Our StreamersAtlas Fallen- PC Review

Είχατε σκεφτεί πότε πως θα ήταν αν σε ένα game θα χειριζόσασταν έναν ήρωα οπού θα χρησιμοποιούσε την άμμο ως όπλο του; Ε λοιπόν το Atlas Fallen από την Focus Entertainment μας λύνει αυτή την απορία και εγώ είμαι εδώ σήμερα για να σας πω πως μου φάνηκε το παιχνίδι. Προτού όμως σας πω την άποψή μου, πάμε λίγο να δούμε τι ακριβώς είναι το Atlas Fallen.

Το Atlas Fallen είναι ένα third-person action role-playing από την Focus Entertainment και την Deck13, το οποίο παίρνει μέρος σε έναν ερειπωμένο post-apocalyptic κόσμο, όπου θα δούμε των ήρωα μας να ξεκινάει σε ένα nomadic camp. Ψάχνοντας έναν κλέφτη, έρχεται σε επαφή με ένα αρχαίο gauntlet το οποίο του δίνει god-like powers δίνοντάς του την δυνατότητα να χειρίζεται την άμμο και να  αντιμετωπίσει διάφορα τέρατα γνωστά ως wraiths.

Έχοντας πλέον λοιπόν στην κατοχή μας το gauntlet παίρνουμε μια σοβαρή αποστολή. Να καταρρίψουμε τον Thelos, τον Θεό του Ήλιου οπού καταπιέζει τους ανθρώπους αυτού του fantasy κόσμου.

Αρκετά όμως με την ιστορία του παιχνιδιού γιατί δεν θέλω να σας κάνω και κάποιου είδους spoil. Ας περάσουμε τώρα στο τι ακριβώς μας προσφέρει το παιχνίδι. Αν και μιλάμε για ένα action RPG δεν είναι ακριβώς ότι έχουμε συνηθίσει από τα τελευταία παιχνίδια που έχουμε δει, καθώς το fast-paced στυλ του μου θύμισε πως παίζω περισσότερο ένα hack ‘n’ slash game, και θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ, όμως πάμε πρώτα να δούμε τι ακριβώς συναντάμε  στο παιχνίδι.

Το Atlas Fallen μας προσφέρει ένα είδος open world map, καθώς την περισσότερη ώρα μας στο παιχνίδι θα την περνάμε πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη ή για να το θέσω καλυτέρα, outposts, για να πάρουμε main αλλά και side quest missions για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε την ιστορία. Όσο για το open world κομμάτι, αυτό που ουσιαστικά κάνουμε είναι να μαζεύουμε υλικά για upgrades, τα οποία φυσικά είναι αρκετά εύκολο να τα μαζέψουμε καθώς υπάρχουν παντού, random encounters από enemies που μπορούμε και να προσπεράσουμε, καθώς και διαφορά mini puzzles οπού μας δίνουν διαφορά υλικά για upgrades.

Όσον αφορά τα fights, το παιχνίδι μου θύμισε περισσότερο hack ‘n’ slash, πάρα action rpg. Οι μάχες γίνονται με random encounters που, όπως είπα και παραπάνω, μπορούμε να αποφύγουμε, εκτός από κάποια trials και φυσικά τα boss fights. Οι μάχες λοιπόν είναι αρκετά fast paced και βασίζονται σε combos σε parry αλλά και σε dodges.

Φυσικά το παιχνίδι έχει στοιχεία RPG, καθώς μπορούμε να βρούμε και να αγοράσουμε διάφορα armors τα οποία έχουν διαφορά traits και είναι και ο τρόπος μας να κάνουμε lvl up τον χαρακτήρα. Επίσης, έχουμε την δυνατότητα να βρούμε traits και passives για να “χτίσουμε” όπως θέλουμε τον χαρακτήρα μας.

Πάνω κάτω αυτά θα συναντήσουμε στο Atlas Fallen, τώρα πάμε να δούμε αν τελικά αξίζει το παιχνίδι. Αν σας αρέσουν τα hack ‘n’ slash πιστεύω ότι το Atlas Fallen δεν θα σας απογοητεύσει. Αν και δεν είναι το παιχνίδι που με έκανε να κολλήσω και να μην μπορώ να το κλείσω, είναι αρκετά απολαυστικό και περνάς ευχάριστα παίζοντάς το. Έχει ωραία γραφικά, ωραίο περιβάλλον και αρκετά καλά combos, ενώ προσφέρει κι ένα διαφορετικό story από ότι έχουμε συνηθίσει. Κάτι ακόμα που πρέπει να αναφέρω, είναι και το γεγονός πως δεν έχει μεγάλα και κουραστικά missions, ενώ επίσης καλό είναι ότι μπορούμε να παίξουμε και co-op παρέα με ένα φίλο μας.

Αν και για να τα λέμε κι όλα, πέραν των όλων θετικών που είχε το παιχνίδι, στο να το απολαύσω ακόμη καλυτέρα βοήθησε και η νέα μου οθόνη της AOC η AOC Q27G2U/BK, όπου με την 2K ανάλυση της καθώς και με τα 144hz που διαθέτει μου πρόσφερε μια καταπληκτική εμπειρία.

Τώρα για αρνητικά δεν έχω πολλά να πω καθώς το μόνο που βρήκα ήταν ένα μικρό θεματάκι με τον ήχο στα fights και ίσως, λίγο πιο προσωπικό αυτό, είναι ότι με κούρασε η επαναληψιμότητα στους εχθρούς.

Οπότε όπως μπορείτε κι εσείς να καταλάβετε, ναι, θα σας συνιστούσα σίγουρα να πάρετε και να χαθείτε στον κόσμο του Atlas Fallen.

Βαθμολογία: 7,5/10

Διαβάστε ακόμη:

Amnesia: The Bunker – PC Review

Paranormal Hunter – PC Review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Pathfinder: Gallowspire Survivors – PC Review

Τα Roguelite παιχνίδια έχουν κατακλίσει την gaming αγορά τον τελευταίο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ανά …