Our StreamersΗ AGON by AOC μας συστήνεται με πέντε νέες οθόνες της σειράς G3

Πριν λίγες μέρες, η AOC, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον τομέα των οθονών, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου τμήματος μέσα στην εταιρία, το οποίο θα αναλάβει αποκλειστικά όλο το gaming κομμάτι της εταιρίας. Δίνοντας του την ονομασία AGON by AOC, θα καλύψει όλες τις ανάγκες των gamers, από οθόνες μέχρι mousepads, ανάλογα σε ποια από τις τρεις κατηγορίες (casual, pro, esport) ανήκει ο εκάστοτε gamer.

Μάλιστα, για την αλλαγή αυτή μίλησε ο Stefan Sommer, Head of Global Marketing στην AOC, ο οποίος ανέφερε:

Με το rebranding του χαρτοφυλακίου gaming κάτω από την ομπρέλα του ονόματος “AGON by AOC“, θα αναβαθμίσουμε το ολοκληρωμένο μας χαρτοφυλάκιο gaming ώστε να είναι πιο συνεκτικό και δυναμικό. Από απλούς και βασικούς gamers, έως σκληροπυρηνικούς, ανταγωνιστικούς και esports παίκτες, οραματιζόμαστε επίσης έναν επικό κόσμο φαντασίας όπου οι gamers θα συναντηθούν και θα παρουσιάσουν τις καλύτερες δυνατότητές τους, ενισχυμένες από τα προϊόντα που τους ταιριάζουν καλύτερα.

Έτσι λοιπόν, η AGON by AOC, στις 27 Ιουλίου, αποφάσισε να μας συστηθεί κατάλληλα, παρουσιάζοντάς μας τις πρώτες 5 οθόνες, μετά την αλλαγή του brand name. Οι οθόνες αυτές, είναι και οι πρώτες της σειράς G3, μια νέα σειρά οθονών, οι οποίες έχουν σαν βάση την, βραβευμένη, σειρά G2, την οποία έχουν βελτιώσει και εξελίξει.

Αλλά πάμε να δούμε τι λέει και πώς μας παρουσιάζει η ίδια η AOC, αυτές τις νέες οθόνες της.

Η σειρά G3 χρησιμοποιεί στενότερη καμπυλότητα 1000R σε όλα τα μοντέλα, περιβάλλοντας τον χρήστη από τα πλάγια, σε σύγκριση με την λεπτότερη καμπυλότητα 1500R στη σειρά G2 της AOC. Για παιχνίδια που παίζονται από την προοπτική του πρώτου προσώπου, όπως τίτλοι Action / FPS ενός παίκτη, RPG, παιχνίδια αγώνων και προσομοίωσης, αυτή η επιθετική καμπυλότητα μετατρέπει την οθόνη σε κάτι περισσότερο από ένα απλό παράθυρο στους εικονικούς κόσμους. Το παιχνίδι σε οθόνες καμπυλότητας 1000R, που περιβάλλουν εντελώς την περιφερειακή όραση, μοιάζει με εμπειρία VR σε ένα γραφείο, αλλά χωρίς τις αρνητικές πτυχές της ολικής «αποσύνδεσης» από τον πραγματικό κόσμο.

Όλα τα μοντέλα της σειράς G3 είναι εξοπλισμένα με VA panels, προσφέροντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, υψηλότερα από το κοινό πρότυπο 144 Ηz στις οθόνες gaming. Επιπλέον, η ρύθμιση Motion Blur Reduction μειώνει το χρόνο απόκρισης των pixel σε μόλις 1 ms (MPRT), έτσι οι παίκτες θα βιώνουν άμεσα το οπτικό ερέθισμα χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τεχνικά σφάλματα όπως το Ghosting. Οι οθόνες είναι εξοπλισμένες με υποστήριξη Adaptive-Sync, προσφέροντας στους παίκτες ομαλά και tear-free εικαστικά. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα έχουν πολύ χαμηλή καθυστέρηση εισόδου, οπότε οι ενέργειες των χρηστών είναι ορατές στην οθόνη σχεδόν αμέσως, χωρίς καμία αισθητή καθυστέρηση επεξεργασίας.

Το νέο λογισμικό G-Menu επιτρέπει στους παίκτες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στην οθόνη τους με ένα απλό κλικ του ποντικιού χωρίς να αγγίζουν κάποιο κουμπί στην οθόνη τους. Επίσης, η λειτουργία Low Blue Light και η τεχνολογία FlickerFree βοηθούν τους παίκτες να διατηρήσουν υγιή τα μάτια τους.

Οπτικά, τα VA panels παράγουν κορεσμένα, έντονα χρώματα με εξαιρετική αναλογία αντίθεσης και βαθύ μαύρο, ιδανικό για να παρακολουθείτε ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια με σκοτεινές σκηνές, ενώ η ενώ οι ευρείες γωνίες θέασης 178 ° / 178 ° , δίνουν την ευκαιρία σε φίλους και οικογένεια να συμμετάσχουν στη διασκέδαση.

Ειδικά κατάλληλο για προσομοίωση και αγωνιστικά παιχνίδια, η AOC CU34G3S χρησιμοποιεί ένα 34” VA panel με αναλογία διαστάσεων 21:9. Η ευκρίνεια της εξαιρετικά ευρείας ανάλυσης WQHD (3440×1440), συνδυασμένη με καμπυλότητα 1000R, γεμίζει την περιφερειακή όραση των χρηστών και δημιουργεί μια εντυπωσιακή, συναρπαστική εμπειρία. Η βάση με ρυθμιζόμενο ύψος, περιστροφή, και κλίση προσφέρει εργονομική χρήση για μεγάλα gaming sessions, ενώ τα δύο ηχεία 5W παράγουν πλούσιο ήχο.

Για FPS, action/RPG ή κάθε άλλο είδος παιχνιδιού, η AOC προσφέρει επίσης δύο 31,5” και δύο 27” οθόνες G3 series, και τα δύο μεγέθη διαθέτουν εκδόσεις ανάλυσης Full HD και QHD.

Οι οθόνες 31,5” AOC CQ32G3SU και 27” CQ27G3SU είναι εξοπλισμένες με panel ανάλυσης QHD (2560 x 1440) που προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια και καθαρότητα, με το πιο κοινό λόγο αντίθεσης 16:9. Η στιβαρή και κομψή βάση δεν πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο και διαθέτει τρύπα διαχείρισης καλωδίων για στήσιμο χωρίς ακαταστασία. Είναι επίσης ρυθμιζόμενη σε ύψος, κλίση και περιστροφή για εργονομικά σωστά και υγιή gaming sessions. Το μοντέλο 31,5” διαθέτει δύο ηχεία 5W, ενώ η έκδοση 27” δύο ηχεία 3W.

Άλλες οθόνες από τη σειρά G3 είναι η 31,5” C32G3AE και η 27” C27G3U, όπου και οι δύο προσφέρουν ανάλυση Full HD (1920 x 1080). Ανάλογα με τα παιχνίδια και τον εξοπλισμό των gamers, το παιχνίδι σε ανάλυση Full HD μπορεί να είναι η βέλτιστη επιλογή. Δεν απαιτούν όλα τα παιχνίδια την υψηλότερη δυνατή ανάλυση για να τα απολαύσουν ή να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτά. Για μερικούς gamers, η ταχύτητα είναι πιο σημαντική και η επίτευξη υψηλότερων καρέ σε ανάλυση QHD και άνω είναι επίσης δύσκολη εργασία για υπολογιστές χαμηλού/μεσαίου επιπέδου. Διαθέτοντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz refresh rate και 1 ms MPRT, με tear-free gaming, χάρη στην τεχνολογία Adaptive-Sync, τα μοντέλα αυτά είναι πιο προσιτά από το σύνολο και ιδανικά για gamers με γνώμονα τον προϋπολογισμό που σκοπεύουν να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους. Η μεγαλύτερη οθόνη 31,5” C32G3AE διαθέτει μια απλή βάση με υποστήριξη κλίσης και δύο ηχεία 5W, ενώ η 27” C27G3U διαθέτει μια εργονομική βάση ρυθμιζόμενη στο ύψος και δύο ηχεία 3W.

Τα πρώτα μοντέλα της σειράς G3, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, είναι ήδη διαθέσιμα στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 679 €, 449 €, 349 € αντίστοιχα, ενώ τα άλλα μοντέλα – CQ27G3SU, C27G3U – θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 399 € και 329 € αντίστοιχα.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Τα cheat codes του κλασικού GoldenEye δεν δουλεύουν στο Xbox

Επειδή η φράση “cheat code” ή cheatάκι μπορεί να είναι άγνωστη σε πολλούς από εσάς …