Το One Piece είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα, μεγαλύτερα, καλύτερα κι όποιο άλλο επίθετο θέλετε να βάλετε εσείς, anime που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Σήμερα όμως δεν είμαι εδώ για να σας μιλήσω για το anime, αλλά για την τελευταία προσθήκη στο gaming franchise του One Piece, το One Piece Odyssey, από την Bandai Namco.
Η ιστορία μας λοιπόν ξεκινάει στο μυστηριώδες νησί του Waford, οπού για έναν άγνωστο ακόμα λόγο το πλήρωμα των Straw Hats βρέθηκε εκεί. Κι ενώ ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς γίνεται και πώς θα μπορέσουν να φύγουν για να συνεχίσουν την περιπέτεια τους για να βρουν το One Piece, δεν αργούν πολύ να συναντήσουν 2 από τους κύριους χαρακτήρες του παιχνιδιού, την Lim και τον Aido, οι οποίοι δεν έχουν και την καλύτερη γνώμη για τους πειρατές. Έτσι η Lim, χρησιμοποιώντας την περίεργη δύναμη της, αφαιρεί τις δυνάμεις των Straw Hats, με αποτέλεσμα να αποδυναμώσει αισθητά τους χαρακτήρες μας.

Κάπως έτσι ξεκινάει αυτή η νέα περιπέτεια του Luffy και του πληρώματός του, όπου προσπαθούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Στην πορεία όμως, θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τους μυστηριώδες φύλακες του νησιού, γνωστούς ως Collosus και στη συνέχεια, μετά από κάθε αναμέτρηση με τους Colossus, το πλήρωμα μας θα πρέπει να περάσει μέσα από το memoria (την δύναμη της Lim), όπου και θα αναβιώσει μερικά από τα adventures τους, σε μορφή αναμνήσεων.
Αν και δεν θα σας πω τι ακριβώς γίνεται σε κάθε μια από αυτές τις αναμνήσεις, θα σας πω πως θα βιώσουμε ξανά τα Arc της Alabasta, του Water Seven, του Paramount War: Battle of Marineford και της Dressrosa.
Αρκετά όμως με την ιστορία του παιχνιδιού καθώς δεν θέλω να σας κάνω και κάποιο spoil (αν και αν έχετε δει το anime δεν θα μπορώ να σας κάνω κάποιο spoil), όποτε πάμε να δούμε τι ακριβώς γίνεται στο παιχνίδι.
Αρχικά, το One Piece Odyssey είναι ένα κλασικό, turn-based, JRPG όποτε το σύστημα μάχης του είναι πολύ απλό. Θα μπορούσα να πω μάλιστα πως γενικά το One Piece σαν παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο (άλλο που εγώ κατάφερα να πεθάνω αρκετές φόρες) και δεν χρειάζεται να κάνουμε αρκετά tactics και στρατηγικές για να τα βγάλουμε πέρα.

Εκεί που τρώμε τον περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι είναι να κάνοντας “βόλτες” σε μια περιοχή, ώστε να πάμε στον προορισμό μας και να βρούμε την επόμενη αποστολή. Μέσα όμως σε αυτή την διαδρομή, θα βρίσκουμε διάφορους εχθρούς ή για να το πω καλύτερα, encounters, τα οποία λειτουργούν κάπως με την λογική των Pokémon, δηλαδή ή θα μας κάνουν αυτά invade όταν περάσουμε κοντά από την περιοχή τους ή θα πάμε εμείς από πίσω τους ώστε να κερδίσουμε και το initiative και να κάνουμε πρώτοι επίθεση.

Αυτό που μου άρεσε στο παιχνίδι είναι ότι ενώ μπορούμε να διαλέξουμε ποιον θα έχουμε σαν αρχηγό στις μάχες, εκτός combat πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς γιατί όλοι είναι χρήσιμοι σε συγκεκριμένα σημεία, πχ με την Robin μπορούμε να βρούμε διάφορα ιστορικά στοιχειά, με τον Sanji υλικά για να φτιάξουμε φαγητό (heals, power-ups κλπ κλπ) με τον Chopper να περάσουμε από διάφορες τρύπες και φυσικά με την Nami να βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς.
Επίσης, στα fights έχουμε δυνάμεις και αδυναμίες. Έχοντας 3 types, Power, Speed και Technique πρέπει σε κάθε fight να έχουμε έναν κάλο συνδυασμό κι από τα 3, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε πιο εύκολα.

Και αφού, πάνω κάτω, σας έκανα μια μικρή ανάλυση για το πώς είναι το παιχνίδι, πάμε να δούμε εάν τελικά αξίζει τον χρόνο μας.
Θα ξεκινήσω λοιπόν λίγο ανάποδα, από τα “αρνητικά”. Και τα βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι ότι σου χαλάνε την συνολική εμπειρία του παιχνιδιού, άπλα έμενα δεν μου άρεσαν. Κυρίως αναφέρομαι στα encounters, που ενώ στην αρχή είναι ωραίο να πολεμάς σε όλο το map για να ανεβείς level και να μαζεύεις υλικά, μετά από ένα σημείο είναι κουραστικό και ειδικότερα όταν πρέπει να πηγαίνεις μπρος πίσω για να κάνεις ένα mission.

Τα υπόλοιπα μπορώ να πω ότι τα απόλαυσα πάρα πολύ. Και τις βόλτες σε περιοχές που είχα να δω αρκετά χρονιά και την αναβίωση της ιστορίας. Ακόμα και τα fights, αν και μπορώ να πως ότι κάποιες στιγμές ήταν λίγο κουραστικά, που το οπτικό κομμάτι των abilities με έκανε να θέλω να πολεμάω συνεχεία.
Η μουσική και τα γραφικά ήταν όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει από το anime κι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Οπότε ούτε εδώ θα χρειαστεί να κάνω περισσότερες αναλύσεις.
Και για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση που έθεσα πιο πάνω, θα σας πω το εξής, εάν σας αρέσουν τα JRPG και βλέπετε το anime, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το One Piece Odyssey, καθώς κατά την γνώμη μου είναι και το καλύτερο παιχνίδι που έχει βγει μέχρι στιγμής πάνω στον συγκεκριμένο κόσμο. Από την άλλη, εάν άπλα σας αρέσουν τα JRPG και δεν έχετε ιδέα όμως από το anime, θα πω ότι και πάλι είναι ένα πολύ κάλο παιχνίδι το οποίο θα αξίζει τον χρόνο σας, αλλά μάλλον δεν θα σας ξετρελάνει κιόλας. Από την άλλη άλλη, αν δεν σας αρέσουν καν τα JRPG, καλό θα ήταν να μην μπείτε καν στη διαδικασία να το δοκιμάσετε.
Βαθμολογία: 7/10
Διαβάστε ακόμη:
Zoria: Age of Shattering (Demo) – PC Review
Marvel’s Midnight Suns – PC Review
2 comments
Pingback: Hi-Fi Rush - PC Review - Gamelab.gr
Pingback: Ξαναγυρνάμε στον κόσμο του Memoria με το Reunion of Memories - Gamelab.gr