Our StreamersCreative Outlier Free Pro+ – Review

Ισορροπημένη ελευθερία!

Τα ακουστικά bone conduction (oστικής αγωγιμότητας) είναι μια τεχνολογία που ήρθε σχετικά πρόσφατα στις ζωές μας και η Creative συνεχίζει να μας προσφέρει τις πιο ισορροπημένες επιλογές, τόσο όσον αφορά την τιμή, όσο και στην απόδοση. Επειδή σίγουρα πολλοί δεν έχετε υπ’ όψη τι εστί η τεχνολογία bone conduction ας κάνουμε μια μικρή, απλή εισαγωγή.

Creative Outlier Free Pro+ Product

Τα ακουστικά με bone conduction δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τα συμβατικά ακουστικά. Ο σκοπός τους είναι να μεταφέρουν τον ήχο περίπου με τον ίδιο τρόπο που ακούμε οι ίδιοι τις φωνές μας: Μέσω της δόνησης των οστών του κρανίου. Γι αυτό, ο συγκεκριμένος τύπος ακουστικών δεν τοποθετείται στον ακουστικό πόρο αλλά στην κροταφική περιοχή, μπροστά από τα αφτιά. Έτσι, δημιουργώντας δονήσεις στο οστό, μπορούμε να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική ή podcast.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι πως επειδή δεν καταλαμβάνεται ο ακουστικός πόρος, μπορούμε να έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι γίνεται γύρω μας. Ιδανικό για όσους κάνουν τρέξιμο ή ποδηλασία και χρειάζεται να βρίσκονται εντός της πόλης. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει πλήρως αδιάβροχα σετ ακουστικών, ώστε όσοι ασχολούνται με το κολύμπι να μπορούν να έχουν την αγαπημένη τους μουσική να τους συντροφεύει όσο προπονούνται στην πισίνα.

Στα αρνητικά είναι πως το ηχητικό αποτέλεσμα μπορεί να μην ικανοποιήσει αυτούς που είναι απαιτητικοί στον ήχο, αφού η απόδοση του ήχου δεν είναι πάντα η καλύτερη και εξαρτάται αν στην περιοχή που εφάπτονται υπάρχει ιδρώτας, νερό, τρίχες (σε περίπτωση φαβορίτας η μουσιού) και άλλα.

Τα Creative Outlier Free Pro+ φαίνεται να έχουν φτιαχτεί για αυτούς που θέλουν να έχουν την μουσική και τα podcasts τους κυριολεκτικά παντού, ακόμα και και κάτω από το νερό. Ειδικότερα με το γεγονός πως έχουν εσωτερικό χώρο (8GB) για αποθήκευση και αναπαραγωγή αρχείων ήχου (MP3, FLAC, WAV, APE), σημαίνει πως το smartphone δεν είναι απαραίτητο.

Παρ’ όλα αυτά, τα ακουστικά διαθέτουν Bluetooth 5.3 με multipoint για να μπορούν να συνδέονται σε δύο συσκευές χωρίς τον κόπο για εκ νέου ζεύξη, ενώ διαθέτουν και μικρόφωνο για κλήσεις. Είναι απόλυτα συμβατό με PC, Mac, Android και iOS/iPadOS.

Η αδιαβροχοποίηση IPX8 επιτρέπει να τα βουτάτε στο νερό σε βάθος μέχρι 1.5 μέτρα (γλυκό νερό) για 40 λεπτά. Βέβαια, προτού τα πάρετε για κολύμπι, θα πρέπει να “στουμπώσετε” την τρύπα του ακουστικού με το προστατευτικό που σας δίνεται, ώστε να μην εισχωρήσει νερό σε αυτό.

To headset διαθέτει τρία κουμπιά στο μέρος που βρίσκεται πίσω από το δεξιό αφτί, δυστυχώς τα πλήκτρα είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, με ελάχιστη υφή που να τα διαφοροποιεί οπότε είναι πολύ πιθανό να πατήσετε το λάθος κουμπί στην προσπάθειά σας να ρυθμίσετε την ένταση ή να απαντήσετε μια κλήση.

Creative Outlier Free Pro+ Product

Σε γενικές γραμμές, η κατασκευή τους, από τιτάνιο και πλαστικό, είναι ελαφριά και ανθεκτική και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί πίεση στους κροτάφους κατά την διάρκεια της χρήσης. Επίσης είναι αρκετά σταθερά ακόμα και κάτω από το νερό ή σε έντονο τρέξιμο.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποια αρνητικά που θα πρέπει κάποιος να πάρει υπόψιν προτού προχωρήσει στην αγορά του Creative Outlier Free Pro+.

Το πρώτο και βασικότερο, όπως αφέθηκε να εννοηθεί πιο πάνω, είναι η ποιότητα ήχου. Οι πιο μπάσες συχνότητες είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο και δεν είμαι 100% σίγουρος αν είναι τερτίπι της συγκεκριμένης τεχνολογίας ή τα συγκεκριμένα ακουστικά, λόγω και του σχετικά χαμηλού κόστους τους για bone induction. Η συσκευασία περιλαμβάνει και ωτοασπίδες σιλικόνης που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους κολυμβητές να έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου. Ταυτόχρονα, η ένταση την στιγμή που είναι συνδεδεμένα με Bluetooth είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με την αναπαραγωγή αρχείων από τον εσωτερικό χώρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να “χάνουν” σημαντικά την δυναμικότητά τους σε θορυβώδη περιβάλλοντα, αφού ο βόμβος του περιβάλλοντος μπορεί πανεύκολα να καταπνίξει τον ήχο τους.

Creative Outlier Free Pro+ Product

Κάτι που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα και στις κλήσεις, αφού θα δυσκολευτείτε να ακούσετε τον συνομιλητή σας αν είσαστε έξω και σε κάποιο πολυάσχολο και θορυβώδες μέρος της πόλης. Βέβαια εδώ έχουμε το μεγάλο αρνητικό που είναι το μικρόφωνο.

Όντας μόνο ένα και χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες ακύρωσης θορύβου, η ποιότητα είναι, ας πούμε, ίσα για να κάνει την δουλειά. Βέβαια οι assistants όπως το Siri και το Google Assistant συχνά θα έχουν πρόβλημα να σας κατανοήσουν λόγω του μικροφώνου που κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα. Τέλος, το προστατευτικό του μικροφώνου είναι ελαφρώς… αναποτελεσματικό. Φεύγει πολύ εύκολα από την θέση του, δεν έχει κάποιο “κλικ” να ξέρετε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά και γενικότερα δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.

Το πιο “ασήμαντο” αρνητικό όμως είναι το proprietary μαγνητικό USB-Α με το οποίο φορτίζετε τα ακουστικά αλλά και περνάτε τα αρχεία με την χρήση PC. Αν το χάσετε δεν θα μπορείτε να το αντικαταστήσετε εύκολα.

Creative Outlier Free Pro+ Lifestyle

Η μπαταρία πάντως είναι αρκετά ικανοποιητική. Φορτίζοντάς το πλήρως, κάτι που παίρνει περίπου 2 ώρες, έχετε μέχρι 10 ώρες ασταμάτητης ακρόασης. Ανάλογα, βέβαια, την ένταση αλλά και το αν δέχεστε αρκετές κλήσεις μπορεί να έχετε λιγότερες ώρες αλλά ποτέ μακριά από τις 10 που υπόσχεται η Creative. Υπάρχει και η επιλογή γρήγορης φόρτισης που σε μόλις 10 λεπτά, μπορεί να σας δώσει 2 ώρες ακρόασης, όμως θα πρέπει να προσέξετε την ένταση αν θέλετε να φτάσετε αυτό 2ωρο.

Τα Creative Outlier Free Pro+ είναι, αυτό που λέμε, μια καλή εισαγωγή στον κόσμο των Bone Induction ακουστικών. Είναι άνετα, διαθέτουν νέα τεχνολογία Bluetooth αλλά και την επιλογή αναπαραγωγής από εσωτερική μνήμη. Αλλά οι θυσίες είναι αρκετά εμφανείς τόσο στην ποιότητα και την ένταση του ήχου, αλλά κυρίως στην ποιότητα του μικροφώνου που δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο θα θέλαμε.

Όμως, για όσους θέλουν μια λύση η οποία ισορροπεί την ποιότητα και την τιμή σε bone conduction ακουστικά, το Creative Outlier Free Pro είναι ίσως η χρυσή τομή. Απλά να έχετε πάντα κατά νου τους περιορισμούς τους.

Βαθμολογία: 7/10

Διαβάστε ακόμη:

Creative Outlier Free Plus – Headphones Review

Creative Live! Cam Sync 4K – Web Camera Review

Σχόλια

About Marios Drakopoulos

O Μάριος Δρακόπουλος (Γνωστός ως Retro Mario ή Marioland) είναι μια ειδική περίπτωση που χρήζει ειδικής μεταχείρισης. (Μην του λέτε όχι, δώστε του αρκετό φαγητό και ένα Game Boy.) Πρόκειται για τον άνθρωπο που ειδικεύεται στα ρετρό video games, έχει μια τεράστια αγάπη στο να συλλέγει οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιστορία του gaming και να μαθαίνει γι’ αυτό την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος που θα τον δείτε να ασχολείται με την Nintendo στο GameLab. Φανατικός των κλασικών παιχνιδιών της Nintendo (μέχρι ψύχωσης) και με πολυετή πείρα στο game reviewing μεγάλης γκάμας παιχνιδιών, ο θείος-ρέτρο θα είναι ο ξεναγός των αναγνωστών μας στον υπέροχο κόσμο της σύγχρονης Nintendo: Εκεί που το καινούριο συναντά την νοσταλγία και η νέα τεχνολογία συναντά το κλασσικό gaming! Θα τον βρείτε στο κανάλι του στο Youtube στο Instagram και φυσικά, συχνά πυκνά να κάνει stream στο Twitch κανάλι του GameLab!

Check Also

Atlas Fallen- PC Review

Είχατε σκεφτεί πότε πως θα ήταν αν σε ένα game θα χειριζόσασταν έναν ήρωα οπού …