Our Streamers


Creative Live! Cam Sync 1080p V2

Creative Live! Cam Sync 1080p V2 ίσως από τις καλύτερες κάμερες στην τιμή της

Η Creative μας έχει δείξει αρκετές φορές με τα προϊόντα της ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά λεφτά για να κάνουμε ένα καλό upgrade στο gear μας, είτε αυτό είναι ακουστικά, ηχεία, κάρτες ήχου ή και, στην περίπτωση αυτού του review, μια webcam.

Η Creative Live! Cam Sync 1080p V2 είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς webcam της Creative και αν και έχει ελάχιστες διάφορες με τον προκάτοχο της, μπορεί να συναγωνιστεί ανετά με webcams που έχουν την διπλάσια τιμή, καθώς προσφέρει καθαρή εικόνα χωρίς να χρειάζεται δυνατό φωτισμό, αρκετά καθαρό ήχο και δίνει μια άλλη υπόσταση στην φράση, “value for money”, στην τιμή των 49.99€.

Creative Live! Cam Sync 1080p V2

Εκτός από τα χαρακτηριστικά, που μπορείτε να δείτε στην πάνω εικόνα, η Live! Cam Sync, έχει επίσης και μια λαστιχένια privacy door (πορτάκι ασφαλείας) η οποία ασφαλίζει πάνω στον φακό και κατεβαίνει προς τα κάτω όταν η κάμερα χρησιμοποιείται. Η ύπαρξή του είναι τόσο για την προστασία της προσωπικής σας ζωής, όσο και για την προστασία του ίδιου του φακού της κάμερας.

H κάμερα τοποθετείται σε οποιοδήποτε monitor με ένα κλιπ, το οποίο διαθέτει ένα ball mount, αφήνοντάς την να κλίνει ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε ένα περιορισμένο εύρος.

Η βάση της σας επιτρέπει επίσης να γείρετε την κάμερα σε ένα μικρό τόξο, πάλι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, γεγονός που προσθέτει ευελιξία, αλλά σας διευκολύνει επίσης να μην κάνετε κάποια λάθος ρύθμιση της εικόνας.

Creative Live! Cam Sync 1080p V2

Η Creative Live! Cam Sync 1080p V2, διαθέτει επίσης και λογισμικό, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την κάμερα σας όπως εσείς θέλετε. Αν και οι περισσότερες ρυθμίσεις στηρίζονται στον ήχο, καθώς η μονή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για το βίντεο είναι αν το flicker είναι ρυθμισμένο σε 50Hz ή 60Hz.

Creative Live! Cam Sync 1080p V2

Φυσικά η κάμερα είναι συμβατή και το Creative App, μέσω του οποίου έχετε πρόσβαση σε διάφορα “φωνητικά κόλπα”, όπως για παράδειγμα το VoiceDetect και το NoiseClean-out.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το VoiceDetect σβήνει αυτόματα και απενεργοποιεί την κάμερα, με τον εντοπισμό φωνής κατά την διάρκεια των κλήσεων σας και το NoiseClean-out μειώνει το θόρυβο του φόντου. Η ευαισθησία και των δύο λειτουργιών, μπορεί να ρυθμιστεί ή ακόμα και να μπει σε αυτόματη λειτουργεία.

Τέλος, όπως θα έχετε καταλάβει και από το όνομα της, η Creative Live! Cam Sync 1080p V2, μπορεί να καταγράψει βίντεο σε 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και διαθέτει φακό με οπτικό πεδίο 77 μοιρών.

Αυτά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας μας.

Χρησιμοποιώντας την Creative Live! Cam Sync 1080p V2, για περισσότερο από μια εβδομάδα, έχω δει ήδη αρκετές διάφορες από την προηγουμένη κάμερα μου, ιδίας τιμής. Έχει αρκετά καθαρή εικόνα αν και παρατηρείται ένας μικρός ” ψηφιακός θόρυβος” ακόμα και σε δωμάτιο με καλό φωτισμό, με αποτέλεσμα σε αρκετά πλάνα να εμφανίζονται κάποιοι κόκκοι (grain) σε όλο το πλαίσιο, ιδιαίτερα σε επίπεδες επιφάνειες, όπως τοίχοι και ράφια.

Αν και το grain δεν καταστρέφει το βίντεο, μαλακώνει όμως τυχόν λεπτές λεπτομέρειες που μπορεί να τραβήξει η κάμερα. Το grain συνεχίζει να παρατηρείται ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι η κάμερα συμπεριφέρεται αρκετά καλά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με την μόνη πηγή φωτός την οθόνη του PC.

Εν κατακλείδι, η Creative Live! Cam Sync 1080p V2 είναι μια πολύ καλή κάμερα, σε πολύ καλή τιμή και προσφέρει ένα πολύ καλό upgrade για τις τηλεδιασκέψεις σας αλλά ακόμα και για όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για streaming.

Έτσι λοιπόν, εάν ψάχνετε μια καλή κάμερα και σε καλή τιμή, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την Creative Live! Cam Sync 1080p V2.

Βαθμολογία: 9/10

Creative Live! Cam Sync 1080p V2
Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Mario Strikers: Battle League – Nintendo Switch Review

Ankara Mario, Ankara Mario, Ankara Mario, goal goal goal goal goal goal goal! Οι περισσότεροι …