Our Streamers


valheim

1 στους 10 Γιάννηδες συνιστά…Valheim

Καλησπέρα friends!

Είχα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μια νέα στήλη, στην οποία θα σας λέω με ποιο παιχνίδι έχω λιώσει αυτό τον μηνά και γιατί πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθείτε και να αφιερώσετε το χρόνο σας και εσείς σε αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η συγκεκριμένη στήλη δεν θα αναφέρεται σε review ενός παιχνιδιού, καθώς δεν θα μιλάμε για καινούρια παιχνίδια μόνο, αλλά κυρίως για παιχνίδια που τράβηξαν το ενδιαφέρον μου, αν και ναι θα λέω και μια μικρή άποψη στο τέλος.

Το παιχνίδι λοιπόν αυτού του μηνά, είναι το Valheim.

Θυμάστε που σε προηγούμενα review είχα πει ότι τα survival είναι ένα gerne που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα; Ε λοιπόν ξεχάστε το, γιατί πραγματικά το Valheim είναι ένα παιχνίδι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το έπαιξα, αν και φταίει και λίγο η ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφω προς την Νορβηγική μυθολογία.

Το Valheim λοιπόν, από την Iron Gate AB και την Coffee Stain Publishing, είναι ένα online co-op survival open world παιχνίδι που βασίζεται στην Νορβηγική μυθολογία. Βασικά είναι ένα μοναδικό folklore κράμα, να το πούμε καλύτερα, που έφτιαξαν οι developers, με πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις στο steam, σε λιγότερο από ένα μηνά κυκλοφορίας του.

Valheim

Τι γίνεται στο παιχνίδι;

Η ιστορία λοιπόν του παιχνιδιού μας λέει ότι ο Odin μας τράβηξε από τον δρόμο προς την Valhalla και μας πέταξε στο Valheim, έτσι ώστε να πολεμήσουμε τους Forsaken, τους εχθρούς του Odin, που φαίνεται να ζωντάνεψαν ξανά.

Σκοπός μας φυσικά, είναι να επιβιώσουμε στον άγριο κόσμο του Valheim, βρίσκοντας τροφή και άλλα αγαθά, ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας ανατέθηκε από τον allfather.

Valheim

Τι μας προσφέρει το παιχνίδι;

Ένα πολύ όμορφο περιβάλλον αρχικά. Αν και έχει μικρές απαιτήσεις σε hardware, σε ένα καλό σύστημα, το παιχνίδι φαίνεται πανέμορφο με τα μοναδικά Lighting particles που έχει, έναν υπέροχο κόσμο να εξερευνήσετε σε 5 μοναδικά biomes (μέχρι στιγμής), με διαφορετικούς εχθρούς και resources και φυσικά έναν απέραντο ωκεανό και έναν τεράστιο κόσμο για να εξερευνήσουμε.

Valheim

Γιατί αξίζει να ασχοληθείτε;

Αυτό που πιστεύω πως κάνει μοναδικό το Valheim, από τα υπόλοιπά survival, είναι ο τρόπος που σε βάζει να επιβιώσεις. Nαι μεν πρέπει να φας, αλλά η τροφή δεν βασίζεται στην λογική “αν δεν φας πέθανες”, αλλά όσο καλυτέρα τρως τόσο περισσότερο stamina και ζωή έχεις. Mετά από αυτό είναι ότι μπορείς να ανεβάσεις τα skils σου παθητικά, δηλαδή δεν κάνεις κάτι για ανεβάσεις level, αλλά κάνοντας κάτι ανεβάζεις το level, π.χ. κόβοντας ξύλο ανεβάζεις το wood cutting, δίνοντας του έτσι ένα rpg στοιχείο που το κάνει ιδιαίτερο. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι μπορείτε να παίξετε μαζί με τους φίλους σας (μέχρι 10 άτομα) χωρίς να χρειάζεται να φτιάξετε dedicated server που τα ζητάνε τα περισσότερα παρόμοια παιχνίδια. Δεν σε τιμωρεί ιδιαίτερά με τον θάνατο, όπως τα περισσότερα του είδους, και τέλος αν και μπορώ να μιλάω αρκετά για αυτό το παιχνίδι, είναι η μεγάλη ποικιλία που διαθέτει σε εξοπλισμό αλλά και σε κτίρια.

Valheim

Αξίζει το Valheim τελικά;

Με πάνω από 140 ώρες πλέον και έχοντας τελειώσει το βασικό παιχνίδι σας λέω πως αξίζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Αν και σε Early Access ακόμα, έχει αρκετά μεγάλο bugfree content και οι developers σχεδιάζουν να προσθέσουν και πολλά ακόμη πράγματα, οπότε ναι το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Outriders

Αξίζει να ασχοληθείτε με το Outriders;

Πριν λίγο καιρό, “έπεσε” στα χεριά μου το νέο action RPG looter shooter της Square Enix …