Our StreamersPathfinder: Gallowspire Survivors – PC Review

Τα Roguelite παιχνίδια έχουν κατακλίσει την gaming αγορά τον τελευταίο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βλέπουμε νέα games που προσφέρουν κάτι διαφορετικό, είτε αυτό είναι στο story του παιχνιδιού, είτε είναι κάποιο νέο mechanic. Βέβαια, όλα έχουν ένα κοινό. Μας προσφέρουν άπειρες ώρες διασκέδασης, αλλά και rage ταυτόχρονα καθώς πολλές είναι οι φόρες που θέλουμε να πετάξουμε κάτι στον τοίχο επειδή χάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα νέο Roguelite παιχνίδι, που παίρνει μέρος στο σύμπαν του Pathfinder (DnD), με το όνομα Pathfinder: Gallowspire Survivors το οποίο είναι ένα Roguelite, Horde Defense παιχνίδι από το Bkom Studios.

Στο Pathfinder: Gallowspire Survivors θα εισέλθετε στο θρυλικό Tower of Darkness όπου θα κληθείτε να επιβιώσετε απέναντι σε ορδές από διάφορους εχθρούς, μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας στόχο. Το παιχνίδι ακολουθεί την λογική των παλαιότερων παρόμοιων παιχνιδιών, δηλαδή σκοτώνοντας εχθρούς ανεβαίνουμε level και κάνουμε upgrade τον χαρακτήρα μας.

Στην διάθεση μας έχουμε 3 επιλογές από ήρωες για να διαλέξουμε, τους fighter, rogue και mage, ενώ παράλληλα μαζί μας μπορούμε να έχουμε και έναν companion ο οποίος θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στον τεράστιο αριθμό των εχθρών που θα βρούμε μπροστά μας. Φυσικά σκοπός μας είναι να βρούμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό καθώς το κάθε class έχει διαφορετικά attacks και abillities.

Όταν τελειώνει ένα run, που στις αρχές θα πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι απλά θα μπαίνετε και θα πεθαίνετε αρκετά εύκολα, μπορούμε να αναβαθμίζουμε τους χαρακτήρες μας και να τους δώσουμε νέα abilities και νέα passives, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε πιο ψηλά την επόμενη φορά. Ουσιαστικά αυτό είναι και το νόημα του παιχνιδιού. Παίζεις, πεθαίνεις, κάνεις αναβαθμίσεις και μετά πάλι ξανά το ίδιο, μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Πάνω κάτω αυτά για το παιχνίδι, μιας και σοβαρά δεν έχει κάτι το περίεργο να αναλύσουμε. Οπότε ας περάσουμε στο κομμάτι όπου θα σας πω αν αξίζει (πάντα κατά τη γνώμη μου).

Αρχικά δεν βρήκα κάτι αρνητικό. Ή σου αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια και το παίζεις ή δεν σου αρέσουν και δεν το ακουμπάς καν. Το Pathfinder: Gallowspire Survivors είναι ένα ωραίο, χαλαρωτικό παιχνίδι, που θες να παίξεις άπλα για να περάσεις την ώρα σου χωρίς να σκέφτεσαι πολλά πράγματα καθώς το μόνο που κάνεις είναι να κουνάς τον χαρακτήρα σου και όλα τα υπόλοιπα τα κάνει το παιχνίδι μόνο του.

Όποτε αν θέλετε ένα τέτοιο παιχνίδι, το Gallowspire Survivors είναι το κατάλληλο για εσάς, καθώς έχει και αρκετά καλά γραφικά, σε σχέση με άλλα του ίδιου είδους, και σας προσφέρει και αρκετούς διαφορετικούς τρόπους να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας.

Τώρα, αν δεν είστε σίγουροι και θέλετε να δοκιμάσετε αν θα σας αρέσει ένα τέτοιο game, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με κάποιο άλλο, δωρεάν κατά προτίμηση, παιχνίδι αυτού του στυλ και να αποφασίσετε μετά αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο εξεζητημένο σαν το Gallowspire Survivors.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω πως το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε Early Access, οπότε σίγουρα θα προστεθεί νέο περιεχόμενο μέχρι αυτό να κυκλοφορήσει και επίσημα, κάτι το οποίο πρόκειται να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία: 7/10

Διαβάστε ακόμη:

Atlas Fallen- PC Review

Amnesia: The Bunker – PC Review

Σχόλια

About Γιάννης Σαμουήλ

Με λένε Γιάννη Σαμουήλ μπορείτε όμως να με φωνάζετε και Râgnarök. Καθώς πάντα ήθελα να ήμουν Viking και πολεμάω για να κερδίσω την θέση μου στην Valhalla. Επειδή όμως με εμποδίζουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τελικά παίζω video games, από την εποχή των Atari (ναι είμαι τόσο παλιός που φύσαγα την κασέτα όταν δεν έπαιζε). Επιρροές σε παιχνίδια έχω κυρίως από MOBA, RPG και FPS άλλα οποίος θέλει τον παίζω και 1v1 σε fighting (μήπως και πάρουμε ποτέ αυτήν τη θέση στη Valhalla).

Check Also

Atlas Fallen- PC Review

Είχατε σκεφτεί πότε πως θα ήταν αν σε ένα game θα χειριζόσασταν έναν ήρωα οπού …