Our StreamersΤο Football Manager 2023 φέρνει νέα features σε όλους τους τομείς

Η κυκλοφορία του Football Manager 2023 πλησιάζει, αφού το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στις 8 Νοεμβρίου, με την beta να είναι διαθέσιμη σε όσους προ-παραγγείλουν το παιχνίδι, δυο εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει.

Αυτό που απασχολεί το κοινό του παιχνιδιού κάθε χρόνο, είναι το πώς το παιχνίδι μπορεί να γίνει καλύτερο ή μάλλον πώς μπορεί να γίνει πιο εύχρηστο. Η Sports Interactive λοιπόν έβγαλε ένα βίντεο διάρκειας 42 λεπτών, το οποίο αναλύει κάθε νέα προσθήκη που θα έχει το παιχνίδι.

Πρώτη προσθήκη είναι το Squad Planner. Το Squad Planner έχει σκοπό να βοηθήσει τον προπονητή να αποφασίσει με μεγαλύτερη ευκολία, ποιος παίχτης θα παίζει βασικός, αναπληρωματικός, σαν λύση ανάγκης κλπ.

Football Manager 2023

Στην λίστα αυτή μπορούν να μπουν και μεταγραφικοί στόχοι, με σκοπό να δει ο προπονητής πως θα «κουμπώσει» η ενδεχόμενη μεταγραφή του παίχτη αυτού με την ομάδα και τι κενά θα καλύψει. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα στην λίστα αυτή, ο προπονητής να σχεδιάσει μέχρι και 2 σεζόν μετά την ομάδα του.

Περνώντας στο Scouting, υπάρχει μια αλλαγή ως προς το Recruitment. Αντί για Assignments, πλέον υπάρχουν Recruitment Focuses. Δεν είναι μεγάλη αλλαγή ως προς τον τρόπο λειτουργίας, απλά αλλάζουν τα φίλτρα και το User Interface γίνεται πιο καθαρό. Ωστόσο, σημαντική είναι η αλλαγή στο scouting των παιχτών, αφού δεν υπάρχει πλέον το ποσοστό scouting.

Football Manager 2023

Πολλοί προπονητές έστελναν scouters για να δουν παίχτες, με αποτέλεσμα το inbox τους στο παιχνίδι να γεμίζει με reports, τα οποία κακά τα ψέματα γινόντουσαν κουραστικά και οι περισσότεροι τα αγνοούσαν μετά από ένα σημείο. Παρόλα αυτά, οι scouters περνάνε τους παίχτες από τέσσερα διαφορετικά στάδια, τα οποία φιλτράρουν τους παίχτες με αποτέλεσμα να βρεθούν μόνο οι κατάλληλοι με βάση τις οδηγίες στο Recruitment Focus.

Football Manager 2023

Το καλό είναι πως ακόμα και αυτοί που απορρίφθηκαν, επειδή για παράδειγμα δεν ήταν στο ύψος που έχει ορίσει ο προπονητής, μπορούν να εξεταστούν ξανά, αφού υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζονται τα Near Matches, δηλαδή οι παίχτες που ήταν κοντά στα κριτήρια που όρισε ο προπονητής στους scouters, αλλά δεν τα έπιασε ακριβώς.

Άλλη μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα προσθήκη, είναι η πρώτη επαφή με τον μάνατζερ του εκάστοτε παίχτη. Όπως και στην πραγματική ζωή, έτσι και στο Football Manager, κάθε παίχτης έχει έναν μάνατζερ, ο οποίος εκπροσωπεί τον παίχτη. Στο Football Manager 2022, υπάρχει η δυνατότητα να μιλήσεις με τον μάνατζερ, να τον ρωτήσεις πόσα χρήματα θα ήθελε ο παίχτης ή και η ομάδα για να τον αγοράσεις και εκείνος δίνει ένα Χ ποσό.

Football Manager 2023

Κάποιες φορές, γνωρίζεις σαν προπονητής ότι το ζητούμενο ποσό είναι μεγάλο ή δεν μπορείς να το δώσεις. Έτσι λοιπόν στο Football Manager 2023, δίνεται η δυνατότητα να πεις στον μάνατζερ του παίχτη ότι, «εμείς θέλουμε αλλά δεν μπορούμε, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο με τον μισθό του παίχτη;» και από εκεί και πέρα ο μάνατζερ απαντάει με βάση το αν ο παίχτης ενδιαφέρεται να έρθει στην ομάδα ή όχι, ρίχνοντας παράλληλα και τον μισθό του παίχτη. Το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση ανανέωσης συμβολαίου του παίχτη της ομάδας μας, αφού ρωτώντας τον μάνατζερ για μια ενδεχόμενη ανανέωση, μαθαίνεις τις σκέψεις του παίχτη και μπορείς να κινηθείς ανάλογα.

Αλλαγή θα έχουμε και στο Recruitment Meeting, το οποίο έγινε πιο ξεκάθαρο και «σπάει» σε τρία κομμάτια. Squad Planner > Player Status > Recruitment Focus. Στο πρώτο κομμάτι, εξετάζεται κάθε θέση ξεχωριστά με σκοπό να δει ο προπονητής και το staff, τι χρειάζεται η ομάδα. Στο δεύτερο κομμάτι, έρχονται στο προσκήνιο θέματα όπως ληγμένα συμβόλαια και στο τρίτο κομμάτι, δίνονται στον προπονητή κάποιοι προτεινόμενοι στόχοι, τους οποίους έχει ξεχωρίσει το τμήμα scouting.

Αφού ο προπονητής τελειώσει με τα παραπάνω, λίγες εβδομάδες αργότερα, θα υπάρξει ένα Review Meeting, μέσα στο οποίο το staff εξηγεί τι βρήκε, αν μπόρεσε να πουλήσει τους παίχτες που ήθελε ο προπονητής κλπ. Μαζί με τα παραπάνω, υπάρχει αλλαγή στην τελευταία μέρα μεταγραφών, στην οποία προστέθηκε ένα Deadline Day meeting, μέσα στο οποίο τα μέλη του τεχνικού επιτελείου προτείνουν παίχτες, ανανεώσεις, αλλαγές σε τιμές παιχτών με σκοπό να πουληθούν κλπ.

Φυσικά δεν υπάρχει Football Manager, αν δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Αλλαγές λοιπόν υπάρχουν και στην AI των αντιπάλων, όπως και σε animations μέσα στην Match Engine, αφού η ομάδα ανάπτυξης θέλει να κάνει το παιχνίδι κάθε χρόνο όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Για παράδειγμα, οι τερματοφύλακες μπορούν πλέον να αποκρούσουν με τα πόδια, οι αμυντικοί παίρνουν καλύτερες θέσεις για τις κεφαλιές και θα μειωθούν κατά πολύ τα χαζά και ανούσια τάκλιν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πλέον το παιχνίδι θα έχει άδεια σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League, Europa Conference League). Η Sports Interactive δεν θα μπορούσε να αφήσει τέτοια ευκαιρία αναξιοποίητη και ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται την άδεια  στο μέγιστο. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν παρουσιάσεις των ομάδων όπως αυτές που βλέπουμε στην τηλεόραση, podiums όπως αυτά που βλέπουμε στους τελικούς, ακόμα και κανονικές κληρώσεις με γραπτό σχολιασμό, για όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Μπορείτε να δείτε και παρακάτω τις φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.

Το Football Manager δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, σε κάθε ομάδα γράφεις και μια ιστορία. Συνήθως ο προπονητής δεν μένει για πάντα στην ομάδα, αυτοί που μένουν όμως είναι οι οπαδοί! Οι οπαδοί φέτος θα παίζουν έναν μεγαλύτερο ρόλο. Πέραν από το Board λοιπόν, πλέον θα υπάρχουν αντιδράσεις και από τους οπαδούς, οι οποίοι θα έχουν ξεχωριστό feedback, στο οποίο θα κρίνουν και αυτοί με την σειρά τους μεταγραφές, τον τρόπο παιχνιδιού, τις τακτικές κλπ.

Αυτό θα κάνει την δουλειά του προπονητή ακόμα πιο δύσκολη, αφού ο κόσμος μπορεί να διώξει ακόμα και τον προπονητή αν δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά και να τον κρατήσει εφόσον είναι αγαπητός σε αυτόν.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το Dynamic Manager Timeline, στο οποίο υπάρχουν επιτεύγματα του προπονητή, από ένα πρωτάθλημα, μια τεράστια νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, μέχρι και μια αγορά ποδοσφαιριστή ο οποίος βγήκε λίρα εκατό! Είναι στην ουσία ένας όμορφος τρόπος να βλέπεις από που ξεκίνησες και το που έχεις φτάσει.

Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά πιστεύουμε πως τα παραπάνω είναι αρκετά για να σας κρατήσουν σε αγωνία!

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Σταματάει σύντομα η υποστήριξη της CD Projekt Red για το Gwent: The Witcher Card Game

Το Gwent: The Witcher Card Game κυκλοφόρησε πριν από 5.5 χρόνια, συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου …