Our StreamersΗ έρευνα της devolo Greece βγάζει ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το gaming στην Ελλάδα

Η devolo Greece, μια εταιρία που ασχολείται με τον χώρο του Internet και την βελτίωση του οικιακού εξοπλισμού για αυτό εδώ και πάνω από 20 χρόνια, έχει αναγνωρίσει, όπως και πολλοί ακόμα, ότι πλέον το Gaming είναι μια από τις κυριότερες και πιο σύνηθες ασχολίες της εποχής μας. Όπως επίσης κι ότι μιλάμε για μια από τις πιο αναπτυσσόμενες βιομηχανίες των τελευταίων ετών.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να διεξάγει μια έρευνα, με σκοπό να δει πιο αναλυτικά “τι παίζει” με το gaming στην Ελλάδα. Μέσα λοιπόν από την συγκεκριμένη ανώνυμη έρευνα, η devolo δίνει απαντήσεις για ένα από τα πιο δημοφιλή hobby πολλών Ελλήνων και ερευνά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι gamers στην καθημερινότητα του εικονικού τους κόσμου.

Η έρευνα κοινοποιήθηκε σε τεχνολογικά μέσα, τα οποία εστιάζουν θεματικά στοgaming, κατά το χρονικό διάστημα Μάιο έως Ιούλιο του 2023 και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 562 άτομα.

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, περιλαμβάνει διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα τι είδους παιχνίδια προτιμούν οι Έλληνες gamers όπως επίσης και το αν έχουν ή όχι θέματα με την σύνδεση του σπιτιού τους (φυσικά λόγω της δράσης της εταιρίας αυτό ήταν κάτι που δεν γινόταν να απουσιάζει από την έρευνα).

Το κοινό της έρευνας.

Με στόχο την αναζήτηση στοιχείων για το gaming στην Ελλάδα, η έρευνα της devolo θέλησε να εστιάσει περισσότερο στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας gamer, σχετικά με την εύκολη πρόσβασή του στις διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές gaming. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα ποσοστό 39% όσων έλαβαν μέρος, έχουν ηλικία από 37 έτη και πάνω, κάτι το οποίο αποτελεί ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ενηλίκων καταλαμβάνουν περίπου 46% επί του συνολικού ποσοστού, ενώ ένα ποσοστό 14%, αφορά ηλικίες από 13 έως 18 ετών. Μόλις το 1% δήλωσε ηλικία κάτω των 12 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων (69%) αποτελεί εργαζόμενους και στην συνέχεια ακολουθούν οι μαθητές/φοιτητές με ένα ποσοστό25%.

Στην ερώτηση της έρευνας σχετικά με τις ώρες που παίζουν ανά ημέρα, κυριαρχεί το χρονικό πλαίσιο των 2 ωρών ανά ημέρα με ποσοστό άνω του 50%, το οποίο συνδέεται και με το γεγονός πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα είναι εργαζόμενοι. Βέβαια δεν είναι μικρό και το ποσοστό όσων απάντησαν πως καθημερινά παίζουν 2-5 ώρες (36%).

Το 28% των συμμετεχόντων εξασκεί το μυαλό του μέσω του gaming

Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων στην έρευνα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ασχολούνται με το gaming αφορά την προσωπική ευχαρίστηση, δηλαδή οι Έλληνες το επιλέγουν ως ένα μέσο ψυχαγωγίας σε ποσοστό 62%, υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, δηλαδή το 28%, οι οποίοι συμπλήρωσαν πως το gaming αποτελεί μία ενασχόληση για την εξάσκηση του μυαλού και τους. Ενώ πολλοί θεωρούν πως πολλά παιχνίδια εθίζουν τους gamers και θέτουν τον εγκέφαλο σε κατάσταση αναστολής υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, τα οποία είναι διαμορφωμένα και βασίζονται στην συνεχή εξάσκηση της μνήμης. Ένα πολύ μικρό ποσοστό, κοντά στο 2% χρησιμοποιεί το gaming, ως μέσο για να βγάζουν χρήματα.

Το online gaming στην πρώτη θέση επιλογής των Ελλήνων gamers

Όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της έρευνας, παρά την πολύ μικρή απόκλιση που έχει το offline gaming, αυτό που επικρατεί στις επιλογές των Ελλήνων, είναι το online gaming, σε ποσοστό 56%. Οι gamers, επιλέγουν live παιχνίδια, τα οποία απαιτούν μία καλή σύνδεση στο Internet.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον αποτέλεσμα που προκύπτει από την έρευνα, είναι τα σχεδόν όμοια ποσοστά που κατέγραψαν τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι gamers για την αγαπημένη τους ασχολία. Η κονσόλα και το desktop, κυριαρχούν στις επιλογές των gamers με τα ποσοστά να είναι στο 42% και 41% αντίστοιχα. Το υπόλοιπο 17% φαίνεται να καταλαμβάνει το gaming σε smartphone και laptop.

Προβλήματα στην σύνδεση στο Internet και μείωση της εμπειρίας του χρήστη

Ένα βασικό κομμάτι της έρευνας, αφορούσε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι gamers στην καθημερινότητά τους και δυσχεραίνουν την πλήρη απόλαυση και εμπειρία παιχνιδιού. Ο λόγος γίνεται για την σύνδεση στο Internet. Όπως προκύπτει και από τα παραπάνω αποτελέσματα, οι περισσότεροι gamers επιλέγουν το online gaming,του οποίου βασική προϋπόθεση είναι η σύνδεση στο Internet.

Απογοητευτικό αποτελεί το γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση προβλήματα σύνδεσης στο Internet (σε ένα ποσοστό 30%) με τα βασικά τους προβλήματα να αποτελούν το αργό δίκτυο σύνδεσης που κάνει διακοπές αλλά και το ασθενές σήμα WiFi να αποτελεί επίσης μεγάλο εμπόδιο με ποσοστά 46% και 44% αντίστοιχα.

Η καλή σύνδεση στο Ιnternet εξάλλου είναι και αυτή που θεωρεί πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ως πιο σημαντική για το gaming,τοποθετώντας στην δεύτερη θέση τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με ποσοστό 32%, ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα που δείχνει τη σημασία μίας καλής σύνδεσης για την μέγιστη απόδοση των παιχνιδιών και τη μέγιστη διασκέδαση των gamers.

Οι Έλληνες gamers εξοικονομούν ενέργεια!

Η ενεργειακή κρίση, έχει επηρεάσει κάθε μας δραστηριότητα και πλέον η εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε πιθανό τρόπο έχει γίνει απαραίτητη. Στην σχετική ερώτηση, όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιες ενέργειες κάνουν ώστε να εξοικονομούν ενέργεια, τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πάνω του 55% των ερωτηθέντων, απάντησε πως απενεργοποιεί τις συσκευές και δεν τις αφήνει σε κατάσταση αναμονής, ενώ το 30% δήλωσε πως αγοράζει συσκευές με πιστοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη:

Η Piranha Games ανακοίνωσε το νέο MechWarrior 5: Clans

Mortal Kombat 1: Ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του Day One update

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Cuphead: Νέο update μόνο για Xbox και PC με αρκετό παρασκηνιακό περιεχόμενο

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το Studio MDHR κυκλοφόρησε το τότε νέο του παιχνίδι, με την …