Our StreamersΤο Concept Nyx είναι ένα χειριστήριο που θέλει να φέρει το μέλλον στο παρόν

Πριν μερικές μέρες, η Alienware, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πληροφορίες για ένα αρκετά ελπιδοφόρο project της, το οποίο, όταν υλοποιηθεί, θα φέρει την απόλυτη επανάσταση στην gaming βιομηχανία. Όμως ακόμα αυτό το “όταν” είναι αρκετά ασαφές και αόριστο, οπότε πάμε να μιλήσουμε λίγο για το τι έχουμε μάθει μέχρι στιγμής για αυτό το νέο χειριστήριο.

Αρχικά, η πρώιμη ονομασία του, είναι Concept Nyx και θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μιλάμε για ένα προϊόν (ακόμα τουλάχιστον) αλλά για ένα concept της εταιρίας, που στην τελική μπορεί και να μην περάσει στη διαδικασία της παραγωγής ποτέ.

Σε περίπτωση όμως που περάσει θα έχουμε να λέμε για ένα προϊόν που θα λύσει τα χέρια όλων των gamer (και μη). Όχι μόνο γιατί θα έχουμε ένα χειριστήριο το οποίο θα είναι κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά κυρίως για όλες τις διευκολύνσεις που θα προσφέρει, που δεν θα έχουν να κάνουν με το gameplay του εκάστοτε παιχνιδιού, αλλά με την ποιότητα της gaming ζωής σας.

Το Nyx, θα μπορεί να συνδεθεί, μέσω wi-fi, με τις υπόλοιπες συσκευές σας, και χρησιμοποιώντας μόνο το Nyx, θα μπορείτε να επιλέγετε σε ποια οθόνη ή συσκευή θα θέλετε να παίζετε το παιχνίδι σας. Κι αυτό μόνο απλά κρατώντας ένα κουμπί (το οποίο θα το έχετε προγραμματίσει εσείς) ή ακόμα και με φωνητική εντολή και στρέφοντας το χειριστήριο προς την οθόνη που θέλετε εσείς. Δηλαδή, θα μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι στον χώρο σας και στη συνέχεια να μεταφερθείτε στο σαλόνι σας, συνεχίζοντας από την οθόνη του σαλονιού σας. Τόσο απλά. Σε συνδυασμό μάλιστα και με ασύρματα ακουστικά, τότε απλά θα μπορείτε να μεταφέρετε το gaming σας οπουδήποτε θέλετε εσείς.

Παράλληλα θα μπορεί να αναγνωρίζει τι είδος είναι το κάθε παιχνίδι που παίζετε, όπως και ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα αν παίζετε κάποιο tank ή dps σε διάφορα παιχνίδια, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις σας για ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε περίσταση.

Όμως το Nyx δεν θα σταματάει εκεί. Έστω λοιπόν ότι παίζετε σε έναν χώρο του σπιτιού σας, αλλά ένας από τους συγκάτοικούς σας θέλει, να δει ας πούμε μια ταινία ή να παίξει ένα άλλο παιχνίδι, στην οθόνη που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Το Nyx λοιπόν, θα μπορεί να χωρίσει στα δύο την οθόνη (αν φυσικά δεν υπάρχει άλλη λύση) επιτρέποντας και στους δύο να συνεχίσουν με την ασχολία τους.

Κι αυτά, είναι μόνο τα “απλά” που σκέφτονται οι δημιουργοί του. Γιατί το Nyx δεν θα μείνει μόνο σε συμβατικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, κάτι από τα πολλά που οραματίζονται στην Alienware είναι και η εισαγωγή ενός A.I. το οποίο θα προσέχει, ακουστικά, το χώρο και όταν αναγνωρίζει λέξεις κλειδιά και ήχους, όπως π.χ. το όνομά σας ή τον ήχο του κουδουνιού της πόρτας σας, θα σας ειδοποιεί για να μην χάσετε κάτι το σημαντικό.

Γενικά, το Nyx φαίνεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, για το οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες, μέσω του επίσημου site της εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη:

Το soundtrack του Dawn of Ragnarok πήρε το πρώτο βραβείο της νέας κατηγορίας βραβείων των Grammy

Το πρώτο demo του Broken Arrow έγινε διαθέσιμο στο Steam

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το νέο expansion του Path of Exile έρχεται σε λίγες μέρες

Λίγες μέρες μετά από την πρώτη μας επαφή με το νέο Diablo 4, είχαμε περισσότερες …