Αρχική / Νέα / “Χωρίζει” με την Activision η Bungie

“Χωρίζει” με την Activision η Bungie

Χωρίζουν οι δρόμοι της Bungie και της Activision, μετά από μια οκταετή συνεργασία. Η Bungie ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ‘πλήρη δικαιώματα δημοσίευσης και ευθύνη για το franchise του Destiny.

Η Bungie και η Activision ένωσαν τις δυνάμεις τους τον Απρίλιο του 2010, όταν οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια εκδοτική συμφωνία 10 χρόνων. Αυτό τελικά οδήγησε στην κυκλοφορία του Destiny το 2014 και στο sequel, Destiny 2, το 2017.

Οι όροι της συμφωνίας έδιναν στη Bungie την κυριότητα του IP του Destiny, ενώ η Activision είχε πλήρη δικαιώματα δημοσίευσης. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η Activision επιβεβαίωσε:

Σχεδιάζουμε να αναλάβει η Bungie πλήρη δικαιώματα και ευθύνη για το franchise του Destiny. Από εδώ και πέρα η Bungie θα κατέχει και θα αναπτύσσει το franchise, και η Activision θα επικεντρωθεί περισσότερο στις δικές της πνευματικές ιδιοκτησίες και σε άλλα projects.

Στην ιστοσελίδα της η Bungie δήλωσε:

Χαρήκαμε μία επιτυχημένη οκταετή πορεία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Activision για τη συνεργασία τους στο Destiny. Η διαδικασία μετάβασης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε αρχικό στάδιο. Η Bungie και η Activision δεσμεύονται και εξασφαλίζουν ότι η μεταβίβαση θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Επιπλέον, η Blizzard ανέφερε στο Twitter ότι το Destiny 2 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται πλήρως από το BattleNet και ότι “δεν αναμένεται καμία διακοπή στις υπηρεσίες μας ή την εμπειρία του παιχνιδιού”.

Είναι γνωστό ότι η Bungie ήδη δουλεύει σε ένα νέο παιχνίδι χάρη σε μια επένδυση 100 εκατ. δολαρίων από την Κινέζικη εταιρεία NetEase.

Με παρόμοιο τρόπο η Bungie διαχωρίστηκε με τη Microsoft το 2007. Σε εκείνη την περίπτωση τα δικαιώματα στη σειρά Halo παρέμειναν στη Microsoft, η οποία ίδρυσε το studio 343 Industries για την επίβλεψη της σειράς.

Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Μέσα στο 2020 το Last of Us Part II;

Μια γκάφα κατά τη διάρκεια συνέντευξης ήταν η αιτία να πάρει φωτιά το ίντερνετ, όσον …