Our StreamersΆσχημα τα νέα για την σειρά Project CARS

Η ΕΑ, έστω και ανεπίσημα, ανακοίνωσε πως θα ρίξει “μαύρο” στην αγωνιστική σειρά παιχνιδιών ταχύτητας Project CARS. Τα δυσάρεστα νέα προήλθαν από μια σχετική έκθεση που στάλθηκε στους συνεργάτες της εταιρίας, η οποία στη συνέχεια διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Στην έκθεση αυτή, που είδε το φως της δημοσιότητας χτες, 8 Νοεμβρίου, δεν γίνεται λόγος για το πότε ακριβώς θα σταματήσει να δέχεται υποστήριξη η σειρά, όμως έγινε σαφές, ευτυχώς, πως όλοι όσοι δούλευαν πάνω στα παιχνίδια, δεν θα μείνουν στον αέρα, αλλά θα μεταφερθούν εσωτερικά σε άλλα projects της EA, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους.

Τα νέα αυτά βέβαια, δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη, μιας και η EA, μετά την αγορά της Codemasters, είχε κάνει γνωστή την θέλησή της να συγκεντρωθούν οι πόροι της εταιρίας, αλλά και των θυγατρικών της, όπως είναι η Slightly Mad που είναι η δημιουργός του Project CARS, είτε σε νέα παιχνίδια, είτε σε άλλες σειρές πιο δημοφιλείς στο κοινό. Και εφόσον υπήρχε η άποψη ότι η εν λόγω σειρά “έχει πιάσει το ταβάνι της” (τόσο από την εταιρία, όσο κι από τους ίδιους τους παίχτες), ήταν μια αναμενόμενη απόφαση.

Επιπλέον, η αρχή του τέλους της σειράς είχε γίνει λίγο καιρό πριν, όταν η Slightly Mad είχε ανακοινώσει ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς αποσύρονται από τα ψηφιακά ράφια των καταστημάτων, λόγω του ότι δεν έγινε η ανανέωση στα δικαιώματα για την χρήση αρκετών μαρκών αυτοκινήτων.

Βέβαια, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα σημαίνει αυτό για τους κατόχους του παιχνιδιού, δηλαδή το αν θα κλείσουν γενικά οι servers, επιτρέποντας μόνο το single player, ή αν απλά το παιχνίδι θα περάσει σε μια κατάσταση στασιμότητας, διατηρώντας όμως παράλληλα την επιλογή του online.

Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχεται σιγά σιγά η ώρα για μια εκ των πιο γνωστών σειρών παιχνιδιών ταχύτητας να τρέξει τον τελευταίο γύρο της.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της EA.

Σήμερα ανακοινώσαμε εσωτερικά μια ενημέρωση στο χαρτοφυλάκιο των αγώνων μας. Μετά από αξιολόγηση του επόμενου τίτλου του Project CARS και των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ανάπτυξής του πήραμε την δύσκολη, αλλά απαραίτητη, απόφαση να σταματήσουμε την ανάπτυξη του και την διάθεση των κεφαλαίων για χρηματοδότηση στο Project CARS. Αποφάσεις σαν αυτές είναι δύσκολες αλλά μας επιτρέπουν να εστιάσουμε σε τομείς που πιστεύουμε ότι έχουμε παραπάνω ευκαιρίες να δημιουργήσουμε παιχνίδια που θα αγαπήσουν οι θαυμαστές μας. Εστιάζουμε στα δυνατά μας σημεία στο χαρτοφυλάκιο των αγώνων μας, ιδιαίτερα στις εμπειρίες IP με άδεια χρήσης και σε εμπειρίες ανοιχτού κόσμου και επεκτείνουμε τα Franshise μας για να είμαστε πιο κοινωνικοί με μακροπρόθεσμες ζωντανές υπηρεσίες που θα μας κάνουν ανταγωνιστικότερους και καλύτερους και θα προσελκύσουν παγκόσμια νέους παίκτες για τα παιχνίδια μας. Με τις μεταβαλλόμενες επιθυμίες και θέλω των θαυμαστών μας είναι ανάγκη να εξελίσσουμε τα παιχνίδια μας πέρα από το παιχνίδι αυτό καθαυτό παρέχοντας στους παίκτες μας νέες εμπειρίες και ευκαιρίες να συνδέονται με τους φίλους τους.

Διαβάστε ακόμη:

Μια νέα φήμη αναφέρει ότι το Diablo IV πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο

Κυκλοφόρησε το νέο DLC του Surviving the Aftermath

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το HBO ανακοίνωσε επίσημα την δεύτερη σεζόν του The Last of Us!

Ο κόσμος μίλησε και το HBO άκουσε. Επίσημα λοιπόν έχουμε την ανακοίνωση από την HBO …