Our StreamersAOC I1601P – Portable Monitor Review

Το συγκεκριμένο άρθρο review ξεκίνησε λίγο διαφορετικά από όλα τα υπόλοιπα. Όντας μισοκοιμισμένος και μη έχοντας πιει καφέ, με ενημερώνει ο κούριερ ότι έχει έρθει το πακέτο μου. Δεδομένου λοιπόν ότι ακόμη δεν έχω πάρει “μπρος” μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω πως η I1601P Φορητή οθόνη της AOC έφτασε στα χέρια μου.

Ίσως για μερικούς το κομμάτι της φορητότητας μιας οθόνης να φαντάζει λίγο περίεργο, αλλά πιστέψτε με, ένα τέτοιο feature μπορεί να γλιτώσει πολύ χρόνο σε δουλειές που γίνονται σε λάπτοπ, κι όχι μέσα από την άνεση του οικιακού μας PC. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

H I1601P είναι μια LCD, Full High Definition με IPS πάνελ, οθόνη στις 15.6 ίντσες η οποία φαίνεται να στοχεύει χρήστες λάπτοπ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η ποιότητα που θα προσφέρει δεν είναι εφάμιλλη με οποιαδήποτε άλλη οθόνη της κατηγορίας της, ή ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από κατόχους PC. Το design και το βάρος της την καθιστούν εύκολη στην μεταφορά της, και φυσικά το εύρος θέασης της, την κάνει ιδιαίτερα εύκολη στην τοποθέτηση.

Θα πρέπει να σχολιάσω βέβαια και το κάλυμμα της οθόνης το οποίο πρακτικά είναι και η βάση της. Μας επιτρέπει να τοποθετούμε την οθόνη, είτε οριζόντια είτε κάθετα, κάτι το οποίο βοηθάει να εξοικονομήσουμε πολύ χώρο. Σημαντική λεπτομέρεια όσον αφορά τη στήσιμο της οθόνης είναι ότι ακόμη και αν την τοποθετήσετε ανάποδα (δηλαδή τα κάτω, πάνω) μπορείτε να την ρυθμίσετε και δείχνει σωστά την εικόνα. Βέβαια στην κάθετη τοποθέτηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσετε την εικόνα, δεν θα χρειαστεί μιας και η τροφοδοσία της οθόνης εμποδίζει να το κάνετε.

Δύο ακόμη χαρακτηριστικά στοιχεία που θα πρέπει να αναφέρω είναι η Blue Light Technology η οποία μας προστατεύει από την Blue Light ακτινοβολία, επιτρέποντας μας έτσι να είμαστε πιο ξεκούραστοι μετά από πολύωρη έκθεση στην οθόνη, αλλά και την “απλή” τροφοδοσία της η οποία απλά απαιτεί μια θύρα USB-C ώστε να συνδεθεί με οποιοδήποτε PC ή λάπτοπ εύκολα και άνετα.

Στο χρονικό διάστημα που δοκίμασα την οθόνη, μπορώ να πω ότι εντόπισα και τρία μειονεκτήματα τα οποία ναι μεν δεν την καθιστούν κακή οθόνη, αλλά σίγουρα θα πρέπει κάποιος να τα λάβει υπόψη του. Θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι η οθόνη δεν είναι για competitive gaming, ενώ τα χρώματα της είναι υπέροχα, τα 60hz που φτάνει δεν την καθιστούν “χρήσιμη” σε αυτού του είδους διασκέδασης, κάτι το οποίο δεν ισχύει για το casual gaming.

Το δεύτερο και σημαντικότερο κομμάτι είναι η σύνδεση της οθόνης. Το usb βρίσκεται σε μια από τις πλαϊνές πλευρές, κάτι το οποίο εξ’ αρχής σημαίνει ότι ασχέτως του ότι η οθόνη μπορεί να σεταριστεί ορθά όπως και την τοποθετήσετε, η μια πλευρά είναι εκτός των επιλογών μας, γιατί θα υπάρχει ένα καλώδιο να μας εμποδίζει. Πάνω σε αυτό θα προσθέσω το “μειονέκτημα” του να χρειάζεται usb-c για να λειτουργήσει η οθόνη, κάτι που τα παλαιότερα pc/laptops λογικά δεν θα έχουν, οπότε θα πρέπει να βασιστείτε σε αντάπτορα για usb-3 και υψηλών δυνατοτήτων (fast charging) καλώδιο.

Το τρίτο – περίπου – αρνητικό που έχω να σχολιάσω είναι το μενού. Εδώ η AOC κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα απλό μενού, το οποίο μπορείτε να δουλεύετε με την χρήση ενός πλήκτρου. Εδώ, ναι μεν δέχομαι την απλούστευση της όλης λειτουργίας, αλλά πάντα ήμουν fan των πιο “διακριτών” συνόλων, πχ δύο πλήκτρα μετακίνησης και ένα πλήκτρο επιλογής, αλλά αυτό είναι πιο πολύ προσωπική προτίμηση οπότε δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τέρμα αρνητικό.

Κάπου εδώ θα αφήσω την σύγχρονη πένα μου (το πληκτρολόγιο) και θα δώσω την σκυτάλη της επιλογής και του σχολιασμού σε εσάς. Η I1601P είναι μια οθόνη που έρχεται να δώσει μια δυνατή ενίσχυση σε όσους δουλεύουν σε laptop ή θέλουν να έχουν την δυνατότητα μετακίνησης της οθόνης από σύστημα, χωρίς να μειώνει τις δυνατότητες που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε. Καλή συνέχεια σε όλους και όλες, καλές γιορτές και τα λέμε στο επόμενο άρθρο.

Επιμέλεια κειμένου: Μάριος “NoPlanGamerS” Τουτουντζής

Διαβάστε ακόμη:

AOC Agon AG254FG – Monitor Review

AOC AG493UCX – Monitor Review

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Ανασκόπηση 2022: Ένα γεμάτο έτος μέσα από τα μάτια των συντακτών του GameLab

Το 2022, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και το πιο εύκολο έτος της ιστορίας. Παρά …