Our StreamersΕίστε έτοιμοι να απαντήσετε στο κάλεσμα της Αντίστασης;

Αν και δεν είμαι fan της σειράς του Watch Dogs (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω παίξει και τα prequel), μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και να σας μεταφέρω την γνώμη μου για το νεότερο παιχνίδι της σειράς, το Watch Dogs Legion.

Το Watch Dogs Legion, είναι ένα open-world action-adventure third-person game σχεδιασμένο από την Ubisoft Montreal, με εκδότη, φυσικά, την Ubisoft

Ας κάνουμε πρώτα από όλα ένα μικρό recap.

Το Watch Dogs παίρνει μέρος σε ένα φουτουριστικό κόσμο, οπού η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπολογιστικό σύστημα, το cTOS, το οποίο ελέγχει σχεδόν τα πάντα, από κινητά και προσωπικές πληροφορίες των πολίτων, μέχρι κάμερες κυκλοφορίας. Εν πάση περιπτώσει, ότι είναι ηλεκτρονική συσκευή και συνδέεται σε ένα δίκτυο, είναι ευάλωτο από την κυβέρνηση αλλά και από hackers.

Ενώ τα γεγονότα των Watch Dogs και Watch Dogs 2 λαμβάνουν χωρά στην Αμερική (Σικάγο και Σαν Φρανσίσκο ), στο Watch Dogs Legion το cTOS φαίνεται να έχει προσχωρήσει και εκτός Αμερικής και να έχει φτάσει στην Ευρώπη, μιας και πλέον είμαστε στο Λονδίνο.

Σε όλη την σειρά αναλαμβάνουμε τον ρολό των DedSec, μιας μυστικής κολεκτίβας από hackers, όπου έχουν παγκόσμια παρουσία και εκατομμύρια οπαδούς, με στόχο να αποκαλύψουν τη διαφθορά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών.

Αυτά τα λίγα για την ιστορία του παιχνιδιού για να θυμηθούν όσοι ξέρουν αλλά και για να μάθουν όσοι δεν έχετε ακουμπήσει ποτέ την σειρά.

Τώρα στο Watch Dogs Legion βρισκόμαστε στο εγγύς μέλλον, οπού το Λονδίνο αντιμετωπίζει την πτώση του, οι άνθρωποι καταπιέζονται από τον κρατικό μηχανισμό παρακολούθησης, οι ιδιωτικοί στρατιωτικοί ελέγχουν τους δρόμους και ένα ισχυρό συνδικάτο εγκλήματος κυνηγά τους ευάλωτους. Η μοίρα του Λονδίνου έγκειται στο DedSec και στην ικανότητά σας να οργανώσετε την αντίσταση.

Ας δούμε λίγο τώρα το gameplay του παιχνιδιού και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο spoiler free είναι δυνατόν.

Γενικά δεν θα δείτε πολλές διάφορες με τα αλλά 2 παιχνίδια της σειράς μιας και η λογική είναι η ιδιά, κάνουμε αποστολές χάκαροντας τα πάντα σε stealth mode ώστε να μην μας καταλάβουν.

Αν και το παιχνίδι έχει αρκετά νέα, και ενδιαφέροντά, mechanics, όπως να βρίσκεις και να προσπαθείς να πείσεις άτομα να ενταχθούν στην αντίσταση και να σώσουν το Λονδίνο, πέρα από τα main missions που ουσιαστικά είναι οι επαναλειτουργία των DedSec, έχουμε τα side και τα recruitment missions.

Τα recruitment missions είναι αποστολές που κάνουμε για αυτούς που έχουμε διαλέξει να συμμετέχουν στον αγώνα μας. Ουσιαστικά δουλεύει με την λογική: βοήθα με να σε βοηθώ να ανεβούμε το βουνό. Ο καθένας θα  μπορούσε να γίνει μέλος των DedSec, άλλoi λίγο πιο ευκολά, άλλoi λίγο πιο δύσκολα, αλλά θα συνιστούσα να διαλέγετε άτομα που θα σας βοηθήσουν στις αποστολές σας, αφού ο καθένας έχει διαφορετικές ικανότητες.

Όπως είπαμε, το παιχνίδι βασίζεται αρκετά σε stealth μηχανισμούς και εγώ είμαι από το άτομα που το stealth μου, φτάνει μέχρι εκεί που θα με παρατηρήσουν, μόλις γίνει αυτό αρχίζω και πυροβολώ τα πάντα και έτσι είναι πολύ πιθανό να πεθαίνω. Τί γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Σε αλλά παιχνίδια, απλά κάνεις retry το mission, στο Legion όμως έχουμε 2 επιλογές. Το permadeath on και off. Δηλαδή, δεν μας δίνεται μόνο η ευκαιρία να κάνουμε retry, αλλά να αλλάξουμε και operative.

Γενικά το παιχνίδι έχει πολύ όμορφα γραφικά και αν θέλετε να το πάρετε για PC θα έλεγα να ελέγξετε πολύ καλά το σύστημα σας γιατί είναι αρκετά βαρύ. Επίσης, έχει αρκετό content, οπότε θα είναι λίγο δύσκολο να το βαρεθείτε. Η γκάμα από τις διαθέσιμες επιλογές σας είναι αρκετά μεγάλη, από το να βρείτε μια μπάλα και να κάνετε κόλπα στους δρόμους, μέχρι και συμμετοχή σε παράνομες μάχες.

Αυτά για το gameplay δεν θα σας κουράσω άλλο, άσε που δεν θέλω να μου ξεφύγει και κάτι.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε κάποια συμπεράσματα.

Θετικά: ένα πολύ καλό παιχνίδι, πολύ όμορφα γραφικά, ωραία ιστορία, ωραίο gameplay με ενδιαφέροντά mechanics και αρκετό content.

Αρνητικά: συνήθως όταν ένα παιχνίδι μου τραβάει το ενδιαφέρον αρκετά, δυσκολεύομαι να βρω κάτι αρνητικό, όπως και στο Legion, για αυτό θα αναφερθώ στο, μοναδικό, bug που συνάντησα, οπού πήγα να πηδήξω στην θάλασσά και με πέταξε μέσα στα γραφικά. Αλλά πέρα από αυτό, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Σχετικά Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Δες επίσης

Άσχημα αποτελέσματα αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα

Χτες το βράδυ, η VPG Greece έπαιξε τα παιχνίδια για τον 3ο γύρο της προκριματικής …