Our StreamersΤο WCG επιστρέφει!

Ναι καλά διαβάσατε, ένα από τα μεγαλύτερα events στην ιστορία των Online παιχνιδιών, το WCG (World Cyber Games) είναι έτοιμο να κάνει την επιστροφή του, μετά από 6 χρόνια αποχής, στην Xi’an της Ν. Κορέας.

Μάλιστα με ιδιαίτερη χαρά, μάθαμε ότι οι τελικοί της Ευρώπης, θα γίνουν στην Αθήνα, χωρίς βέβαια να ξέρουμε το που και το πότε. Αυτές οι λεπτομερείς αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ σύντομα και τις περιμένουμε με ανυπομονησία.

Για τους λίγο νεότερους σε ηλικία, που ίσως να μην ξέρουν γιατί πράγμα μιλάμε, το WCG είναι κάτι σαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα (βάλτε για άθλημα ότι γουστάρετε), αλλά για e-sports.

Ξεκίνησε το 2000 με πρώτη χώρα διεξαγωγής την Ν. Κορέα. Η οποία μάλιστα κυριάρχησε με μεγάλη άνεση, στην συγκομιδή μεταλλίων (3 Χρυσά, 3 Ασημένια, 2 Χάλκινα).

Η συνέχεια, βρίσκει το WCG με διοργανώτριες χώρες, αλλά και εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Εκτός από Κορέα (Yongin, Seoul, Daejeon, Busan, Kunshan) οι υπόλοιπες χώρες είναι Αμερική (San Francisco, Seattle, Los Angeles), Σιγκαπούρη, Ιταλία (Monza), Γερμανία (Cologne), Κίνα (Chengdu, Kunshan).

Μπορεί γενικά το WCG να είχε μεγάλο αντίκτυπο στην τότε κοινότητα του gaming, το μεγάλο «μπαμ», έγινε το 2001 στο WCG 2001 Seoul, με την τότε μεγάλη επιτυχία της Blizzard, StarCraft.

Για να καταλάβετε για τι είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτό, απλά θα σας πούμε ότι στο WCG 2005 Singapore, πάνω από 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να βρεθούν στο Suntech International Convention Center, της Σιγκαπούρης, για να παρακολουθήσουν από κοντά τις ομάδες που διαγωνίζονταν.

Επίσης, μιας που πιάσαμε τα νούμερα, στο WCG 2008 Koln, πάνω από 800 αθλητές των e-sport διαγωνίστηκαν στα παιχνίδια όλων των φάσεων της διοργάνωσης (προκριματικά/ τελικοί).

Αλλά αρκετά με αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Αυτά πλέον είναι ένα κομμάτι που ανήκει στην ιστορία των gaming διοργανώσεων.

Πάμε στο τώρα.

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, 6 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία διοργάνωση, το WCG 2013 Kunshan. Οι λόγοι που σταμάτησε, πολλοί, αλλά δεν είναι της παρούσης. Είπαμε, πλέον ακόμα και αυτοί, ανήκουν στην ιστορία.

Όμως, όχι μόνο ξέρουμε για την επιστροφή του WCG, ξέρουμε και τα παιχνίδια στα οποία θα διαγωνιστούν οι χώρες. Αυτά είναι τα Clash Royale, Crossfire, Dota 2, Hearthstone, Honor of Kings (moba παιχνίδι το οποίο κάνει πάταγο στην Ασία αυτή τη περίοδο) και το αγαπημένο μας Warcraft III: The Frozen Throne.

Αλλά για να φτάσει κάποιος στο κύριο event στις 18-21 Ιουλίου, θα πρέπει, αρχικά να δηλώσει συμμετοχή και μετά να περάσει από τα προκριματικά της χώρας του, μετά να προκριθεί σε ένα μεγαλύτερο (τοπογραφικής έκτασης) τουρνουά στο οποίο θα πρέπει να φτάσει και να επικρατήσει στους τελικούς. Αφού τα καταφέρει όλα αυτά, τότε μόνο θα έχει την χρυσή πρόσκληση για το WCG 2019 Xi’an και την ευκαιρία να γίνει ο επόμενος θρύλος στο εκάστοτε παιχνίδι.

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά εμείς προτρέπουμε όποιον πιστεύει στις ικανότητές του να αρχίζει το ζέσταμα, γιατί θα είναι μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδρομή.

Οι συμμετοχές θα ανοίξουν τον Απρίλιο. Μέχρι τότε μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε εδώ.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το Meet Your Maker θα έχει μια open beta περίοδο μέσα στον Φεβρουάριο

Οι δημιουργοί του επιτυχημένου Dead By Daylight, που ακούν στο όνομα Behaviour Interactive, προετοιμάζονται για …