Our Streamers


Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Untitled Goose Game

Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Untitled Goose Game

Τι είναι πια αυτό το Untitled Goose Game για το οποίο όλοι μιλάνε;

Όσο τεράστιο και περίπλοκο ήταν το παιχνίδι στο προηγούμενο άρθρο, τόσο απλό και “ότι να ναι” είναι το σημερινό. Ο λόγος για το Untitled Goose Game που είναι ότι πιο random έχω δει μετά το Goat Simulator. Και τι να πρέπει να κάνεις σε αυτό το παιχνίδι; Σωστά το μαντέψατε! Είσαι μία χήνα που τριγυρνά από δω και από κει και ενοχλεί κόσμο. Too real.

Το παιχνίδι αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία puzzle και stealth. Δημοσιεύτηκε από την Panic (όχι αυτή με τα τραγούδια) τον Σεπτέμβριο του 2019 και είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Nintendo Switch χωρίς δυνατότητα multiplayer. Ο τίτλος του είναι καθαρά μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο, η οποία άρεσε και τελικά έμεινε. Ο εναλλακτικός τίτλος του ήταν Some Like It Honk, που πραγματικά δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο περίεργος τίτλος από τους δύο. Η διάρκεια του αγγίζει τις 5 ώρες max, δίνοντας του μια θέση στη λίστα με τα πιο γρήγορα παιχνίδια. Αλλά είναι και στη λίστα με τα πιο εύκολα;

 

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;   

Οπλισμένη η χήνα μας με το ράμφος, τα φτερά και την πολύ διακριτική φωνή της, έχει ως βασικό σκοπό να ενοχλήσει μια ομάδα ανθρώπων σε μια μικρή πολιτεία, ίσως και χωριό. Δεν ξέρω αν ο χαρακτήρας μας έχει κάποιο κίνητρο, όπως ας πούμε να της έταξε κάποιος ένα κομμάτι ψωμί, ή αν απλώς απολαμβάνει να καταστρέφει την ηρεμία στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων με τις παραξενιές της. Γιατί ας το παραδεχτούμε, το να έχει μια λίστα με πράγματα που θέλει να κλέψει μέσα στο παιχνίδι, η οποία περιλαμβάνει ραδιόφωνο, παντόφλα, κολοκύθα, και άλλα πολλά, δεν την κάνει και πολύ σοβαρή χήνα. Ποια είναι η σοβαρή χήνα; Δεν ξέρω μην με ρωτάτε. Δεν έχω ιδέα πως κατέληξα εδώ.

Back to the info… Όπως είπα παραπάνω, μας δίνεται σε κάθε στάδιο μία λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνουμε ή να συλλέξουμε για να ολοκληρώσουμε την ενέργεια. Ίσως να ακούγεται εύκολο μα πραγματικά δεν είναι. Γιατί βλέπετε, όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στο παιχνίδι αυτό, οι άνθρωποι του χωριού δεν κάθονται άπραγοι στη θέα μιας χήνας να τους ξαφρίζει τα πραγματάκια τους. Έτσι πολλά από αυτά που προσπαθείς να συλλέξεις, γυρνούν ξανά στην θέση τους. Για αυτό το λόγο πρέπει να φερθείς έξυπνα και σκεφτείς « Τι θα έκανε μια χήνα για να ξεγελάσει έναν άνθρωπο;». Αν το κάνεις αυτό, με συγχωρείς αλλά θα πρέπει να σε κοιτάξει ένας ψυχολόγος. Δεν είναι συνετό να σκέφτεσαι σαν μία χήνα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τρόπους να τους ξεγελάσεις, για να πάρεις όσα χρειάζεσαι και να περάσεις στο επόμενο επίπεδο.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Η αλήθεια είναι πως για 5 ωρίτσες δεν χάνεις και την επαφή με το περιβάλλον. Παρόλα αυτά αξίζει να κάτσεις να αφιερώσεις τον χρόνο σου, αν θες να μπεις στον κόσμο ενός πιο χαλαρού παιχνιδιού. Θα έλεγα και αστείου γιατί εμένα πραγματικά με διασκέδαζε ο τρόπος που περπατούσε και κουνιόταν η χήνα, ειδικά όταν προσπαθούσε να σύρει πράγματα που ήταν μεγαλύτερα από εκείνη (ναι καταβάθος είμαι ένα πεντάχρονο). Τα γραφικά του για τέτοιο είδος και σε σύγκριση με την απλότητα του, θα έλεγα πως είναι πολύ καλά. Η μουσική του επίσης ήταν κάτι που με διασκέδαζε αφού ταίριαζε με το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου απόλυτα.

Honk! Honk! To all the haters

 

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Πως το digital download βοήθησε στην άνοδο των Indie παιχνιδιών

Τα Indie παιχνίδια έχουν αυξήσει κατά πολύ τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια και δεν …