Our StreamersLeague of Legends lore – Η Ιστορία της Karma

Ένας από τους πολλούς Μήτσους που έχουμε εδώ στο GameLab, ο Χρονόπουλος, εδώ και αρκετούς μήνες έχει ανακαλύψει έναν κόσμο, που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε να μισούμε (αν βγάζει νόημα αυτή η έκφραση). Φυσικά και αναφερόμαστε στον κόσμο του League of Legeds. Ο οποίος όμως, αν κάτσει κάποιος και τον ψάξει πιο βαθιά, θα ανακαλύψει ότι κάτω από ένα, κατά γενική ομολογία, τοξικό community, βρίσκεται μια πολύ ενδιαφέρουσα μυθολογία, με χαρακτήρες με ιδιαίτερα backrounds. Τα οποία είναι και αυτά που θα αναλύσει ο JC στα βίντεο του. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ταξίδια σε όλες τις γωνιές της Runeterra, από τα παγωμένα βουνά του Freljord, μέχρι το μυστηριώδες σύμπλεγμα νησιών των Shadow Isles. Όπου όλα έχουν πολλές ιστορίες να μας πουν, μέσω των χαρακτήρων που κατοικούν εκεί.

Η Karma είναι ένα αρχαίο πλάσμα της Ionia το οποίο καθοδηγεί τον λαό της, γενιά προς γενιά. Όμως δεν έχει την ίδια εμφάνιση ή καλύτερα σώμα κάθε φορά, αφού μιλάμε για μια μετενσάρκωση αυτού του πλάσματος η οποία γίνεται κάθε φορά που πεθαίνει το εκάστοτε σώμα της. Αυτή την περίοδο, η Karma περπατάει στον κόσμο της Runeterra στο σώμα της Darra, μιας νεαρής γυναίκας η οποία χαρακτηρίζεται από το πάθος και το πείσμα της. Η Darra λοιπόν, από πολύ μικρή ηλικία, είχε αρχίσει να έχει διάφορα οράματα και μνήμες από ζωές και γεγονότα που δεν είχε ζήσει η ίδια. Κάτι το οποίο οι κάτοικοι του χωριού της δεν κατάλαβαν τι είναι στην αλήθεια, δηλαδή στιγμές από τις προηγούμενες ζωές της Karma, έτσι κατέληξαν στο ότι η Darra είναι απλά τρελή και ότι πρέπει να θεραπευτεί. Και κάπως έτσι, η ζωή της Darra άρχισε να εγκλωβίζεται μέσα στις καλύβες των θεραπευτών, με τα οράματα όμως να μην λένε να φύγουν. Μέχρι τουλάχιστον την εμφάνιση μερικών μοναχών στο χωριό της νεαρής κοπέλας, οι οποίοι κατάλαβαν ότι η Darra είναι η νέα μετενσάρκωση της Karma, την οποία φεύγοντας πήραν μαζί τους για να εκπαιδευτεί και να γίνει η νέα ηγέτης της Ionia. Η φιλοσοφία της Karma ήταν ακριβώς όπως γνωρίζουμε την σημασία της λέξης κάρμα, ότι δηλαδή η κάθε κακή πράξη θα επιφέρει από μόνη της τις επιπτώσεις. Όμως αυτό δεν ήταν κάτι που συμμεριζόταν και η Darra, η οποία αρκετές φορές ήθελε να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Κάτι το οποίο όμως δεν έκανε γιατί σεβόταν την κοσμοθεωρία του λαού της. Τουλάχιστον μέχρι την εισβολή της αυτοκρατορίας του Noxus στην Ionia και τον τεράστιο πόλεμο που ξέσπασε, αφαιρώντας τις ζωές αρκετών αθώων ανθρώπων. Κάτι το οποίο και εξόργισε την Karma/Darra η οποία αποφάσισε να βγει στο πεδίο της μάχης και να αναμετρηθεί με έναν στρατηγό της Noxus με σκοπό να αποθαρρύνει τις στρατιές του και να τους κάνει να αποχωρίσουν. Όμως δεν υπολόγισε σωστά τις δυνάμεις της, και αντί να τους εκφοβίσει, τους κατέστρεψε ολοσχερώς. Κάτι που ναι μεν έδωσε θάρρος στον λαό και τον στρατό της Ionia, όμως ήταν εντελώς αντίθετο με τις διδαχές της Karma. Κάτι το οποίο φυσικά και ενόχλησε τους μοναχούς του τάγματός της, οι οποίοι την παρακάλεσαν να μην καταφύγει ποτέ ξανά στη βία. Όμως ο χαρακτήρας της Darra επικράτησε τελικά, αποφασίζοντας ότι μερικές φορές θα πρέπει να πράττει όπως εκείνη νομίζει και όχι να περιμένει τις, θεωρητικές, επιπτώσεις που θα έχουν οι πράξεις του καθενός.

Διαβάστε ακόμη:

League of Legends lore- Η Ιστορία του Thresh

League of Legends lore – Η Ιστορία της Miss Fortune

Σχόλια

About Gamelab.gr

Η ομάδα του GameLab απαρτίζεται από άτομα που ξέρουν τι κάνουν (ή τουλάχιστον το πιστεύουν αρκετά ώστε να πείσουν τους υπόλοιπους για αυτό) δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σύνολο για ένα σωστό gaming site.

Check Also

Football Manager 2023 ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ #05

Είναι γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία, εδώ και μερικά χρόνια έχει αποφασίσει να “σπρώξει” αρκετά …