Our StreamersThe Crew: Motorfest – PC Review

Καλωσήρθατε στο νησί του O’ahu της Χαβάης, όπου “όλα είναι δρόμος” και κάθε πιθανό μονοπάτι είναι και μια πίστα αγώνων. Είτε είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, είτε κάποια γραφική χωμάτινη διαδρομή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεμίσετε αδρεναλίνη και θα πάτε το στροφόμετρο του αυτοκινήτου σας στα κόκκινα.

Καλωσήρθατε λοιπόν στο The Crew: Motorfest το τρίτο παιχνίδι της σειράς Τhe Crew της Ubisoft, όπου πρόκειται για ένα Open World παιχνίδι αγώνων ταχυτήτων που μπορείς να επιλέξεις το όχημα σου ανάμεσα σε μια πληθώρα μηχανοκίνητων οχημάτων, ακόμα και μικρών αεροπλάνων. Με την πρώτη ματιά το παιχνίδι έχει αρκετές ομοιότητες με την σειρά παιχνιδιών Forza. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, τουναντίον αυτό σημαίνει ότι εκ πρώτης όψεως το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και απολαυστικό.

Ξεκινώντας το παιχνίδι η MALU σας καλωσορίζει στο νησί ως μία από τους διοργανωτές του EVENT στο νησί της Χαβάης και σας επεξηγεί τα βασικά για να μπείτε πιο γρήγορα στο κλίμα του παιχνιδιού. Σας βοηθάει επίσης να καταλάβετε τι ακριβώς παίζει σε αυτήν την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πολλά άλογα στο μηχανοστάσιο σας αλλά και την μυρωδιά της βενζίνης και του καμένου λάστιχου.

Μετά από μερικούς αγώνες για να συνηθίσετε το gameplay του The Crew: Motorfest ξεκινάει η αληθινή σας περιπλάνηση στο νησί και η συμμετοχή σας σε διάφορες διοργανώσεις, με σκοπό την πρωτιά και την δόξα. Και φυσικά την συλλογή επάθλων και χρημάτων, με σκοπό να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα στο γκαράζ σας. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά οχήματα από τις γνωστές μάρκες να επιλέξετε, τα οποία φυσικά δεν μένουν μόνο στα κλασσικά αυτοκίνητα, αλλά ανάμεσα τους μπορείτε να βρείτε και μονοθέσια της Formula 1, Buggy οχήματα, σούπερ Cars, ακόμα και αεροσκάφη. Στην ουσία τα οχήματα που μπορείς να επιλέξεις είναι πάνω από 500, με το παιχνίδι να σου δίνει απλόχερα την επιλογή να πειραματιστείς για το τι θέλεις να έχεις στο γκαράζ σου.

Το κύριο μέρος του παιχνιδιού είναι η διοργάνωση The Playlist που η κάθε μία έχει και διαφορετικό θέμα. Όπως παλιά και ιστορικά αυτοκίνητα, Muscle Cars κτλ., με την εκάστοτε πίστα να ταιριάζει οπτικά και με το στυλ του Playlist που διαγωνίζεστε εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα στο Made In Japan η πίστα είναι χαρακτηριστική με νέον φώτα και επιβλητική Underground ατμόσφαιρα που θυμίζει την ταινία Fast And Furious: Tokio Drift. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα events με διάφορους Infuencers στον τομέα του αυτοκινήτου, με ονόματα όπως Super Car Blonde, Donut Media κτλ. που είναι μια ευχάριστη και ασυνήθιστη πινελιά.

Πάντως, εγώ προσωπικά, από όλα αυτά, απόλαυσα περισσότερο το event του Donut Media, με αναμετρήσεις 1vs1 ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα της ίδιας σχολής πχ Mustang vs Camaro ή Lamborgini vs Ferrari, για το πιο αμάξι είναι καλύτερο συνολικά (φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κτλ).

Ένας άλλος δημοφιλής αγώνας είναι ο Grand Race. Ένας μεγάλος αγώνας διάρκειας περίπου 10 λεπτών με 28 παίκτες online, ο οποίος χωρίζεται σε τρία τμήματα για τρία επίπεδα αγώνων με αυτά να μεταβάλλονται μεταξύ τους ανά 30 λεπτά. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά να εξερευνήσετε και πολλά είδη αγώνων, όλα εξίσου απολαυστικά, που θα τεστάρουν την οδηγική σας ικανότητα στο έπακρο.

Επίσης, το Main Stage έχει κάθε μήνα και άλλο θέμα με μοναδικές ανταμοιβές που είναι χρονικά περιορισμένες οπότε θέλει αρκετή ενασχόληση με το παιχνίδι για να λάβεις μοναδικά δώρα και συλλεκτικά αντικείμενα.

Στο τομέα των γραφικών, το παιχνίδι είναι υπερπλήρεις με τα τοπία της Χαβάης να είναι μοναδικά σε ομορφιά, εφάμιλλα των πραγματικών. Τα αυτοκίνητα είναι λεπτομερή, αληθοφανή και η Ubisoft έχει κάνει εξαιρετική δουλεία και σε αυτόν το τομέα. Ακτές, ηφαίστεια και παραλίες είναι πανέμορφα και πρακτικά σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του FAST TRAVEL, το οποίο προσωπικά χρησιμοποίησα ελάχιστα καθώς προτιμούσα να οδηγώ από την μια τοποθεσία την άλλη, θαυμάζοντας τα τοπία και τις εναλλαγές τους. Ένα άλλο διαφορετικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο χάρτης του παιχνιδιού έχει δορυφορικό ζουμ που προσδίδει άλλη χάρη και ομορφιά, καθώς δεν το συναντάς κάθε μέρα αυτό το χαρακτηριστικό.

Ο χειρισμός και το Gameplay τώρα είναι καλός, αλλά για να τα λέμε όλα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παραπέμπει σε Arcade παιχνίδι κι όχι σε Sim Race παιχνίδι. Θα το προτιμούσα πιο ρεαλιστικό το The Crew: Motorfest, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο. Το παιχνίδι δίνει έμφασή στην διασκέδαση για αυτό είναι αρκετά εύκολο και όχι σε μια ωμή brutal εμπειρία οδήγησης κάτι που μερικούς μπορεί να τους χαλάσει την εικόνα του παιχνιδιού και την συνολική εμπειρία.

Φυσικά σαν Arcade εμπειρία δεν υπάρχει damage collusion system να χαλάει το αμάξι σου κάθε φορά που τρακάρεις και να επηρεάζει την συνολική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου. Οι ζημίες περιορίζονται εξωτερικά με γρατζουνιές κτλ ενώ το αμάξι σου μπορεί να λερωθεί από σκόνη ΄ξ λάσπη. Φυσικά δεν λείπει και το γνωστό σε όλους μας Nitro που σου δίνει στιγμιαία μια τρομερή επιτάχυνση που μπορείς να την εκμεταλλεύσεις προς όφελος σου… είπαμε το παιχνίδι είναι Arcade.

Παρατήρησα πάντως ότι η οδηγική συμπεριφορά αλλάζει λίγο από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Άλλα είναι υπερστροφικά, άλλα υποστροφικά, κάτι που σώζει λίγο την κατάστασή και προσδίδει λίγους πόντους Simulation στην όλη εικόνα. Αλλά αυτούς τους πόντους τους παίρνει πίσω το παιχνίδι με την επιλογή Rewind που σου επιτρέπει να πας πίσω το χρόνο, μέχρι 15 δευτερόλεπτα, για να διορθώσεις το λάθος σου στην οδήγηση (κάποια πρόσκρουση στις μπαρίερες, ή κάποια έξοδο σου από την πίστα). Αυτό κατά την γνώμη μου, αν με ακούτε εκεί στην Ubisoft, ήταν αχρείαστο, τουλάχιστον για μένα που είμαι φαν του Simulator Racing.

Στα του ήχου τώρα, εφόσον μιλάμε για ένα κλασσικό παιχνίδι οδήγησης, τον πρώτο και κύριο λόγο θα πρέπει να έχουν οι ήχοι που παράγει το αυτοκίνητο. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, μπορώ με σιγουριά να πω πως έχουν κάνει καλή δουλεία εκεί στην Ubisoft. Ο ήχος είναι αρκετά καλός, χωρίς εκπλήξεις βέβαια, και χωρίς να διεγείρει την αίσθηση της ακοής σε κάποιον. Κανονικός, αλλά ευχάριστος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα όμως και περισσότερο που να σε κάνει να πεις “wow”.

Φτάνοντας σιγά σιγά κι εγώ την δικιά μου καρό σημαία, να πω πως σίγουρα στην gaming βιομηχανία υπάρχουν καλύτερες επιλογές, τόσο σε Arcade όσο και σε Sim εμπειρίες, για κάποιον που είναι φαν των αγώνων ταχύτητας. Κι αυτό γιατί πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε τέτοιου είδους παιχνίδια με σαφώς καλύτερες επιλογές και σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Το The Crew Motorfest θέλει ακόμα δουλεία και θα πρέπει να πατήσει τέρμα το γκάζι και να αναθεωρήσει την στρατηγική του για να προσπεράσει τον ανταγωνισμό. Το παιχνίδι είναι καλό με πολλές επιλογές σε αυτοκίνητα και Play Modes αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου άφησε την αίσθηση ότι μου προσφέρει κάτι παραπάνω από άλλα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ελπίζω το επόμενο παιχνίδι της σειράς να είναι αρκετά καλύτερο και να δώσει περισσότερο έμφαση σε μια πιο Sim εμπειρία.

Βαθμολογία: 6,5/10

Διαβάστε ακόμη:

Football Manager 2024 – PC Review

RoboCop: Rogue City – PC Review

Σχόλια

About Αργύρης Ντολματζής

Γεια σας, είμαι ο Αργύρης και σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγραφές από μικρός ήμουν με ένα πληκτρολόγιο στα χέρια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το μέλλον μου ήταν ήδη γραμμένο. Η πρώτη μου κοσνόλα ήταν ένα Αtari (ναι έχω κι εγώ την εμπειρία του Gandalf στα videogames) όμως μεγαλώνοντας εξελίχθηκα σε μεγάλο πισάκια. Λατρεύω τα horror adventure αλλά και shooting παιχνίδια κι αν ποτέ θελήσετε να μου μιλήσετε να ξέρετε γυρνάω και στο "LoneWolf".

Check Also

Football Manager 2024 – PC review

Μετά από πολύ καιρό, ήρθε στα χέρια μου ένας νέος τίτλος (ο πιο πρόσφατος της …