Our Streamers


Itch.io

Το Epic Games Store μας φέρνει το ηλεκτρονικό μαγαζί παιχνιδιών Itch.io

Χθες (22 Απριλίου), η Epic Games, πρόσθεσε την εφαρμογή Itch.io, στο Epic Games Store. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Itch.io είναι ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών (θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι και ανταγωνιστικό). Μαζί με το Itch.io όμως, προστέθηκαν και αρκετές άλλες εφαρμογές, σε μια προσπάθεια της Epic να εμπλουτίσει λίγο τη βιτρίνα της.

Πάμε όμως να πούμε λίγα λόγια για το Itch.io, τον πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας.

Το Itch.io είναι ένα κατάστημα της Leaf Corcoran, που εστιάζει στα indie παιχνίδια, το οποίο υπάρχει από το 2013, όπου οι προγραμματιστές μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν σελίδες για να πουλάνε τα projects τους. Μερικά παιχνίδια είναι δωρεάν, άλλα είναι πλήρωσε-ό,τι-θες, ενώ αλλά έχουν κανονικά τιμές. Μπορείς να έχεις πρόσβαση από την σελίδα του ή από το launcher της εφαρμογής. Από χθες, μπορείς, επίσης, να κατεβάσεις τον client του Itch.io από την νέα κατηγορία «εφαρμογών» του Epic Games Store.

Από την προσθήκη του Itch.io στην πλατφόρμα του Epic Games Store, δημιουργήθηκε παράλληλα και ένα μικρό οξύμωρο σκηνικό. Αν και πουλάει αρκετά παιχνίδια, χωρίς διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων, μερικά παιχνίδια σου προσφέρουν κλειδιά Steam. Οπότε, πλέον, μπορείς να αγοράσεις παιχνίδια στο Steam… μέσα από το Epic Games Store.

Χωρίς ακόμα να μπορούμε να γνωρίζουμε πιο θα είναι το κέρδος της Epic Games, ή τη συμφωνία που έγινε μεταξύ των καταστημάτων, μεγάλος κερδισμένος πρέπει να είναι το Itch.io. Καθώς είναι ένα μικρότερο κατάστημα, με ένα κάρο καταπληκτικά indie παιχνίδια, και έχοντας ένα μεγάλο όνομα, όπως αυτό της Epic από πίσω, σίγουρα θα προσελκύσει αρκετό κόσμο.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, αυτή η προσθήκη είναι μέρος των προσπαθειών της Epic Games να προσθέσει αρκετές εφαρμογές στο κατάστημά της, η οποία ξεκίνησε με το Spotify τον Σεπτέμβριο. Χθες λοιπόν, πλάι στο Itch.io ήρθαν και τα, Brave (ένα open-source φυλλομετρητή), KenShape (ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει ένα 2D έργο τέχνης σε τρισδιάστατα μοντέλα), Krita (μια ψηφιακή εφαρμογή ζωγραφικής) και iHeart Radio (μια υπηρεσία συνδρομητικού ραδιοφώνου, που είναι διαθέσιμη μόνο στην βόρεια Αμερική). Όμως αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού σε ένα δελτίο τύπου, η Epic λέει ότι περισσότερες εφαρμογές έρχονται στο κοντινό μέλλον, συμπεριλαμβανομένου της δικιάς της εφαρμογής για βιντεοσυνομιλία, ονόματι Houseparty, καθώς και την εφαρμογή συνομιλιών μέσω βίντεο, φωνής και κειμένου, Discord.

Σε γενικές γραμμές, αυτή δεν είναι καθόλου περίεργη κίνηση από την Epic, αφού και το Steam, ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της, διαθέτει διάφορες εφαρμογές πέρα από παιχνίδια. Οι προσθήκες των εφαρμογών που κάνει η Epic φαίνονται ως άλλο ένα βήμα στις προσπάθειες να συναγωνιστεί άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αν και έχει ήδη ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε αποκλειστικά παιχνίδια, της λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά που συναντάς στο Steam, οπότε μάλλον έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους.

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Κυκλοφόρησε το Inscryption στο Nintendo Switch

Πριν λίγες ημέρες, Devolver Digital, σε συνεργασία με την Daniel Mullins Games, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία …