Our StreamersLogitech G715 – Keyboard review

Κομψότητα και άνεση σε ένα πληκτρολόγιο

Τα keyboard πλέον είναι ένα βασικό κομμάτι για έναν gamer και όλοι συνέχεια αναζητούμε ένα keyboard που θα μας βολεύει, θα είναι άνετο, θα έχει καλά switches που θα κάνουν αυτό το ωραίο κλικι κλικι (που αν δεν μένεις μονός και παίζεις games αργά την νύχτα όταν οι άλλοι κοιμούνται θα θέλουν να σε διώξουν από το σπίτι), αλλά κυρίως να είναι ανθεκτικό, όμορφο και να έχει και φωτάκια τα οποία φυσικά όπως όλοι ξέρουμε μας δίνουν περισσότερα fps στα games.

Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για ένα keyboard που η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιώντας το, βρήκα και τα περισσότερα από τα παραπάνω. Γενικά έχω μια ιδιαίτερη εκτίμηση στα περιφερειακά και ιδιαίτερα στα keyboards και στα mouses της Logitech. Έτσι δοκίμασα το πληκτρολόγιο G715, από την σειρά Aurora, το οποίο με έκανε να καταλάβω γιατί έχω, όπως και πολλά άτομα ακόμα, αυτή την άποψη.

Το G715 αρχικά είναι ένα tenkeyless keyboard (80%), δηλαδή χωρίς το δεξί κομμάτι με τα νούμερα των κλασσικών πληκτρολογίων, στα 370.6 x 157 x 37.2 MM με βάρος 976 γραμμάρια και έρχεται με τα Logitech GX Blue, Red ή Brown για Switches και έχει rgb per key. Επίσης, διαθέτει και undercase lighting (δηλαδή φωτισμό στο κάτω μέρος του) με 16 διαφορετικές zones. Το πληκτρολόγιο επίσης έχει Media Keys, game mode οπού “κλειδώνει” το windows key και το menu, ώστε να μην τα πατήσουμε κατά λάθος. Όλο το πληκτρολόγιο είναι πλαστικό, με ένα μαγνητικό πλαστικό top plate οπού αφαιρείται πολύ ευκολά για να μπορούμε να το καθαρίσουμε πιο ευκολά και τέλος μπορούμε να συνδέσουμε το G715 με USB-C ή ασύρματα μέσω Bluetooth.

Πάμε τώρα στο κομμάτι της κρίσης. Γενικά έρχομαι από μια σειρά full size πληκτρολογίων, καθώς με βολεύουν αρκετά στα FPS παιχνίδια, όμως ήθελα πάντα να δοκιμάσω ένα πιο μικρό πληκτρολόγιο μόνο και μόνο για τον extra χώρο που σου δίνει. Αν και στην αρχή έλεγα πως δεν θα με βολέψει η έλλειψη του numpad, έκανα λάθος, καθώς ο εξτρά χώρος με βοηθάει αρκετά. Το G715 είναι ένα πολύ άνετο πληκτρολόγιο, τόσο στο gaming, όσο και στο γράψιμο ή και σε άλλες βασικές δουλείες, καθώς το πληκτρολόγιο έρχεται και με ένα πολύ άνετο palm rest το οποίο δεν είναι μαγνητικό και δεν συνδέεται πάνω στο πληκτρολόγιο δίνοντας μας την δυνατότητα να το τοποθετήσουμε σε οποίο σημείο θέλουμε.

Όσο για την συνδεσιμότητα, από τότε που έβαλα την πρώτη συσκευή με Bluetooth ψάχνω συνέχεια τρόπους να εξαφανίσω τα καλώδια, έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή σύνδεσα το πληκτρολόγιο με το Bluetooth, το οποίο να αναφέρουμε ότι είναι Lightspeed οπότε έχει μηδενικό input lag και είναι πάρα πολύ εύκολο στην σύνδεση του, καθώς είναι ο ορισμός του plug n play. Aπό την πρώτη στιγμή που το σύνδεσα μέχρι και τώρα που ανοίγω το PC μου, με το πάτημα ενός κουμπιού το πληκτρολόγιο είναι έτοιμο, επίσης η μπαταριά του κρατάει γύρω στις 25 ώρες με το rgb ανοιχτό ενώ το keyboard από μόνο του μπαίνει σε save mode όταν δεν χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση μπαταρίας. Επίσης κάτι ακόμα που βρήκα αρκετά ενδιαφέρον, είναι πως αν τυχόν και αρχίζουμε να ξεμένουμε από μπαταριά απλά βάζουμε το καλώδιο και συνεχίζουμε κανονικά χωρίς να έχει συμβεί τίποτα.

Τέλος, μέσω του Ghub μπορούμε να “πειράξουμε” το πληκτρολόγιο, αλλάζοντας τον χρωματισμό των rgb, τα κουμπιά που θα γίνονται disable στο game mode, ακόμα να βάλουμε και macros που βέβαια θα χρειαστεί να περιοριστούμε στα Fkeys καθώς μιλάμε για ένα tenkeyless πληκτρολόγιο, καθώς και να ελέγξουμε την μπαταριά του.

Το G715 ίσως είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχει περάσει από τα χεριά μου, καθώς είναι κομψό, αρκετά άνετο, ανθεκτικό, με ωραία αίσθηση στα κουμπιά του και αρκετά βολικό στην χρήση του και φυσικά θα το πρότεινα με κλειστά ματιά, αν δεν είχε αυτή την τιμή που έχει. Θεωρώ πως η τιμή των 229,00€ είναι λίγο υπερβολική. Φυσικά, αν θέλετε, υπάρχει και η λύση του G713 που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά χωρίς όμως την ασύρματη σύνδεση. Η επιλογή είναι στο χέρι σας.

Βαθμολογία: 8/10

Διαβάστε ακόμη:

Logitech G535 Lightspeed Wireless – Review

Logitech Signature M650 – Mouse Review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …