Our StreamersBattlefield 5 – Τι έμαθε η DICE από την Alpha

Η Alpha δοκιμαστική περίοδος του πολυαναμενόμενου fps της DICE ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την εταιρία να παίρνει αρκετά μαθήματα για το υπόλοιπο της ανάπτυξης του παιχνιδιού πριν την κυκλοφορία του στις 19 Οκτωβρίου.

Να θυμίσουμε πως ο μικρός αριθμός παιχτών που συμμετείχαν στην δοκιμή, τέσταραν μια αρχική έκδοση του χάρτη Arctic Fjord. Οι developers είχαν σα στόχο την εξέταση ζητημάτων σχετικά με τα αλληλοεπιδρόμενα συστήματα και μηχανισμούς του παιχνιδιού (back-end συστήματα υποστήριξης, player scoring rate κ.α.) καθώς και σχετικά με το gameplay και το matchmaking. Στο τελευταίο άλλωστε είναι που εντοπίστηκαν και τα περισσότερα ζητήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Η DICE βρέθηκε μπροστά σε προβλήματα με τις ρυθμίσεις του matchmaking που είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση error messages στους παίχτες ή την κατανομή τους σε μακρινούς server που οδηγούσε σε υψηλό latency. Μερικοί παίχτες ανέφεραν πως το να βρει κάποιος server ήταν ευκολότερο από τον αντίστοιχο browser παρά από την κανονική επιλογή του μενού.

Σε κάθε περίπτωση στο matchmaking πρέπει να ισορροπήσουν, οι δεξιότητες των παιχτών, η συνδεσιμότητα, ο χρόνος αναμονής και πολλά άλλα, γεγονός που το καθιστά μεγάλη πρόκληση όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι developers. Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε αφορούσε την αδυναμία των Squads να παραμείνουν ενωμένα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που η εταιρία θέτει ως προτεραιότητα.

Κάποια από τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν σε ότι αφορά το gameplay είναι:

  • Το revive θα γίνεται πιο ομαλά
  • Το revive ενός συμπαίχτη θα γίνει 2.5 δεύτερα γρηγορότερο.
  • Η ποσότητα του αρχικού ammo θα παραμείνει περιορισμένη αλλά θα γίνουν αλλαγές για την βελτιστοποίηση του gameplay.
  • Η χρήση των reinforcement weapons είναι αρκετά ισχυρή, καθώς χρησιμοποιούνται για να γυρίσει ένα match, και σε κάποιες περιπτώσεις θα μειωθεί.
  • Η DICE θα συνεχίσει να αλλάζει τις μεταβλητές του Time to Kill (TTK) με τρόπους σαν το κούνημα της κάμερας όταν κάποιος δέχεται πυροβολισμούς ή την αλλαγή στο damage των όπλων
  • Το Recoil θα δεχθεί βελτιστοποίηση.

Μετά από αυτά, περιμένουμε τον Αύγουστο και την παρουσία του παιχνιδιού στα πλαίσια του Gamescom με την ελπίδα να δούμε το νέο battle royale mode. Ενώ ακολουθεί η open beta περίοδος δοκιμών τον Σεπτέμβρη. Περισσότερα για τα δεδομένα και τις αλλαγές από την Alpha μπορείτε να βρείτε στο σχετικό αναλυτικό blog της DICE, εδώ.

 

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το SnowRunner αποκτά νέο DLC και ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του νέου Warhammer

Το SnowRunner, ένα παιχνίδι προσομοίωσης (για όσους δεν γνωρίζουν) το οποίο προσφέρει μια αρκετά ρεαλιστική …