Αρχική / Νέα / Dead By Daylight: The Plague

Dead By Daylight: The Plague

Περιμένουμε πολλές προσθήκες στο Dead By Daylight εντός του μηνός.

Μπορεί η προσθήκη του Legion να φαίνεται πολύ πρόσφατη, αλλά ετοιμαζόμαστε για νέο Killer, νέο survivor και έναν καινούριο χάρτη. Οι περισσότερες πληροφορίες έχουν βγει στον αέρα και παρακάτω θα δείτε τις πιο σημαντικές σχετικά με τις ικανότητες του Killer καθώς και τα Perks του.

The Plague – Η ιστορία

Η καινούρια Killer, The Plague (δηλ. Η Πανώλη), που είναι επίσης γνωστή με το βαφτιστικό της όνομα “Adiris”, αποτελεί το μικρότερο μέλος από την επταμελή της οικογένειας. Παρατημένη στα φλεγόμενα σκαλιά του Temple of Purgation, στο κέντρο της Βαβυλώνας, έμμενε να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της.

Παρά την θλίψη της, η Adiris, πάντα ένιωθε πως οι θεοί είχαν ένα σχέδιο για εκείνη. Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της εκτελώντας καταναγκαστική εργασία ενώ φρόντιζε τους κήπους των ιερέων, ετοίμαζε τελετουργικά γεύματα και γυάλιζε τα θυμιατά.

Όταν μεγάλωσε, η δουλεία της ήταν να παρέχει βοήθεια στους ιερείς κατά τις ιεροτελεστίες κάθαρσης. Αυτός ο καθαρισμός είχε υψηλή ζήτηση λόγω της εξάπλωσης της πανούκλας, έξω από τα τείχη του ναού. Όταν η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα και οι ίδιοι οι ιερείς κόλλησαν την πανούκλα, και μόνο η Adiris είχε την εμπειρία ώστε να φέρει εις πέρας την τελετουργία.

Πριν την πρώτη της προσπάθεια, η Adiris, επισκέφτηκε το ιερό του ναού. Όταν άναψε τα κεριά, παρατήρησε ένα στενό άνοιγμα στην πίσω μεριά του. Γλιστρώντας μέσα στην χαραμάδα, έφτασε σε μια κρυπτή κρυμμένη κάτω από το ιερό. Η αίθουσα ήταν άδεια, εκτός από ένα χρυσό άγαλμα μιας γυναίκας, όπου στεκόταν με ανοιχτά τα χέρια και με τα δάχτυλά της γεμάτα κοσμήματα. Αποτελούσε το σημάδι που περίμενε η Adiris.

Η κυρίως αίθουσα ήταν γεμάτη με πιστούς που γονάτισαν με την είσοδό της. Κατευθύνθηκε προς τον κεραμικό βωμό και άρπαξε το στιλέτο τελετουργίας που ήταν σφυρηλατημένο σε ασήμι, με τα γεμάτα με ρουμπίνια δάχτυλά της να τυλίγονται γύρω του σαν δαγκάνες. Όλη αυτή η επίδειξη πλούτου κίνησε την περιέργεια στους πιστούς, όπου ήδη είχαν επηρεαστεί από την ομορφιά της.

Καθώς άρχισε να απαγγέλλει το «Έπος της Δημιουργίας», μία γυναίκα προς τα πίσω, έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο πάτωμα. Η Adiris έτρεξε προς το μέρος της και παρατήρησε μαύρες φουσκάλες να καλύπτουν τα πόδια της. Χωρίς δισταγμό, η Adiris άρπαξε το στιλέτο και ακρωτηρίασε ένα από τα δικά της δάχτυλα. Στην συνέχεια προσέφερε το ματωμένο κομμάτι στους θεούς, ζητώντας σαν αντάλλαγμα να προστατέψουν την γυναίκα. Απόλυτη σιγή ξέσπασε στους πιστούς, όπου την λάτρεψαν σαν νέα ιέρεια.

Ιστορίες για την χλιδή, την ομορφιά και την αφοσίωσή της, εξαπλώθηκαν στον κόσμο, με ταχείς ρυθμούς, όπως και η πανούκλα. Σύντομα, η Adiris πήρε από τους πιστούς τον τίτλο της Ύψιστης Ιέρειας της Βαβυλώνας.

Όμως, η πίστη της άρχισε να αποδοκιμάζεται όταν άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια μόλυνσης. Ο βήχας της μετατράπηκε σε ένα μείγμα από φλέγμα και αίμα, ο λαιμός της γέμισε με κύστες και το τετραδάχτυλο πόδι της άρχισε να σκουραίνει. Ντροπιασμένη με την κατάστασή της, άρχισε να φοράει μία μαντίλα και κουβαλούσε ένα θυμιατό που κάλυπτε την μυρωδιά που έβγαζε το δέρμα της. Ελπίζοντας να σωθεί, συνέχισε να εκτελεί τις ιεροτελεστίες και να προσφέρει φαγητό και νερό στους πιστούς.

Όμως δεν υπήρχε τελετουργία που θα την έσωζε. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ηρεμήσεις του θεούς, η Abiris, εξόρισε τον εαυτό της από την πόλη. Ταξίδεψε βόρεια με λιγοστούς πιστούς, εξερευνώντας τα παγωμένα δάση του Urashtu, μέχρι τη στιγμή που ήταν ανήμπορη να περπατήσει.

Κατασκήνωσαν σε μια εγκαταλειμμένη σπηλιά, όπου η Adiris κειτόταν σε μια πισίνα από εμετό. Τα πόδια της, που πλέον είχαν μαυρίσει εξ ολοκλήρου, ήταν τόσο πρησμένα που δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Οι πιστοί της ανακάλυψαν τότε την αλήθεια σε εκείνη την σπηλιά: είχαν όλοι κολλήσει πανούκλα.

Η Adiris, μπουσουλώντας προς τους αναγουλιασμένους ακολούθους της, έκανε μια τελευταία προσευχή. Οι μαύροι καπνοί του θυμιατού υψώθηκαν στον αέρα πριν τους σβήσει ένα κρύο αεράκι.

Ούτε το πτώμα της Adiris αλλά ούτε των ακολούθων της βρέθηκαν. Πολλές ιστορίες μιλάνε για την επιστροφή της, όμως κανείς δεν ξέρει ποιο ήταν πραγματικά το σχέδιο που προοριζόταν για την Ύψιστη Ιέρεια της Βαβυλώνας.

The Plague – Perks

Αυτά τα Perks εμφανίζονται αρχικά μόνο το Bloodweb της «The Plague». Μετά το επίπεδο 30, ξεκλειδώνονται Perks που μπορούν να εμφανιστούν και στους άλλους χαρακτήρες αφού τα αποκτήσετε.

 • Corrupt Intervention – Level 30
 • Infectious Fright – Level 35
 • Dark Devotion – Level 40

Corrupt Intervention

Οι προσευχές σας επικαλούν μια μαύρη δύναμη που ανακατεύεται με τις πιθανότητες επιβίωσης των Survivors.

 • Οι 3 πιο μακρινές γεννήτριες εμποδίζονται από την Entity για 80/100/120 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το επίπεδο του perk), στην αρχή του παιχνιδιού.
 • Οι Survivors δεν μπορούν να κατασκευάσουν τις γεννήτριες όσο το perk είναι ενεργό.

Infectious Fright

Ο θρήνος τον άπιστων θα κάνει την καρδιά σας να αναπηδά.

 • Όσοι Survivors βρίσκονται εντός του Terror Radius του Killer, ενώ κάποιος άλλος Survivor καταλήγει σε Dying State (δηλ. κείτεται) μέσω της βασικής επίθεσης, θα ουρλιάξουν αποκαλύπτοντας την τοποθεσία τους για 4/5/6 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το επίπεδο του perk).

Dark Devotion

Η επίδειξη των δυνάμεων σας προκαλεί ένα κύμα πανικού που εξαπλώνεται μέσω της γης.

 • Γίνεστε obsessed με κάποιον Survivor. Χτυπώντας το obsession με βασική επίθεση, κάνετε τον Survivor να έχει ένα Terror Radius των 32 μέτρων για 20 δευτερόλεπτα. Το δικό σας Terror Radius μειώνεται στα 0 μέτρα.
 • H συγκεκριμένη επίδραση μπορεί να ενεργοποιηθεί μια φορά ανά 60/45/30 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το επίπεδο του perk). Ο Survivor με το obsession ακούει το Terror Radius που εκπέμπει.

Ειδική Δύναμη: Vile Purge

Κρατήστε κρατημένο το κουμπί για να φορτίσετε την επίθεση Vile Purge. Αφήνοντας το κουμπί, απελευθερώνεται μία μεταδοτική χολή. Όταν κάποιος Survivor χτυπηθεί από αυτό το κύμα, καθίσταται ως μολυσμένος. O Survivor συσσωρεύει την ποσότητα της μόλυνσης κάθε φορά που δέχεται την ειδική επίθεση, όταν τρέχει και όταν εκτελεί κάποια αλληλεπίδραση (π.χ. πήδημα από παράθυρο). Ακόμα και τα αντικείμενα που δέχονται αυτή την επίθεση γίνονται μολυσμένα.

Όταν ο ειδικός δείκτης, που δείχνει το ποσοστό της μόλυνσης, γεμίσει, είναι αναγκασμένοι να κάνουν εμετό, και να συνεχίσουν να κάνουν σε διάφορα τυχαία διαστήματα αλλά και βρίσκονται σε κατάσταση injured (δηλ. χτυπημένοι), εκτός και αν είναι ήδη. Ακόμα, βρίσκονται σε κατάσταση Broken, όπου δεν γίνεται να θεραπευτούν, αλλά και μπορεί να περάσουν την μόλυνση στους άλλους Survivors και στα αντικείμενα που έχουν αλληλεπίδραση.

Για να επανέλθουν από το Vile Purge και να διώξουν την μόλυνση πρέπει να αλληλοεπιδράσουν με το Pool of Devotion. Με αυτή την αλληλεπίδραση, αποτρέπουν την χρήση του από άλλους Survivors. Αν ο Survivor είναι τραυματισμένος, επανέρχεται στο κανονικό υγιές στάδιο. Αν όλα τα Pools of Devotion έχουν χρησιμοποιηθεί, επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Επίσης, η Plague μπορεί να απορροφήσει την μόλυνση από τα Pool of Devotion όπου έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιον Survivor. Τότε, το Pool «καθαρίζει» και το Vile Purge μετατρέπεται σε Corrupt Purge.

To Corrupt Purge πληγεί κατευθείαν του Survivors, χωρίς να τους μολύνει. Αυτή η επίδραση διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Power Trivia

 • To Vile Purge φτάνει μέχρι και τα 13 μέτρα.
 • Οι Survivors για να διώξουν την μόλυνση στα Pool of Devotion, απαιτούνται 6 δευτερόλεπτα.
 • Το Corrupt Purge διαρκεί 45 δευτερόλεπτα.

Ultra Rare Add-Ons

Ανάμεσα από 20 Add-Ons της Purge, ξεχωρίζουν τα 2 Ultra Rare:

 1. Iridescent Seal
 • Μειώνει σημαντικά την ταχύτητα κατά την διάρκεια του Corrupt Purge.
 • Μειώνει υπερβολικά την διάρκεια του Corrupt Purge.
 • Το Vile Purge μετατρέπεται σε Corrupt Purge κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια γεννήτρια.
 1. Black Incense
 • Εμφανίζεται η αύρα του Survivor που κάνει εμετό, για 5 δευτερόλεπτα.

DLC

Η Plague αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται σε 1 πακέτο DLC:

 • CHAPTER XI: Demise Of The Faithful

 Trivia

 • Η Plague αποτελεί την 6η θηλυκή Killer. Σε αντίθεση με τις άλλες, έχει φυσιολογική ταχύτητα.
 • Η Plague είναι η παλιότερη Killer στο Dead by Daylight, ερχόμενη από την Βαβυλώνια (1895-539 π.Χ.), από μια περιοχή της κεντρικής-νότιας Μεσοποταμίας, σε ένα βασίλειο που βρίσκεται το σημερινό Ιράκ.
 • Δέχτηκε τον τίτλο της Ύψιστης Ιέρειας αφού όλοι οι άλλοι ιερείς υπέκυψαν στην ασθένεια, με σκοπό να υποστηρίξει την πόλη της.
 • Στο Realm του Entity, μοιράζεται τον χώρο της με την Huntress στο Red Forest.
 • Οι σχεδιαστές την αποκαλούσαν «The Onion» (δηλ. το κρεμμύδι), λόγω των σχολίων που δέχτηκαν στις πρώτες εμφανίσεις της.
 • Η Plague είναι η δεύτερη Killer που δεν έχει επώνυμο.
 • Η Plague είναι ο μοναδικός Killer που μιλάει κανονική (αν και νεκρή) γλώσσα.
 • Εντός του ναού εμφανίζονται με σφηνοειδής γραφή η Σουμεριακή γλώσσα. Τα 5 παρακάτω σύμβολα βρίσκονται σε επανάληψη:

Κάθε σύμβολο αντίστοιχα σημαίνει: Θεός, ψιχάλα/διασκορπίζω, τερατούργημα, δάκρυα/ήττα, φεύγω/πηγαίνω.
Όλο μαζί διαβάζεται: “Dingir su ni i ma”.

 • Η Plague είναι ο δεύτερος Killer που μπορεί να σπάσει παλέτες και να προκαλέσει ζημιά στις γεννήτριες με την ειδική της δύναμη.
Σχόλια

Σχετικά Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Δες επίσης

Ρεκόρ πωλήσεων για το NieR: Automata

Ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν περάσει πλέον πάνω από δύο χρόνια από τη στιγμή …