Our Streamers


Outriders

Αξίζει να ασχοληθείτε με το Outriders;

Πριν λίγο καιρό, “έπεσε” στα χεριά μου το νέο action RPG looter shooter της Square Enix και της People Can Fly και ήρθε η ώρα να σας πω την άποψη μου για αυτόν τον τίτλο. Ναι, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, για το Outriders λέω.

Αρχικά να πούμε λίγο τι γίνεται σε αυτό το παιχνίδι. Η Γη έχει καταστραφεί και στην αναζήτηση ενός νέου κατοικήσιμου πλανήτη, διάφοροι επιστήμονες, μαζί με τους Outriders, ένα είδος μισθοφορικού στρατού, στέλνονται στον πλανήτη Enoch για να τον ελέγξουν.

Εκεί που ήταν όλα καλά και ήρεμα, ξαφνικά μια περίεργη καταιγίδα αρχίζει να σκοτώνει κόσμο. Παρά τις αναφορές των Outriders, αλλά και των επιστημόνων, ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ, η εταιρία που έχει αναλάβει την αποίκηση του πλανήτη, στέλνει την εντολή ότι είναι όλα καλά και ότι το πρόγραμμα συνεχίζει κανονικά.

outriders review gamelab post-ap

Φαίνεται όμως, πως αυτό το storm όσους δεν σκοτώνει τους κάνει altered, όπως και εμάς, δίνοντας τους δυνάμεις. Θα μπορούσαμε να το δούμε και ως μια άλλη εκδοχή του “ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”.

Μετά από ένα time skip, 30 ετών, οπού βρισκόμασταν σε cryopod, ξυπνάμε και βλέπουμε έναν post-apocalyptic κόσμο. Βρίσκουμε το παλιό μας crew και ανακαλύπτουμε πως “with great power comes great responsibility”, καθώς αναλαμβάνουμε μια μεγάλη επιχείρηση να βρούμε ένα σήμα πέρα από το storm και να σώσουμε την ανθρωπότητα.

Δεν θα πω κάτι παραπάνω για την ιστορία του παιχνιδιού, γιατί καλό θα ήταν να ανακαλύψετε μόνοι σας την συνέχεια, όποτε ας περάσουμε στο gameplay.

outriders review gamelab classes

Στο παιχνίδι έχουμε 4 διαφορετικά class για να διαλέξουμε. Devastator, Pyromancer, Technomancer και Trickster, το καθένα με 3 διαφορετικά skill tree και sub-class, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε αυτό που μας ταιριάζει καλυτέρα.

outriders review gamelab telent tree

Πέρα από τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει το κάθε class, το παιχνίδι είναι tps shooter, αρά το μεγαλύτερο βάρος του damage που θα κάνουμε βασίζεται στα όπλα που έχουμε. Το Outriders διαθέτει όλα τα είδη οπλών, από διπλά πιστολιά έως rifles και μπορούμε να έχουμε 3 από αυτά πάνω μας, δύο primary και ένα secondary (που είναι τα πιστολιά).

outriders review gamelab inventory

Το κάθε όπλο, αλλά και τα armor, έχουν κάποια mods, ανάλογα με τα rarities τους, τα όποια σπάζοντας τα μπορούμε να τα έχουμε στο inventory μας και να τα βάλουμε οπού θέλουμε με σκοπό να γινούμε πιο δυνατοί.

To loot το βρίσκουμε από drops των εχθρών, από Mission rewards και από διαφορά loot boxes που βρίσκουμε στον έξω κόσμο.

Το παιχνίδι επίσης διαθέτει crafting system, οπού μπορούμε, όπως είπα και πιο πάνω, να αλλάξουμε τα mods του gear μας, να τα αναβαθμίσουμε αλλά και να αλλάξουμε το raritie (ουσιαστικά ανεβάζοντας τα stats του).

Το Outriders δεν διαθέτει fix δυσκολίες, δηλαδή easy, normal και hard, αλλά έχουμε τα world tier που φτάνουν από το 1-15, αυξάνοντας την δυσκολία και τα level των mobs και των bosses, όπως και το level του gear αλλά και το raritie. Το καλό επίσης είναι πως όταν κάνουμε ένα mission, το reward που θα λάβουμε με την ολοκλήρωσή του, δεν εξαρτάται από το στάδιο που είναι το Mission, αλλά από το level που είμαστε εμείς.

Πέρα από το main story και ενώ φυσικά μιλάμε για mmo, έχουμε τα side quests, αλλά και κάποια αλλά missions που κάνουν το παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον και αν τα ολοκληρώσουμε όλα περνούμε και ένα legendary gear. Τα συγκεκριμένα Missions χωρίζονται σε: Hunt, Assassination και Historian.

outriders review gamelab world scene

Επίσης το Outriders είναι co-op, έως και 3 άτομα, οπού εάν παίζουμε με παρέα δυσκολεύει αυτόματα το παιχνίδι, κάνοντας spawn περισσοτέρους εχθρούς και δίνοντας τους περισσότερο hp και damage. Επιπλέον το καλό που διαθέτει το παιχνίδι είναι ότι δεν επιτρέπει το power leveling. Δηλαδή τι εννοώ, παίζω με την παρέα μου στο δικό μου save, τα missions που θα κάνουμε, ολοκληρώνονται αυτόματα και στα δικά τους saves, έτσι ώστε να μην κάνουμε βόλτες μεταξύ των saves και παίρνουμε free levels αλλά και item.

Ακόμα, δεν μπορείς να “κουβαλήσεις” τον φίλο σου για να τελειώσει πιο γρηγορά το game και να κάνετε μαζί τα expeditions (θα μιλήσουμε σε λίγο για αυτά). Αν πας σε κάποιο save με μικρότερο world tier από το δικό σου, σου κάνει downgrade, όποτε δεν θα κόβουμε μονό-hita τα mobs.

outriders review gamelab destination

Τελειώσατε το παιχνίδι και αναρωτιέστε, “Τι θα κάνουμε τώρα;” Μην ανησυχείτε, το παιχνίδι δεν τελειώνει με το Story Mission, καθώς το Outriders διαθέτει endgame οπού κάνουμε διαφορά expeditions, κάτι σαν μικρές αποστολές, κυρίως για να μαζέψουμε resources.

Νομίζω πως έχω καλύψει το μεγαλύτερο μέρος για το τι γίνεται, αλλά και τι να περιμένετε στο Outriders και ήρθε η ώρα να σας πω την άποψη μου.

Για να μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά προβληματάκια, με τους servers με αποσυνδέσεις, με το θέμα που είχε στο crossplatform του, ένα ακόμα θέμα που είχαμε όσοι είχαμε AMD gpu οπού δεν είχαμε ui την πρώτη φορά που μπαίναμε στο παιχνίδι και ήθελε restart για να στρώσει και τέλος, κάποια crashes που έτρωγε στην αρχή. Εάν εξαιρέσουμε αυτά τα προβληματάκια, τα όποια δεν υπάρχουν πλέον, είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι, με ωραίο story, με ωραία boss fights, το AI που διαθέτει το παιχνίδι το κάνει αρκετά δύσκολο, σε σημείο που θα χάσουμε πολλές φορές και θα αναγκαστούμε να βρούμε κάποια στρατηγική και φυσικά πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα gameplay mechanics το Outriders έχει πολύ εξελιγμένα, αλλά και ταυτόχρονα, πανέμορφα γραφικά, όποτε ένα σας αρέσει αυτό το gerne, σας συνιστώ να το αγοράσετε ανεπιφύλακτα.

Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

e3 2021 gamelab

Το GameLab θα παρακολουθήσει μαζί σας την E3 από το Twitch

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η E3 επιστρέφει δυναμικά, σε λίγες μόνο ώρες. Και αν …