Our Streamers


Αρχική / Άρθρα / Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Life Is Strange

Με τα μάτια της Κουκουβάουλ – Life Is Strange

Τι είναι πια αυτό το Life Is Strange για το οποίο όλοι μιλάνε;

Είναι τουλάχιστον αστείο, το να μου πει κάποιος από εσάς πως δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι. Πως δεν γνωρίζει αυτό το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά, που έκανε πραγματικά ότι γούσταρε με την ζωή της. Φυσικά μιλάμε για το Life Is Strange και την ιδιαίτερη Max, μαζί με την επίσης ιδιαίτερη Cloe. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι αλλά για τη διήγηση μιας ιστορίας , μιας περιπέτειας. Κυκλοφόρησε από την Square Enix για Microsoft Windows, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360, iOS και Android. Χωρίζεται σε πέντε επεισόδια, τα οποία όμως μας δόθηκαν το ένα μετά το άλλο, κατά την διάρκεια του 2015. Το 2018 βγήκε το Life is Strange 2, αποτελούμενο και πάλι από πέντε επεισόδια. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Εφόσον μιλάμε για διήγηση ιστορίας, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί επιλογή multiplayer. Έτσι μπορείς μόνος σου να απολαύσεις αυτή την «ιδιαίτερη» ιστορία της Max. Για να το ολοκληρώσεις θα σου πάρει κάτι λιγότερο από 20 ώρες. Να προσθέσω ότι ήταν ένα από πρώτα παιχνίδια που έπαιξα σε δικό μου υπολογιστή και είχα ενθουσιαστεί πολύ με αυτό.

Τι σκατά συμβαίνει εδώ;

Για να σας εξηγήσω την πλοκή της ιστορίας, θα πρέπει να σας μιλήσω για μια θεωρία που λέγεται «το φαινόμενο της πεταλούδας». Σχετίζεται με την θεωρία του χάους και σύμφωνα με κάποια λεγόμενα «αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα». Τι σημαίνει αυτό τώρα; Κάθε επιλογή μας οδηγεί σε διαφορετικό αποτέλεσμα και κάθε πράξη έχει κάποιο αντίκτυπο.

Η ιστορία μας λοιπόν είναι βασισμένη σε αυτή την θεωρία. Η πρωταγωνίστρια μας, Max Caulfield, επιστρέφει στην «παλιά της γειτονιά» την Arcadia Bay μετά από πολλά χρόνια για τις σπουδές της. Μετά από κάποιο έντονο γεγονός, που έκανε trigger μια κρυφή δύναμη μέσα της, ανακάλυψε πως μπορεί να γυρίζει πίσω τον χρόνο και να αλλάζει τα γεγονότα. Ναι, είναι λίγο αντιγραφή της ταινίας, μα δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα ιστορία.  Χρησιμοποιώντας αυτή την καινούρια δύναμη της, σώζει μια κοπέλα που αποδεικνύεται πως είναι η παιδική της φίλη Cloe. Εμφανώς διαφορετική από όταν την θυμάται, προσπαθεί να έρθει ξανά κοντά της. Στη συνέχεια, βλέπουμε πως η δύναμη της οδηγεί τις ζωές τους σε διαφορετική πορεία από ότι θα ήταν αν δεν είχε επέμβει. 

Επειδή το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να χειρίζεσαι εσύ τις επιλογές της Max, υπάρχουν και δυο διαφορετικά τέλη. Και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, αφού και στις δυο περιπτώσεις συμβαίνει κάτι καλό μα και κάτι κακό. Ουσιαστικά η επιλογή που πρέπει να πάρεις είναι, το αν θα κάνεις κάτι για το γενικό καλό ή για το δικό σου καλό. Όπως και να έχει, καλή επιτυχία γιατί η ιστορία θα σε συνεπάρει.

Αξίζει να χάσεις κάθε επαφή με το περιβάλλον για αυτό;

Όντας ένα μικρό σε διάρκεια παιχνίδι, νομίζω πως η ώρα σου θα περάσει πολύ ευχάριστα και θα έχεις ένα ιδιαίτερο συναίσθημα μετά από αυτό. Εγώ το αγάπησα. Αγάπησα την γενική ιστορία, αλλά και τις δύο πρωταγωνίστριες, ιδιαιτέρως αφού έμαθα τις ιστορίες τους. Υπάρχει ένταση και ίντριγκα και κάτι τέτοια μου τραβούν εντελώς το ενδιαφέρον. Νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα σε μια γραφική νουβέλα, λόγω του σχεδιασμού του.  Προτείνω να του δώσετε μια ευκαιρία αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Και να ακολουθείτε τις μπλε πεταλούδες!

Koukou-βαθμολογία: 8/10

Σχόλια

Σχετικά Koukouvaoul

Κουβαλαει τρέλα για οτιδήποτε μεταφυσικό υπάρχει, playstation, βιβλία, σειρές και ταινίες από το 1994. Γυρνάει όταν την φωνάζουν κουκουβάγια, γεμίζει τις μπαταρίες της με την δύναμη του φεγγαριού και εθίζεται με παιχνίδια όπως Uncharted και Detroit Become Human.

Δες επίσης

Horror παιχνίδια που μας έκοψαν την ανάσα pt2

Παιχνίδια τρόμου που μας έκοψαν την ανάσα, μας έκαναν να τσιρίζουμε και να κλαίμε (τι; …