητα, τη μεταφορά και την ασφαλή ανακύκλωση των συλλεγόμενων απορριμμάτων, ενώ το ινστιτούτο Öko επικεντρώνεται στους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους καθώς και στη διασφάλιση της αξιοπιστίας της υπηρεσίας.

Για την συνεργασία αυτή, αλλά και για το πρόγραμμα ECoN, μίλησε ο Stefan van Sabben, Global CSR και Sustainability Senior Manager στην MMD, Philips monitors, ο οποίος ανέφερε:

Ο κόσμος μας αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, όσον αφορά την τεχνολογία αλλά και το περιβάλλον μας. Με το πρόγραμμα ECoN, δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών και να υποστηρίξουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, όχι μόνο μειώνοντας το αποτύπωμά μας, αλλά και καθιερώνοντας μια πιστοποιημένη διαδικασία, θέτοντας νέα πρότυπα βιωσιμότητας για τη βιομηχανία οθονών.

Επιπλέον, δηλώσεις πάνω στο ίδιο θέμα έκανε και ο Joost de Kluijver, ιδρυτής και CEO της CTL, λέγοντας:

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Philips monitors για να επιβεβαιώσουμε ότι η μείωση της ποσότητας ηλεκτρονικών απορριμμάτων έχει επιχειρηματικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό νόημα. Είναι υπέροχο να μπορείς να συνεργάζεσαι με ένα συνεργάτη που μοιράζεται τα ίδια κίνητρα για να την αλλαγή του πλανήτη μας προς το καλύτερο και είναι έτοιμος να πάει  την “επιχείρηση για το καλό” στο επόμενο επίπεδο, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα ECoN, χρηματοδοτώντας τη νόμιμη και υπεύθυνη συλλογή καθώς και την αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών αποβλήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Με τη Philips monitors στο πλευρό μας, είμαστε σίγουροι ότι η επέκταση της αντιστάθμισης αποβλήτων στις οθόνες θα είναι επιτυχής.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πιλοτικό πρόγραμμα ECoN, μπορείτε να μπείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να ενημερωθείτε για τις “πράσινες” οθόνες της Philips, μπορείτε να τις βρείτε μέσω του επίσημου site της εταιρίας.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

cyberpunk2077

Από το επόμενο έτος το νέο μεγάλο update του Cyberpunk 2077

Αμυδρό φως στο τούνελ έχει αρχίσει να φαίνεται για τον ταλαιπωρημένο τίτλο της CD Projekt …