Our StreamersLeague of Legends Worlds 2023: Ο “βασιλιάς” επέστρεψε στον θρόνο του μετά από αρκετά χρόνια

Όσοι ασχολούνται με το League of Legends, σίγουρα σήμερα θα ήταν μια καλή μέρα για αυτούς, μιας και πριν λίγο είχαμε τον μεγάλο τελικό του φετινού Worlds του παιχνιδιού. Με την ομάδα του, ίσως πιο γνωστού παίχτη στην ιστορία του παιχνιδιού, Faker, δηλαδή τους T1, να επιστρέφουν για άλλη μια χρονιά, γεμάτη αμφισβητήσεις και προβλήματα (όπως ορισμένοι τραυματισμοί που κράτησαν λίγο πίσω ορισμένους παίχτες) στην τελική φάση της διοργάνωσης. Όμως, σε αντίθεση με πέρυσι, αυτή τη φορά δεν είχαν να αντιμετωπίσουν την “Σιντερέλα” της διοργάνωσης που ζούσε το δικό της παραμύθι, αλλά μια Super Team (όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς), την WBG, η οποία έχει “μαζέψει” ό,τι καλύτερο υπάρχει από παίχτες στην Ασία.

Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι η “σύγκρουση” δύο τέτοιων δυνάμεων θα μπορούσε να προσφέρει μόνο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και η αλήθεια είναι ότι όσοι απλά ήθελαν να απολαύσουν τα παιχνίδια του μεγάλου τελικού, και αποφάσισαν να ξυπνήσουν λίγο πιο νωρίς για να το κάνουν, δικαιώθηκαν απόλυτα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Στην κορυφή του κόσμου για φέτος όμως τελικά θα μπορούσε να βρεθεί μόνο μια από αυτές τις δύο ομάδες. Και τελικά ο Faker, μαζί με τους Zeus (MVP των τελικών μάλιστα), Gumayusi και τα υπόλοιπα μέλη των T1, ήταν αυτοί που κατάφεραν να σηκώσουν στα χέρια τους την κούπα, σε ένα κατάμεστο γήπεδο (Sky Dome) στη Σεούλ.

Όπως και κάθε χρονιά όμως, έτσι και φέτος θα αποφύγουμε να κάνουμε αναλύσεις στα “σημεία” που κέρδισε/έχασε η κάθε ομάδα. Υπάρχουν στην κοινότητα αρκετά άτομα τα οποία μπορούν να κάνουν καλύτερες και πιο λεπτομερείς αναλύσεις για τα παιχνίδια. Εμείς απλά θα πούμε ότι αυτό που είδαμε στις οθόνες μας, μας κράτησε προσηλωμένους εκεί κι αυτό ήταν περισσότερο από αρκετό.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα 3-0 sweep για τους T1, έχοντας μάλιστα αρκετά εμφατική εμφάνιση, παρά την προσπάθεια των WBG να αποδείξουν ότι το ατομικό ταλέντο των παιχτών τους είναι αρκετό για να τους κάνει πρωταθλητές. Όμως, όπως ισχύει σε κάθε ομαδικό άθλημα, η ομάδα είναι πάνω από κάθε ξεχωριστό παίχτη. Και εκεί ήταν που υπερτερούσαν οι T1. Ήταν πιο “ομάδα” (άσχετα αν ο Faker “έκλεισε” αρκετά στόματα με τις εμφανίσεις του) από τους WBG που πρακτικά ήταν η πρώτη τους χρονιά που έπαιζαν μαζί σαν ομάδα. Και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό.

Πέραν όμως από τα παιχνίδια των τελικών, εν μέσω των παιχνιδιών, είχαμε και μερικές ανακοινώσεις που αφορούσαν το League of Legends και την νέα του σεζόν (2024) που πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Με τις κυριότερες από αυτές να είναι, οι αλλαγές που θα γίνουν στην μορφολογία του χάρτη, φέρνοντας μάλιστα μαζί τους και μια πιο Void θεματική, αλλά και η ανακοίνωση ενός νέου χαρακτήρα, με την ονομασία Hwei, ένας spell-caster ο οποίος ίσως είναι ο πιο πολύπλοκος χαρακτήρας που έχει μπει στο παιχνίδι (ακόμα κι από τον Aphelios) μιας και, όντας ζωγράφος, θα “παίζει” ανάλογα με τα τρία βασικά χρώματα που χρησιμοποιεί, τα οποία θα αλλάζουν και τα effects των ικανοτήτων του.

Γενικά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ήταν ένα αρκετά “OP” πρωινό, ανάλογο της δημοτικότητας του παιχνιδιού, το οποίο δικαίωσε απόλυτα όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν ζωντανά τα παιχνίδια. Εμείς θα κλείσουμε με την φράση, “Κάθε χρόνο και καλύτερα”, μία φράση που το νόημά της φαίνεται να ενστερνίζεται και η Riot Games, με την ευχή παράλληλα να δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και μια ομάδα από την Ευρώπη να πρωταγωνιστεί (ξανά) στις Worlds διοργανώσεις. Χλομό, μιας και η διαφορά πλέον μεταξύ των ηπείρων είναι χαοτική, αλλά δεν σταματάμε να το ελπίζουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Τα κυριότερα gaming νέα της εβδομάδας: Επιτέλους μάθαμε πότε θα έρθει το remaster του The Last of Us Part 2

Η Activision αποκάλυψε τι να περιμένουμε στο νέο update του Call of Duty: Modern Warfare 3

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Το Light No Fire είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της Hello Games

Κατά την διάρκεια των φετινών The Game Awards, η Hello Games έδωσε στην δημοσιότητα ένα …