Our StreamersΗ Riot είναι σχεδόν σίγουρη πως δεν διέρρευσαν στοιχεία παιχτών αλλά έχει άλλα θέματα να λύσει

Πριν λίγες μέρες, σας είχαμε αναφέρει για την επίθεση που δέχθηκε η Riot, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν λίγο τα πλάνα της εταιρίας, αναφορικά με το νέο περιεχόμενο που ήταν δρομολογημένο να προστεθεί στο League of Legends, όπως για παράδειγμα το νέο update της Ahri.

Όμως, στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι περισσότεροι παίχτες θορυβήθηκαν, όχι για την καθυστέρηση, αλλά για τον κίνδυνο να διαρρεύσουν προσωπικά τους στοιχεία, παρά τις καθησυχάσεις της Riot για το αντίθετο. Έτσι λοιπόν, η εταιρία, έβγαλε μία ακόμη ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας τους παίχτες, πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα, σε post στο Twitter, η Riot ενημέρωσε το κοινό της για την όλη κατάσταση, λέγοντας:

Όπως υποσχεθήκαμε, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του hacking της περασμένης εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ανάλυση μας επιβεβαίωσε ότι ο πηγαίος κώδικας για το League, το TFT και μια παλιάς πλατφόρμας anticheat χρησιμοποιήθηκαν από τους hackers.

Σήμερα λάβαμε ένα email για να δώσουμε λύτρα. Περιττό να πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε. Παρόλο που αυτή η επίθεση διέκοψε το building environment μας και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον, το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένουμε βέβαιοι ότι δεν παραβιάστηκαν δεδομένα ή προσωπικά στοιχεία των παιχτών.

Δυστυχώς οποιαδήποτε έκθεση στον πηγαίο κώδικα, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης νέων cheats. Εργαζόμαστε για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο της επίθεσης στο anticheat, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε διορθώσεις το συντομότερο δυνατό, εάν χρειαστεί.

Ο πηγαίος κώδικας που αποκτήθηκε παράνομα περιλαμβάνει κάποια τεστ που κάναμε. Αν και ελπίζουμε πως αυτά τα νέα features θα κυκλοφορήσουν, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει. Οι ομάδες ασφαλείας μας και οι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι εξωτερικοί σύμβουλοι μας, συνεχίζουν να αξιολογούν την επίθεση και να ελέγχουν τα συστήματα μας. Έχουμε επίσης ειδοποιήσει τις αρχές και συνεργαζόμαστε ενεργά μαζί τους καθώς ερευνούν την επίθεση και την ομάδα πίσω από αυτήν.

Δεσμευόμαστε πως θα υπάρξει διαφάνεια και θα δημοσιεύσουμε μια πλήρη έκθεση στο μέλλον που θα περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο που έγινε το hack, τις περιοχές όπου απέτυχαν οι έλεγχοι ασφαλείας μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά.

Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο από την περασμένη εβδομάδα και πιστεύουμε ότι θα διορθωθούν τα πράγματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, κάτι που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στον κανονικό ρυθμό ανανέωσης στο μέλλον. Οι ομάδες του League of Legends και του TFT θα σας ενημερώσουν σύντομα για το τι σημαίνει αυτό για κάθε παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη:

Το SpellForce: Conquest of Eo κυκλοφορεί σε λίγες μέρες

Αποχωρεί γνωστό στέλεχος της BioWare μετά από 19 χρόνια στην εταιρία

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Ξεκινάει από σήμερα η νέα σεζόν στο Overwatch 2

Όσοι ασχολούνται με το Overwatch 2, θα γνωρίζουν ήδη πως σήμερα ξεκινάει η νέα σεζόν, …